13reacties

Helmondse cliënten tevreden over de Wmo


Circa 95% van de cliënten met een Wmo-voorziening vindt de kwaliteit van de ondersteuning in 2018 goed. Zij gaven daarvoor een 7,8 als rapportcijfer (in 2017 was dat een 7,8). “Dit is een groot compliment voor de zorgaanbieders in onze stad,” zo laat B&W weten. 
Gemeenten zijn wettelijk verplicht jaarlijks onderzoek te doen naar de ervaringen van cliënten met een Wmo-voorziening. Uit het factsheet (pdf) van dit cliëntervaringsonderzoek blijkt verder onder meer dat de meerderheid van de cliënten positieve ervaringen heeft met de toegang tot de zorg. Het meest positief zijn zij over het onderdeel dat men zich serieus genomen voelt. In 2018 maakten 10% (= 8.916) Helmonders gebruik van 1 of meer Wmo-voorzieningen.
De Wmo is een wet in het kader van hulp en ondersteuning. Het doel van de wet is om burgers te helpen, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen en deel kunnen nemen aan de maatschappij. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor uitvoering van de Wmo.

Nieuw Helmonds nieuws
13 reacties
Reageer

Trots op Helmond

Fred Bijsterveld

95% van de cliënten in dit cliëntervaringsonderzoek met een Wmo-voorziening vindt de kwaliteit van de ondersteuning in 2018 goed

Lachwekkend
Iedereen die ik ken die klachten heeft, heeft geen enquête in mogen vullen
Zoals in toen al voorspelde, een grote wassen neus dit onderzoek

@Ingrid op donderdag 27 juni 2019 om 18:36:

Ik snap er geen bal van. Ik heb totaal geen klachten over wmo. Na mijn aanvraag had ik binnen drie weken hulp. Ook geen enkele moeite na verloop van de gestelde termijn om een verlenging te krijgen (voor vijf jaar).

Maar het is zoals altijd, zeurpieten blijven bestaan en hiermee bedoel ik mensen die klachten hebben. Die zullen altijd wel blijven klagen. Maar kan het ook zijn dat het veelal aan henzelf ligt?

@Ingrid op donderdag 27 juni 2019 om 18:36:

Klopt inderdaad helemaal niks van dit Helmonds onderzoek. De uitslag zou moeten zijn dat 100% van de Wmo-cliënten de kwaliteit goed vindt.
Want iedereen die ik ken die géén klachten heeft, heeft óók al géén enquête in mogen vullen. ;-) :-)

Toon van Laarhoven

Nou, ik wel Toon. Geen klachten, wel dat ding ingevuld. Misschien hebben ze wel een verzoek gehad, maar geen zin gehad om het in te vullen.

7.8 daar is genoeg ruimte voor verbetering lijkt mij....

Ghislaine Baudert

Pfff hopeloos die wmo in Helmond. Ik had een wmo indicatie Gemert Bakel. Omdat daar weinig vrij kwam wilde ik als Helmonder WMO Helmond proberen erbij te betrekken maar 0,0 medewerking zelfs na gesprek met wmo Bakel Gemert.. Deed Helmond helemaal niks. Dus van mij krijgen ze nog geen 1.0

Patrick Waarsenburg

Er staat ook aldus B en W, niet aldus de inwoners met klachten en onbegrip, kastje naar de muur, geen gehoor, geen goede materialen........ Zeg het maar

Alexandra van der Zee

Ik geloof er niks van! Ik hoor meer slechte verhalen dan goede .

Missy Montana

Op dit moment verloopt het bij ons ook moeizaam.

Hennie de Gooijer

Iedereen weet dat de zorg niet meer is wat t is geweest. Klopt niks van ????????

Franka van de Nobelen

@Missy Montana op maandag 1 juli 2019 om 11:39:

je moet niet alles geloven wat ze zeggen. Mensen overdrijven graag. Is het één keer fout, dan is alles fout! De mensen zijn dikwijls niet zo positief, want het ligt in hun aard om te zeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: