8reacties

Lage opkomst stemming naam Obragaspark


Er is 211 keer gestemd op 1 van de 4 mogelijke namen voor het park op het Obragasterrein. Heel Helmond kon afgelopen maand stemmen op de namen Energiepark, Havenpark, Kanaalpark en Stadspark. De naam waar het vaakst op gestemd is, wordt de naam van het park en wordt later dit jaar bekendgemaakt
Na de opening van het park in juni, vroeg de gemeente aan de Helmonders om met namen te komen voor het tijdelijk park. In totaal kwamen er maar liefst 210 namen binnen. Uit al die suggesties koos de straatnamencommissie de 4 namen waarop gestemd kon worden.
Het aantal van 211 stemmen betekent dat per 1000 Helmonders slechts 2 hun stem uitbrachten voor de nieuwe naam van het Obragaspark. Ter vergelijking: in 2012 kon er ook gestemd worden op de naam van een park in Helmond. Toen namen 114 Helmonders de moeite en werd de naam Weverspark gekozen. Destijds werd geopperd dat de onbekendheid van dat nieuwe buurtpark het lage aantal stemmen wellicht veroorzaakte.

Nieuw Helmonds nieuws
8 reacties
Reageer

Kon je stemmen dan???

Geen interesse, dat is de oorzaak. Wat kan het ook schelen. Als "het beestje" maar een naam heeft, of niet soms?
En dat je kon stemmen is ook duidelijk gemaakt. Oók hier op het weblog.
Zie het dus als desinteresse!!

Morgen onthullen wethouder Frans Stienen en Cees van Dijk (voorzitter wijkraad Helmond Centrum) het straatnaambord met daarop de definitieve naam van het park op het voormalige Obragas-terrein. De onthulling vindt plaats om 12.15 uur bij het park aan de Havenweg.

Na een hele korte vakantie cq kerstreces, klapt onze wethouder er weer tegenaan, en zal hij zich weer aan een zware taak gaan wijden, het eerste lint van 2015 knippen. Nu maar hopen dat Cees, niet te veel geborreld heeft tijdens de diverse nieuwjaarsrecepties, om hem daarin te assisteren.

Ik vraag me altijd af waarom dit soort dingen nooit niet in het weekend georganiseerd kunnen worden, we zullen de foto's maar weer via de social media streams bekijken dan maar...

En waarom geen uitnodiging via de mail of papieren printje richting de omwonenden?

Ik stemde Stadspark, dus ook als stemmer geen uitnodiging gekregen.

Gemiste kans.

Voormalige Obragasterrein heet nu het Havenpark
De nieuwe naam van het Obragaspark is Havenpark. Die naam werd zojuist onthuld in het park op het voormalige Obragasterrein. Wethouder Frans Stienen en Cees van Dijk (voorzitter wijkraad Helmond Centrum) onthulde het nieuwe straatnaambord.
Zoals hierboven al gemeld werd er in totaal 211 keer gestemd op 1 van de 4 mogelijke namen. Havenpark kreeg met 109 stemmen de meerderheid van de stemmen. Daarom werd dat de definitieve naam van het park op de plek waar ooit Xperience World zou verrijzen. Dit jaar zullen er diverse evenementen in dit park plaatsvinden: Koningsnacht en Koningsdag, Drakenbootfestival, Harbour Dance en Festival Impact.
Henriëtte Verouden maakte onderstaande foto:

Met al die plassen die er bijna altijd liggen op dat terrein, had het ook het Zwembad of de Wissen 2 kunnen heten. Jammer!

Haha, ik had zelf ooit Luchtkastelenpark aangedragen. Vond ik wel toepasselijk gezien alle onzinnige projecten die voor die plek en elders bedacht worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: