Kuijpers evenaart de omzet van vorig jaar


Technisch dienstverlener Kuijpers heeft in 2013 in een krimpende markt een omzet van 155 miljoen euro en een positief resultaat van 0,4% (na belasting) gerealiseerd. Voor het derde jaar op rij wist deze Helmondse onderneming hiermee de omzet te evenaren. Dit blijkt uit hun vandaag verschenen jaarverslag.
In 2011 en 2012 realiseerde dit vierde generatie familiebedrijf een omzet van respectievelijk 158 en 156 miljoen. Met de aanhoudende moeilijke marktomstandigheden in de utiliteitsbouw verwacht Kuijpers dat ook in 2014 marges onder druk blijven staan. Kansen voor de toekomst ziet de onderneming in het marktsegment industrie, in speciaal geconditioneerde ruimtes en in de toenemende vraag naar innovatieve contractvormen. Samen met vaste klanten en projecten als de nieuwbouw van het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft, de uitbreiding van de melkcapaciteitsverwerker bij FrieslandCampina DMV in Veghel en de grootschalige renovatie van het kantorenpand van a.s.r. in Utrecht ligt er een solide basis. Kuijpers nam in 2013 de activiteiten van Harry Immens 9000 (met plusminus 40 werknemers) in de regio Den Bosch over. Afgelopen jaar investeerde het bedrijf 2,5% van de loonsom in eigen medewerkers. “Dat is in lijn met de investeringen in de afgelopen jaren. En dat blijft ook zo”, zegt Aukje Kuypers, voorzitter van het directieteam.
Kuijpers ontwerpt, bouwt en onderhoudt technische installaties in gebouwen en industrie. De onderneming met ruim 800 medewerkers in Nederland heeft de ambitie om in 2018 alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te realiseren. Ook voor hun eigen organisatie zijn voor 2018 doelen gesteld. Zo moet de CO2-uitstoot per medewerker met 10% worden verlagen. Dat willen ze realiseren door onder andere hun wagenpark verder te elektrificeren en energie in de eigen bedrijfspanden duurzaam op te wekken.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: