6reacties

Helmonder opgepakt na grote wapenvondst

Onder regie van het Peelland Interventie Team (PIT) heeft een provinciegrens-overschrijdende gecombineerde controleactie plaatsgevonden in Nederweert, Someren, Helmond en Asten. Het onderzoek richtte zich op onder andere illegaal gebruik en sociale zekerheidsfraude. In dat kader waren er diverse invallen in die 4 gemeenten. In het buitengebied van Asten trof het PIT een wapenarsenaal aan bestaande uit o.a. 20 handvuurwapens, 5 kogelgeweren, munitie en een mortier. Een 49-jarige Helmonder werd in verband met de wapenvondst aangehouden op grond van de wet wapens munitie. Hij zit vast voor verder onderzoek.
De resultaten van de gecombineerde actie in de 4 gemeenten leverde o.a. de volgende zaken op:
Helmond: Adresfraude, sociale zekerheidsfraude en vondst hennep gerelateerde artikelen, alarmpistool en luchtdrukwapen, scherpe patronen en ampullen met vloeistof welke nader onderzocht worden.
Someren: Loods met voertuigen (strijdigheid bestemmingsplan).
Locatie 1 in Asten: Vondst 20 handvuurwapens (pistolen en revolvers van verschillende kalibers), 7 kogelgeweren (verschillende kalibers), 5 luchtbuksen (verschillende kalibers), paar duizend scherpe patronen (verschillende kalibers), 2 dozen illegaal vuurwerk, mortier en ontsteker. Daarnaast was er sprake van illegaal verblijf in een schuur en is de inhoud van een trafostation aangetroffen in beslag genomen. Tevens is nog een voertuig in beslag genomen. De politie en het Openbaar Ministerie doen verder onderzoek naar de verzameling.
Locatie 2 in Asten: Adresfraude, woning onbewoonbaar verklaard en spanning op last van Enexis afgesloten in verband met gevaar.
Nederweert: Overtredingen strijdigheid bestemmingsplan.
Bij deze controleactie waren de volgende organisaties betrokken: politie, Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (brandweer), Senzer, de gemeenten Nederweert, Helmond, Asten en Someren en Enexis.