3reacties

Koninklijke onderscheiding voor Folker Vink


Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om Folker Vink te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de onderscheiding vanmiddag uit handen van burgemeester Elly Blanksma onder andere vanwege de jarenlange organisatie van de KinderVakantieWeek en zijn grote verdiensten voor de EHBO-vereniging en de Avondvierdaagse.
Folker Vink is al 21 jaar een niet meer weg te denken vrijwilliger bij de KinderVakantieWeek Helmond. Hij is daar het gezicht van en was jarenlang secretaris. Sinds 2012 is de organisatie ondergebracht in de Stichting KinderVakantieVertier Helmond. Hiervan is hij medeoprichter en sinds die tijd de voorzitter. De stichting organiseert ook op andere vakantiemomenten activiteiten voor kinderen uit Helmond.
Daarnaast was deze Helmonder 4 jaar bestuurslid van EHBO-vereniging Brouwhuis en tot 2016 actief als hulpverlener bij vele evenementen gedurende het jaar. Ook is hij lid van het Groot Comité Helmond van de Avondvierdaagse en sinds augustus 2017 penningmeester. Sinds 2016 is Folker ook als vrijwilligger werkzaam voor Sensoor, de landelijke luisterlijn. Tevens zet hij zich vanaf begin 2016 in voor de Stichting Rijpelbergse Ouderen. Hij heeft die stichting mee nieuw leven ingeblazen.
Zijn intensieve inzet op maatschappelijk gebied binnen de Helmondse gemeenschap waren voor Zijne Majesteit de Koning aanleiding om de heer Vink te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

In een reactie hieronder staat een update met een foto van Folker met zijn lintje.

Nieuw Helmonds nieuws
3 reacties
Reageer

Gefeliciteerd Folker, zeer verdiend want daar heb je lang genoeg heel veel mooi werk in de wijk voor gedaan!

Hartelijk gefeliciteerd kerel

Pirosca Nieuwenhof

Update:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: