10reacties

Helmonder van het Jaar 2017 wordt …


Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente wordt voor de 23e keer de Helmonder van het Jaar benoemd. Deze eretitel wordt dan overgedragen door de Stichting Dickensnight Brandevoort, de winnaar van afgelopen jaar.
Helmonder van het Jaar kan een persoon, instelling of organisatie worden die zich nadrukkelijk en op bijzondere wijze verdienstelijk maakt voor de stad of Helmond op een innemende of inspirerende wijze uitdraagt. Maar dit jaar kan dat ook een prachtig concept of thema zijn dat onze stad positief uitdraagt. “Een kandidaat is dus een breed begrip; iets of iemand waarop we met zijn allen trots zijn,” zo meldt de Rabobank die de prijzen beschikbaar stelt. Tot woensdag 15 november kun jij een persoon, instelling, organisatie, concept of thema die deze eretitel verdient met redenen omkleed voordragen per mail.
Uit de aanmeldingen benoemt de jury 3 genomineerden en uiteindelijk de winnaar. De jury is dit jaar uitgebreid met Audrey van den Broek en Udo Holtappels. Zij moeten vanuit hun ondernemerschap en creativiteit zorgen voor verbreding van de al aanwezige deskundigheid. Samen met Rabobank-voorzitter Peter de Bruin, burgemeester Elly Blanksma, notaris Bart Spoormakers en griffier Jan Jaspers bekijken zij de kandidaten, wijzen de nominaties aan en bepalen zij de winnaar. Daarnaast is ook dit jaar weer de Publieksprijs te winnen. Nadat de 3 genomineerden bekend zijn, kan een ieder zijn of haar internetstem uitbrengen. De genomineerde met de meeste publieksstemmen ontvangt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 8 januari 2018 de Publieksprijs.

In de reacties hieronder staat een update.

Nieuw Helmonds nieuws
10 reacties
Reageer

wilde zonet hart voor minima nomineren, maar t mailaders wat er staat als je "per mail" drukt.....bestaat niet, wel handig als je een bestaand adres geeft

@anoniem op dinsdag 31 oktober 2017 om 08:52:

Bedankt voor de melding. Het is inmiddels in de tekst hierboven verbeterd in communicatie.helmond@rabobank.nl

Update:
De 3 genomineerden Helmonder van het Jaar 2017
Voorleesbus Blikkie, stichting Lambertus Concerten en de bloggers Healthy Sisters maken kans om de Helmonder van het Jaar 2017 te worden. De winnaar ontvangt een cheque van 4000 euro en een sculptuur van de Helmondse kunstenaar Willem van der Velden. De 2 andere genomineerden ontvangen elk een cheque van 1000 euro. Dat maakte de jury van deze verkiezing vanavond bekend. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente op maandag 8 januari wordt voor de 23e keer de Helmonder van het Jaar benoemd.
De jury over de 3 genomineerden:

  • Voorleesbus Blikkie:
    Het idee voor Blikkie ontstond tijdens het 100-jarig bestaan van de bieb. Inmiddels is Blikkie uitgegroeid tot een herkenbare voorleesbus, waar al meer dan 10.000 kinderen mee in aanraking zijn geweest.
  • Lambertus Concerten:
    Stichting Lambertus Concerten zet al 10 jaar klassieke muziek op de kaart en viert dit jaar dat jubileum met een bijzonder jubileumprogramma. De concerten zoeken actief de samenwerking op met partners in de stad, zoals scholen en het Kunstkwartier.
  • Healthy Sisters:
    De bloggers Healthy Sisters zetten zich via hun blog en social mediakanalen in om een gezonde levensstijl onder de aandacht te brengen. De Helmondse zusjes Rachida en Najima Kharbouch slaan een brug tussen jong en oud, verbinden verschillende culturen met elkaar en zetten op enthousiaste wijze gezondheid en Helmond op de kaart.

Naast de juryprijs wordt er tijdens de nieuwjaarsreceptie ook een publiekprijs uitgereikt. Voor die prijs kun je op 1 van de 3 genomineerden een stem uitbrengen via de website van de Rabobank.

Stem op Blikkie. Een prachtig initiatief uitgevoerd door een team van circa 20 vrijwilligers. Twintig procent van alle Helmonders heeft een taalachterstand. Voorlezen aan kleine kinderen is een prima eerste stap naar taalbevordering. En het kost niks. Een beetje benzine. Stemmen dus.

Update 2:
Gisteren was er al ruim duizend keer gestemd op 1 van de 3 kandidaten voor de publieksprijs waarop je tot 1 januari kunt stemmen. Dat maakte de Rabobank bekend.

Leuke prijs natuurlijk maar ik vind het zo jammer dat er voortaan bijna altijd organisaties worden genomineerd voor Helmonder van het jaar. Maak daarvoor dan een aparte prijs en kies gewoon één man of vrouw tot Helmonder van het jaar!

het lambertus koor draag ik voor als kandidaat voor helmonder van het jaar!

jeanine Heezemans

Update 3:
Stichting Lambertus Concerten is Helmonder van het Jaar 2017
Stichting Lambertus Concerten is de Helmonder van het Jaar 2017 geworden. Dat werd zojuist bekend gemaakt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in een vol Speelhuis.
De winnaar van deze juryprijs kreeg een cheque van 4000 euro en een sculptuur van de Helmondse kunstenaar Willem van der Velden. De 2 andere genomineerden, Voorleesbus Blikkie en de bloggers Healthy Sisters, kregen ieder een cheque van 1000 euro.
De publieksprijs ging naar de bloggers Healthy Sisters die de internetstemming won en daarom deze eervolle vermelding ontving.

Gefeliciteerd! !!

Een impressie van deze nieuwjaarsbijeenkomst:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: