5reacties

Duitse slaat glas in gezicht Helmondse


De politie arresteerde vandaag een 24-jarige vrouw uit het Duitse Duisburg voor het ernstig mishandelen van een even oude vrouw uit Helmond.
Zaterdagochtend 10 januari rond 01.15 uur kregen de 2 vrouwen ruzie in een café aan de Stratumsedijk in Eindhoven. De verdachte sloeg daarbij het slachtoffer met een glas in haar gezicht. De 24-jarige Helmondse liep daardoor ernstig letsel op en is in het ziekenhuis geopereerd. De politie heeft een onderzoek ingesteld en kwam achter de identiteit van de verdachte. De Duitse vrouw werd vanmiddag rond 12.15 uur aangehouden in een woning in Son en Breugel waar ze verbleef. Ze zit nog vast.
In de reacties hieronder updates over de opgelegde straf.

Nieuw Helmonds nieuws
5 reacties
Reageer

Bij de rechtbank in Den Bosch heeft het openbaar ministerie hiervoor vandaag 10 maanden cel geëist tegen de dame uit Duisland.

Bedankt voor de update Weblog.
Dit mis ik vaak op de overige nieuws sites.
Je leest over van alles, maar zelden hoe iets afloopt.
Jullie proberen in ieder geval om ons ook over de (soms late) afloop te informeren.
Waarvoor hulde!!!

@case op dinsdag 23 juni 2015 om 17:59:

Dank voor het compliment.

180 Uur taakstraf + 5321,54 euro schadevergoeding voor slaan met glas in gezicht Helmondse
De 25-jarige vrouw uit Duitsland is vandaag door de rechtbank Oost-Brabant veroordeeld voor mishandeling. Zij sloeg in januari in een druk café met een glas in het gezicht van een vrouw uit Helmond. De Duitse krijgt een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 1 maand.
De Duitse vrouw en haar vriend kregen een glas drank over zich heen gegooid tijdens een stapavond in Eindhoven. Daarop raakte zij de vrouw die hen had nat gegooid, met het glas in haar gezicht. Het slachtoffer hield hier flinke snijwonden in haar gezicht aan over. Volgens de officier van justitie was het slaan met het glas een bewuste actie en daarom zou er sprake zijn van zware mishandeling. De Duitse ontkent dit. Zij verklaarde dat ze alleen met water wilde gooien, maar op het moment van gooien zou zij in de draai door haar enkel zijn gezwikt waardoor het glas in het gezicht van de andere vrouw kwam. Dit verhaal wordt ondersteund door een getuige.
De rechtbank oordeelt dat de handelingen van de verdachte erop wijzen dat zij slechts de bedoeling had water naar het slachtoffer te gooien. In reactie op het natgooien, pakte ze een glas water, draaide zich snel om en maakte ze een gooiende beweging naar het dichtbij haar staande slachtoffer. De rechtbank acht niet aannemelijk dat de Duitse doelbewust met het glas wilde slaan en spreekt haar vrij van zware mishandeling. Omdat de vrouw wel de kans aanvaardde dat ze het slachtoffer met het glas in haar gezicht zou raken, wordt ze veroordeeld voor mishandeling.
De rechtbank weegt bij het bepalen van de straf mee dat de snijwonden in het gezicht van het slachtoffer met 60 à 70 hechtingen werden gedicht. Omdat ze nog steeds meerdere littekens in haar gezicht heeft, wordt ze dagelijks met het voorval geconfronteerd. Bovendien is het nog maar de vraag of er door een plastisch chirurg iets aan de littekens kan worden gedaan. De rechtbank houdt er in het voordeel van de verdachte rekening mee dat zij de ernst van het aangedane leed inziet en oprecht berouw heeft getoond.
De Duitse moet het slachtoffer een schadevergoeding betalen van 5321,54 euro.
Voor wie de gehele uitspraak van de rechter wil lezen.

"Het was geen opzet, dat zegt ze toch" "je hebt maar 60 a 70 hechting... zo hard ging het dus niet" "wat mauw je nauw" aldus de rechtbank.

180 uur neuspeukelen en wat zakgeld als straf... Als het iemand van het koningshuis was geweest... was het heel anders afgelopen.

Triest, en sterkte voor Helmondse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: