42reacties

Hond en zijn baasje vallen man en vrouw aan


Zaterdag werd een vrouw aangevallen in het Bakels Bos door een loslopende hond, waarschijnlijk een bull terrier. Die beet in haar hand. Toen haar vriend haar wist te ontzetten, viel het baasje van de hond hem aan en sloeg er stevig op los. Dit bijtincident en deze mishandeling in dat bos vonden plaats ter hoogte van de Sparrerode in de Rijpelberg.
De politie heeft een goed signalement en raadt de dader aan zichzelf te melden. Maar voor het geval hij dat niet doet, geven we hierbij alvast een groot deel van signalement: de zeer agressieve man is ongeveer 1,75 meter lang, heeft een normaal postuur en kort grijzig stekeltjes haar. Hij droeg een blauwe iets glimmende jas. Getuigen van het incident of mensen die mogelijk meer weten, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.

In de reacties hieronder staat een update.

Nieuw Helmonds nieuws
42 reacties
Reageer

Hoorde het verhaal gisteravond, die waren hun kat daar aan het uitlaten.
Leuk begin van de Kerst #NOT :-(

Ja dan heb je een kat en wil je er goed voor zorgen en dan krijg je zoiets.
De meeste kattenbezitters kijken nauwelijks om naar dat beest zodat hij (of zij)
bij andere mensen in de tuin poept en plast, liefst op het gras zodat je hele grasveld naar de mallemoer is. En dan hebben we het nog niet over de vogeltjes gehad die vliegen zich van schrik dood in hun voliére. En dan is het opeens "hun" kat niet meer.

Paupervolk. Daar lopen er helaas veel te veel van rond hier in Helmond...

Ja inderdaad wij zorgen goed voor onze katten en voorkomen dat ze overlast geven.
Dat een hond achter een kat aangaat tja dat kan maar,dat zijn baas vervolgens als een idioot gaat meppen
dat is ronduit schandalig.
Honden dienen ook daar aangelijnd te zijn.
Wij hebben uiteraard passende maatregelen genomen om in de toekomst een aanval van hond of eigenaar af te kunnen slaan.

Rob van bokhoven

Update:
De gezochte man van de mishandeling en het bijtincident heeft het advies van de politie opgevolgd en zich gemeld op het politiebureau. Verder onderzoek volgt deze week. Dat meldde Henry van Dongen, de wijkagent van de Rijpelberg, zojuist.

Goed werk van alle mensen die hebben bijgedragen en ons geholpen hebben.
Het is door U allen te heet geworden onder zijn voeten.met als gevolg dat ie zich heeft gemeld.
Wij hopen nu dan ook dat wij onze schade op hem kunnen gaan verhalen.

Rob van bokhoven

@Rob van bokhoven op dinsdag 27 december 2016 om 18:27:

Gefeliciteerd, dat moet een lekker gevoel zijn. Mooi dat die vent zichzelf aangaf bij de politie, ik denk dat de politie al een vermoeden had wie het was. :-)
Succes met de rechtszaak!

Wij hebben ons inderdaad gemeld bij de politie, maar zeer zeker niet omdat het te heet onder mijn voeten werd. Echter wel om het aangedikte verhaal op te helderen en mijn kant van het verhaal te vertellen. Ons hondje is al enkele dagen totaal van de kaart omdat hij door mijnheer de "dierenvriend" 2x in elkaar getrapt is omdat ons mini-bulletje wilde spelen met hun 2 hondjes wat achteraf katten bleken te zijn. Ik loop niet weg voor mijn daden, maar denk dat geen één hondenbaasje zijn hond in mekaar laat trappen.....

en uw hond was natuurlijk ook aangelijnd............

u moet altijd uw handen thuishouden. Schaam u!!

Beste Ron,
U bent waarlijk een groot leugenaar en fantast wij zijn bezig een getuige te benaderen die onze ervaring zal bevestigen.Jammer dat U het nodig vond om mij te slaan terwijl U mijn vriendin liet belagen door Uw hond zij is 2 maal naar het ziekenhuis moeten gaan en de infectie wordt nog steeds erger.Zeer betreures waardig dat U iemand in het gezicht slaat met gebalde vuist terwijl hij een huisdier met 2 handen vasthoud en zich niet kan en wil verweren.Om zijn eigen huisdier te beschermen.
Pas toen mijn vriendin het uit scheeuwde van de pijn maakte U zich uit de voeten en liet U merken hoezeer U Uw hond onder contole heeft door slecht eenmaal te fluiten staakte hij de aanval en volgde U in Uw voetpad het plaats delict zo snel mogelijk te verlaten.Zonder U zich ook maar iets aan te trekken van de schade en het letsel en leed wat U achter liet Bedankt U bent waarlijk een groot man.

Rob van bokhoven

Beste Ron ik Pauline ben degene die verwond is door uw hond. Het is jammer dat uw EGO belangrijker is dan de werkelijkheid. U bekommerde zich niet om het welzijn van uw hond of mijn geliefde huisdieren. Uw zucht naar agressie was schokkend om te ervaren. Jammer hoor dat uw leven zo leeg en arm is. Als u werkelijk zo'n betrokken warme persoonlijkheid had geweest, had u niet zonder verantwoordelijkheid te nemen de benen genomen. Zegt alles over U. Ik wens uw hond veel sterkte toe. Pauline per

Rob van bokhoven

Tja dat kan het verdiend echter niet onze voorkeur.

Rob van bokhoven

Ron, je hond heeft iemand gebeten dat valt niet te verdedigen. Helaas zal je hond nu daarvoor gaan boeten met een spuitje.

Hoe kom je erbij om je katten uit te laten op een honden losloop plaats? En waarom deze zucht naar aandacht op alle sociale media? De hond kan je niets kwalijk nemen die deed wat de natuur hem ingeeft. De baas had niet mogen slaan maar u had de hond ook niet mogen schoppen. Geniet van de laatste dagen van dit jaar ipv continu dit incident aanwakkeren.

@Wendy, dus het Bakels Bos is een honden losloop plaats............

@Hans, ja het gedeelte waar dit gebeurde is een honden losloop gebied en staat ook aangegeven het is een soort proef voor zover ik me kan herinneren.

@Wendy op woensdag 28 december 2016 om 11:02:

@Wendy op woensdag 28 december 2016 om 10:44:

Wendy wat een lul verhaal, dus volgens jou waar honden mogen komen mogen geen katten komen.

Nou dan kunnen er in heel Helmond geen katten uitgelaten worden.

En op een honden uitlaatstrook dienen honden aangelijnd te zijn.

alleen op een honden losloopplaats mogen zij los rond lopen.

Nee je laten bijten door een levensgevaarlijke hond dat is wijs

Rob van bokhoven

Hahahahahahah welke rare vogel laat nou z'n kat uit

iemand die vogeltjes haat en ze constant ziet vliegen?

@Ron op dinsdag 27 december 2016 om 20:04:

Goed van je dat je reageerde! Toen ik het verhaal voor het eerst hoorde, vond ik het vreselijk. Toen ik het hier las, was het al iets meer gematigd. Nu ben ik benieuwd naar jouw verhaal van wat er gebeurde. Want elk verhaal heeft natuurlijk twee zijden. Wat zei de politie eigenlijk?

Nee dat deel waar het gebeurde lag ver van het losloop gebied.
We gaan het toch zeker niet opzoeken!
Duidelijk een reactie van iemand die erbij was.....

Rob van bokhoven

Zoek aktie naar de getuige is reeds van start gegaan.
Wil de mountainbiker die op het tumult afkwam zich melden bij de politie wij hebben wellicht U als getuige nodig om het bagatelliseren te weerleggen.

Rob van bokhoven

Beste Gerard,

Ik ga me niet verlagen door te reageren op dit opgeblazen verhaal, heb m'n verhaal gedaan bij de politie omdat ik niet als een zwaar agresieve man genoemd wil worden. Ben er van overtuigd dat hun dit proffesioneel op gaan lossen.
Revalidatie van mijn hondje heeft op dit moment mijn prioriteit.

Revalidatie toe maar mijn vriendin zit nog steeds in het verband . De laffe agressie van U is werkelijk assosiaal te noemen .
En dan snel de benen nemen zonder U ook maar te bekommeren over de slachtoffers en schade die U achterliet.
Uiteraard gaan wij de schade rechtswege op U verhalen de werkgever van mijn vriendin heeft ook al aangegeven loon derving en het inzetten van extra krachten op U te gaan verhalen.
U zou er goed aan doen Uw verantwoording te nemen dan is er wellicht verzekerings technisch nog iets mogelijk.
Mocht U deze kans laten schieten dan rest U slechts het vonnis van de rechter en zult U volledig uit eigen zak de schade moeten vergoeden.
Immers heeft U al schuld bekend en is uw verweer enkel wat geroep

Rob van bokhoven

Loslopende agressieve honden zijn een groot probleem op de Rijpelberg. Verder ligt er overal poep. Pak die man maar eens flink aan. Goed voorbeeld voor anderen. Ik ga graag naar de Bakelse bossen maar doe het vaak niet door die honden. Er wordt op geen enkele wijze gehandhaaft door politie en stadswacht.

@Ron op zaterdag 31 december 2016 om 17:23:

Het hoeft niet verlagend te zijn om de feiten te geven vind ik. Maar goed, aan jou de beslissing. Ik ben benieuwd hoe het afloopt.

@johan op maandag 2 januari 2017 om 01:10:

Klopt Johan. Om dezelfde reden blijf ik ook weg uit de bossen bij Stiphout. De pittbuls daar waren gelukkig aangelijnd, maar toen kwam een paar onaangelijnde rottweilers tegen. En ja, daar word ik helaas angstig van.

Nou daar loopt U dus wel voor weg zemelen om bewijs dat Uw hond mijn vriendin gebeten heeft....Nou dat is geen probleem die papieren zijn reeds binnen.
En dan ook nog onkennen dat U mij meteen op mijn gezicht sloeg nou enige mensen hebben de zwelling onder mijn oog duidelijk gezien en nee dat kwam niet uit de lucht vallen.
Het gebrek van U aan mensenlijkheid en empathie geholpen door U eigen berichtgeving 27-12-2016 doet Uwe ontkenning geheel teniet.
Daar wij van U geen enkele reactie mochten ontvangen betreffende de afwikkeling van de schade zijn wij nu genoodzaakt een gerechtelijke procedure op te starten.
(Dat dat voor U kan leiden tot een strafblad moge U duidelijk zijn.)
Daarin vorderen wij van U
1 De schade aan onze kleding
2 De immateriële schade
3 De gerechtelijke kosten
4 De buiten gerechtelijke kosten
5 De werkgever van mijn vriendin wenst de extra kosten op U te verhalen en starten dus ook een procedure
6 De zorg verzekering wenst de kosten op U te verhalen en starten dus ook een procedure
7 Ik zelf heb vrije dagen moeten nemen om voor mijn vriendin te zorgen en wens die op U te verhalen.
8 onze verzekering zal wellicht ook de schade op U wensen te verhalen.

Uiteraard maken wij gebruik van een goede particuliere advocaat.
Wij stellen nog steeds de voorkeur om deze zaak in der minne te schikken.
En geven U tot uiterlijk 20 januarie de tijd dit te bewerkstelligen.
Daarna worden er geen zoete koekjes meer gebakken en geven wij de zaak in handen van onze advocaat.
Ik wens U veel wijsheid toe

Ik ben benieuwd hoe dit is afgelopen. Heeft er iemand een update of is het met een sisser afgelopen?

Update
Politie heeft de zaak door gezet naar justitie meneer moet zich komen verantwoorden voor de rechter.
Wij zijn de slachtoffers en vinden dit een goede zaak er is immers bakken aan bewijs materiaal tegen deze assiociale agressieve man met dito bijt hond

@Rob op zaterdag 20 mei 2017 om 20:26:

Wat goed zeg! Hebben jullie je in verband met de mogelijke schadevergoeding bij de rechtszaak gevoegd?

15 december 2017 rechtzaak tegen de dader via politie rechter hoera.

Rob van bokhoven

@Rob van bokhoven op donderdag 16 november 2017 om 23:09:

Goede zaak. Wel lang geduurd, maar het recht zal zege vieren zoals ze zo mooi zeggen!

stelletje dwazen om op social media de zaak uit te vechten.alles wat je zegt kan tegen je gebruikt worden,je hebt EEN geluk dat niet of moeilijk te achterhalen valt wie hier in werkelijkheid iets neerzet.

er komt dadelijk een of andere advocaat met het verhaal..mijn cliënt heeft al schade genoeg geleden is door het slijk gehaald op social media..resultaat taakstraf.

@slimisanders op vrijdag 17 november 2017 om 08:29:

en zo denk ik er ook over. Minimale taakstraf of zo.....!
Ligt er ook aan of je een goede advocaat hebt.

Das mooi meneer heeft zo ongeveer alles toegegeven of op gezinspeeld daarop op deze site.
Door ons als slachtoffers van het bijt incident en de mishandeling is nimmer zijn naam en of bedrijf door het slijk gehaald.
Als hij dit zo ziet en daar over klaagt heeft hij dat zichzelf aangepraat/aangedaan.
Meneer is zelfs meerdere malen door ons en de politie aangeboden de zaak in der minne te schikkenwaarvan akte.
Morgen ochtend 9.00 zal meneer zich moeten verantwoorden voor de rechtbank te Eindhoven.
Uiteraard zijn wij zeer geïnteresseerd in het verdere verloop van deze zaak

Rob van bokhoven

Uitspraak is gedaan door de rechter meneer is veroordeeld en moet een dikke 2000 euro aan schade vergoeding ophoesten plus een boete.
Alles is gevorderd door het cjib en aan ons overgemaakt.
Nette uitspraak van de rechter.
Jammer dat meneer het niet wenste te bespreken om het in der minne te schikken dan was het gewoon verzekeringswerk geweest.
Nu staat er dan toch ook een kruisje achter zijn naam.Was niet nodig geweest voor ons.

Rob van bokhoven

@Rob van bokhoven op zondag 4 februari 2018 om 21:19:

En terecht, wat een aso zeg.

Kwam die gek laatst nog tegen heeft ie me gewoon bedreigd.
Ik pak jullie nog wel een keer! denk dat ik maar weer eens aangifte ga doen.
Denk dat zijn veroordeling niet echt indruk op hem heeft gemaakt.
Wellicht toch daar maar eens naartoe met honkbal knuppel wellicht snapt ie het dan.....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: