2reacties

Jeugdopleiding Helmond Sport nominatie voor Rinus Michels Award


De Regionale Jeugdopleiding PSV, VVV en Helmond Sport is genomineerd voor beste jeugdopleiding van 2013-2014. Deze gezamenlijke opleiding onder leiding van Art Langeler ging vorig jaar van start. De andere 2 genomineerden zijn de jeugdopleiding Feyenoord/Excelsior en die van Ajax.
De Rinus Michels Award, genoemd naar de legendarische voetbaltrainer Rinus Michels, wordt sinds 2004 jaarlijks uitgereikt. De Rinus Michels Awards kent 5 categorieën:
– Coach van het jaar van het Nederlands profvoetbal
– Coach van het jaar van het Nederlands amateurvoetbal
– Jeugdopleiding van het jaar van het Nederlands profvoetbal
– Jeugdopleiding van het jaar van het Nederlands amateurvoetbal
– De Oeuvreprijs voor de trainer/coach op basis van zijn totale oeuvre.
Dit jaar zal de uitreiking plaatsvinden op vrijdag 9 mei tijdens het nationale trainerscongres in het stadion van PEC Zwolle. Voor de organisatie tekenen de belangenvereniging CBV en vakbond VVON in samenwerking met vakblad De Voetbaltrainer en de KNVB.
Niet zomaar een prijs, ter indicatie, Frank de Boer, Ronald Koeman, Peter Bosz, Dwight Lodeweges en Harry van den Ham zijn dit jaar genomineerd voor de eerste categorie. Vorig jaar ontving Frank de Boer de Rinus Michels Award uit handen van Louis van Gaal, die zelf de oeuvre-prijs kreeg.

Helmond SportNieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

Niet Helmond Sport maar Feyenoord heeft de beste jeugdopleiding
De jeugdopleiding van Feyenoord werd verkozen tot de beste jeugdopleiding in het Nederlandse betaalde voetbal. De club kreeg vrijdag voor het vijfde seizoen op rij de Rinus Michels Award. Daarmee liet de Feyenoord Academy dit jaar de genomineerde jeugdopleidingen van Ajax en PSV/FC Eindhoven/Helmond Sport/VVV-Venlo achter zich.

Prima keuze Feyenoord. Helmond S. Is afhankelijk van PSV. Opleiding HS is opleiden voor top amateurvoetbal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: