1reactie

Leegloop bij de Helmondse 50Plus


Oudgediende Berry Smits gaat zijn lidmaatschap van 50Plus opzeggen. De manier waarop de kandidaten van die partij zijn benoemd, is hem in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens de Helmonder heeft de procedure ‘bij diverse leden nogal wat roering en ongenoegen opgeleverd.’ Smits verwacht dat volgende week zeker nog 4 Helmondse partijleden vertrekken.
De kandidaatstelling voor met name van de eerste 2 kandidaten (Frans Mol, lijsttrekker en Jan van Aert als nummer 2 en campagneleider) is tot stand gekomen op voorstel van de 50Plus regio-coördinator Rinus Weerts en provinciaal bestuurssecretaris Dick Schouw. Zij hebben dit in samenspraak met de 2 kandidaten besloten, ‘buiten het gezichtsveld van andere Helmondse 50-plussers.’ Met ander woorden: zonder inspraak of invloed van alle andere partijleden. Overigens schijnt het bij 50Plus wel de regel te zijn dat het provinciaal bestuur de kandidaten benoemt. Maar: “Dat een partij die zegt democratisch en transparant te werken, besluit de kandidaatstelling voor de raadsverkiezingen via de bekende achterkamertjes te doen, vind ik onbegrijpelijk,” zegt Smits.
Nu die nog landelijk opererende partij voor het eerst in onze stad mee gaat doen aan de verkiezingen, wordt die procedure des te schrijnender. Berry Smits (66) is al 16 jaar gemeenteraadslid in Helmond en als lijstduwer voor Helmond Aktief deze periode burgerlid van de Commissie Maatschappij. Hij blijft zich ook in de komende raadsperiode inzetten voor Helmond Aktief. Leden van lokale partijen kunnen namelijk tegelijk lid zijn van een (andere) landelijke partij. Als het hele contingent leden dat nu dreigt te vertrekken opstapt, betekent dat een stevige leegloop voor de lokale 50Plus.

Raadsverkiezingen 2018Nieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

Berry heeft gelijk, ook ik ga mijn lidmaatschap opzeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: