7reacties

Kasteeltuinconcerten: 50 duizend bezoekers

In totaal wisten 50 duizend bezoekers de achttiende editie van de Kasteeltuinconcerten te vinden. Dat betekent dat er tijdens de 7 vrijdagavonden 10 duizend bezoekers meer in de kasteeltuin waren dan vorig jaar. Dat meldde de organisator, Stichting Helmond City Events, die zeer tevreden terugkijkt op de afgelopen editie.
De eerste en zesde avond dit jaar traden de coverbands Daredevils en Band with Benefits op. Op de andere avonden speelden Massi en Van Dik Hout, Timbazo, Soulmachine Massada. Tribute-band This is Jackson sloot de reeks vrijdagavonden af, waarna de stadskunstenaar zijn Helmond-lied liet zien en horen.
Dit jaar was er voor het eerst het Lokaal Talentenpodium (aan de rechterzijde van de Kasteeltuin) waar die vrijdagavonden 14 lokale acts het podium betraden. Dit tweede podium ziet de organisator in 2019 (volgens de planning van 5 juli 2019 – 16 augustus 2019) graag terug.
Tenslotte een aantal cijfertjes: De Kasteeltuinconcerten werd georganiseerd met behulp van ongeveer 80 vrijwilligers, 25 sponsoren, 15 samenwerkingspartners en 18 lokale partners. In totaal werden ruim 200 maaltijden bereid voor de artiesten en de crewleden. Er zijn deze editie 110 Facebookberichten geplaatst , 1000 posters opgehangen, 10.000 flyers verspreid en 50.000 programmafolders uitgedeeld in Helmond en omstreken. Er zijn ruim 1000 cadeautjes overhandigd aan kinderen voor het ophalen van plastic bekers. Tot slot zijn er 2 worsten en 2 kazen naar de zusters van Clarissen gebracht en hebben zij ervoor gezorgd dat het iedere week (ruim) boven de 20 graden was.