2reacties

Stadsglossy HLMND Magazine is gestopt

Het december-nummer van 2014 blijkt de laatste uitgave van HLMD Magazine te zijn geweest. Vandaag werd aangekondigd dat deze gratis stadsglossy is gestopt. In het laatste nummer werd al gespeculeerd over het einde. “Economisch gezien zit het niet mee met HLMND Magazine. Wij zijn voorzichtig bang dat HLMND Magazine in 2015 niet meer kan bestaan”
Een combinatie van pure beelden en interessante verhalen; menselijk, persoonlijk en warm in tekst en fotografie. Dat was de samenvatting van het nieuwe Helmond Magazine volgens uitgever Ugur Ozdemir destijds bij de lancering.
HLMND Magazine verscheen 4 maal per jaar in een oplage van circa 10.000 tot 12.500 exemplaren. Het blad verscheen voor het eerst in december 2012, in totaal verschenen er 9 edities. Het blad was de opvolger/uitbouw van BRNDVRT Magazine dat in een oplage van 4.500 stuks in Brandevoort en directe omgeving gratis werd verspreid.
“Wij gaan verder met onze maandelijkse Uit Agenda van Helmond om kunst en cultuur te promoten” laat Özdemir weten. Net als bij het HLMND Magazine wordt ook deze agenda gratis verspreid en wordt er ook weer veel aandacht besteed aan de vormgeving en het beeldmateriaal. De eerste uitgave verscheen in oktober 2014, de editie van maart is inmiddels uit.