E-racers breken baanrecord TT-circuit Assen


De studenten van InMotion van de Technische Universiteit Eindhoven en Fontys Hogeschool hebben gistermiddag het ronderecord voor elektrische auto’s op het TT-circuit van Assen verbroken. “Met een verbluffende tijd van 1:43:059 zal dit in de toekomst moeilijk te verbreken zijn voor andere elektrische auto’s” zo liet dit team dat gevestigd is op de Helmondse Automotive Campus jubelend en vol overtuiging weten na de race.
Hun zelfgebouwde snelheidsduivel, de InMotion IM/e, bleek wederom de snelste. Eerder dit jaar lukte het hen al nieuwe baanrecords te vestigen op de circuits van Zandvoort en het Belgische Zolder. Ook dit keer zat er geen student achter het stuur. Dat was Jeroen Mul, die als coureur en testrijder in dienst is van het Italiaanse sportautomerk Lamborghini.
De 24 uur van Le Mans is de volgende stap. Met een volledige elektrische raceauto willen de studenten daar laten zien dat elektrisch rijden zowel snel als betrouwbaar is op lange afstanden. Met alle kennis, ervaring, en partners die ze hebben opgedaan bij de 3 eerder genoemde circuits, gaat InMotion de elektrische endurance auto daarvoor bouwen.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Update:
We vroegen gisteren naar het oude record. Dat blijkt er niet te zijn, dit was het eerste elektrische ronderecord zo liet Quinty Peters van het InMotion-team ons vanochtend weten.
Hieronder een video die Chris maakte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: