5reacties

Helmonder opgepakt voor brandstichting


De politie pakte vandaag een 18-jarige man uit Helmond op voor de brandstichting in een woning aan de Moreelselaan in Eindhoven. Hierbij raakte op dinsdag 21 juli rond 03.00 uur een 16-jarige bewoner ernstig gewond.
De politie startte direct een grootschalig opsporingsonderzoek (TGO) in verband met de ernst van het feit. In de woning verbleven ook de moeder en zus van het slachtoffer. Meer foto’s en een video van overdag. Het opzettelijk stichten van brand in een woning waarbij iemand (zwaar) lichamelijk letsel oploopt is een zeer ernstig misdrijf.
Tijdens het onderzoek kwam de 18-jarige verdachte in beeld. Dat leidde vandaag tot zijn aanhouding in Helmond. Onder leiding van de rechter-commissaris is de woning van de verdachte doorzocht. De verdachte zal uitgebreid worden gehoord en wordt aan het einde van de week voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die bepaalt of hij langer vast blijft zitten.

In de reacties hieronder staat een update.

Nieuw Helmonds nieuws
5 reacties
Reageer

In de hobbemalaan??? Daar was vandaag een inval met een hoop politie.

@Helmonder op dinsdag 15 september 2020 om 23:44:

We weten niet waar hij gearresteerd werd.

Update:
Politie zoekt de tweede dader
Vanavond besteedt Opsporing Verzocht op NPO1 aandacht aan deze brandstichting waarbij de volledige benedenverdieping werd verwoest. Het lichaam van een 16-jarige jongen die daar sliep, liep bij deze brandstichting voor meer dan de helft tweede- en derdegraads brandwonden op.
Zoals je bovenaan kunt lezen werd in september een 18-jarige Helmonder als verdachte aangehouden. Justitie legt hem drievoudige poging tot moord ten laste. Maar de andere verdachte is nog niet opgepakt. Omdat de andere dader mogelijk ook een Helmonder is, hieronder het item zoals dat gisteren werd vertoond bij Bureau Brabant op Omroep Brabant en deze link naar alle info die de politie vrijgaf.

@De weblog van Helmond op dinsdag 1 december 2020 om 14:25:

God bless you.. Dat hij nog leeft ❤️

Heftig zeg, het zal je maar gebeuren!
Sterkte aan de familie.
Hopelijk pakken ze die andere dader snel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: