Helmonders vast voor oplichting voor een ton


De politie hield maandag en woensdag 2 mannen van 33 en 55 jaar uit Helmond aan. Het duo zou betrokken zijn bij een oplichtingszaak, waarbij kleine ondernemers voor bijna een ton werden gedupeerd.
De verdachten zouden onder meer telefoons en televisies hebben aangeboden op internet. Daarop kwam een aantal reacties van kleine ondernemers, onder meer uit Duitsland. Medio maart werden de mogelijke klanten vervolgens uitgenodigd bij een bedrijfspand in Deurne, waar de koop zou plaatsvinden.
In het pand gingen zeker 3 klanten over tot contante betaling van in totaal bijna 100.000 euro. Ondanks de kennelijk betrouwbare indruk vertrouwde een vierde klant de boel niet. Hij wilde eerst zijn spullen zien en pas daarna betalen. Toen dat niet leek te gebeuren en de klanten verhaal wilden halen bij het tweetal, waren de verkopers er al vandoor met het geld. De beloofde goederen werden nergens aangetroffen.
De recherche begon een onderzoek naar de 2 verdachten, die deze week werden aangehouden. De politie sluit nieuwe arrestaties niet uit en is nog volop bezig. Het tweetal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: