15reacties

Inval bij horecapand aan de Bakelsedijk


De politie heeft gisteravond een inval gedaan in een horecagelegenheid aan de Bakelsedijk. Er was informatie dat er mogelijk in drugs werd gehandeld. Bij de actie van dinsdagavond waren ook het Openbaar Ministerie, de gemeente en de Belastingdienst betrokken.
In het onderzoek van de politie kwam regelmatig de naam van de horecagelegenheid naar voren. Deze zou een rol spelen in de handel van drugs in de Helmondse binnenstad en er zou gedeald worden. Na uitgebreid onderzoek van de politie naar deze informatie werd uiteindelijk besloten tot de inval van dinsdagavond.
Na de inval werden de klanten die in de horecagelegenheid aanwezig waren gecontroleerd en het pand werd doorzocht. Er werd een (kleinere) handelshoeveelheid drugs aangetroffen. 1 Van de klanten bleek de status van ongewenst vreemdeling te hebben en is aangehouden. Hij had een groot geldbedrag op zak, zo meldt de politie. Dit is in beslag genomen en de man is in verzekering gesteld in afwachting van de verder procedure.
Ook werden tijdens de actie enkele bestuurlijk knelpunten ontdekt. Zo is er het vermoeden dat sommige activiteiten in de onderneming in strijd zijn met het bestemmingsplan. Ook werd vast gesteld dat er sprake was van adresfraude: op het adres stond een persoon ingeschreven die er feitelijk niet verbleef. Naar beide overtredingen doet de gemeente verder onderzoek.
Door de politie werden tijdens de inval ook nog diverse gegevensdragers in beslag genomen. Deze zullen verder worden onderzocht.

Nieuw Helmonds nieuws
15 reacties
Reageer

Laat me rade....die ene waar altijd straatjongens voor de deur staan🤷‍♀️ viel maar een beetje op🤣

@jac op woensdag 7 oktober 2020 om 14:32:

We weten niet om welke zaak het gaat.

Goed zo wie zoekt zal vinden

@jac op woensdag 7 oktober 2020 om 14:32

Die ja. Filmpje voor het moment van inval ging al direct op insta rond.

Je mag het hier gewoon zeggen hoor als je het zeker weet, het is geen staatsgeheim ofzo.

Er zit volgens mij maar 1 "horecazaak" (Milano).. dus lijkt mij niet zo moeilijk

@Mitch op woensdag 7 oktober 2020 om 16:00:

Ik tel er 4, maar inderdaad logischerwijs zal het wel Milano zijn, is ook een halve shisha lounge.

Zag ze gisteravond staan.
Verbaasde mij niets.

Mijn man kwam gister langs Milano gereden en daar was het inderdaad te doen...

Was bij Milano eethuis, ik was er

Omdat hangjongeren voortaan binnen zitten in een eetcafé is het meteen verdacht en is de eigenaar schuldig/verdacht ??? Er is niks ernstigs aangetroffen behalve de persoon zonder verblijfspapieren en de hoeveelheid drugs die is aangetroffen. die drugs is bij de bezoekers aangetroffen dan hebben we het over maximaal 1 gram softdrugs....hoe ik dit allemaal weet vraag je je eigen af is omdat ik zelf binnen zat te eten aan een lekker schotel en vandaag ben ik er weer langs geweest en ze zijn gewoon weer geopend zoals van oud...:sensatie nieuws schrijven kan iedereen hè 😂😂😂

Klopt Joppie, heb vandaag op de site gezeten van Milano, het ziet er goed uit allemaal.
Ik heb wel mensen gezien daar die aan de zijkant aan de shisha zaten maar dat is alweer een jaar geleden of zo, was niet zo'n fris volk zo te zien, hoe het nu is weet ik inderdaad niet. Eet smakelijk 👍👍

Ga zo door
Wist Ik al lang , was niet pluis daar

Harriet Meulendijks

Dat het daar niet pluis is zag je meteen als je er langs kwam, onbegrijpelijk ook dat er nu pas een politie inval is geweest, zelfs de mussen ontweken het pand,

Als ze vandaag bij de MC Donalds naar binnen gaan vinden ze meer onder de bezoekers, nu is dit restaurant besmet, jammer, hoop ophef over niks, zou de politie sieren als ze nu ook openbaar excuses maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: