32reacties

Man gewond bij steekincident bij De Braak


Bij het stadion van voetbalclub Helmond Sport is vannacht rond 02.30 uur een man neergestoken. Hij is naar het ziekenhuis gebracht en wordt daar behandeld. Dat liet de woordvoering van de politie weten.
Een flink deel rond De Braak is afgezet als plaats delict, de recherche doet daar technisch onderzoek. Voor de politie is er nog veel onduidelijk. Zij laten weten dat tips welkom zijn op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.
Harrie Fotografie was ter plaatse en maakte de foto’s.

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
32 reacties
Reageer

Ik kijk hier niet van op!
Ik woon tegen de Braak aan en het spookt daar iedere avond en nacht sinds jaar en dag.
Komt ook veel vuurwerkoverlast vandaan.
Er zit totaal maar dan ook totaal geen controle op dat gebied en kwaadwillenden kunnen daar ongestoord hun gang gaan.
Er zou best wel eens meer aandacht voor mogen komen vanuit de Helmondse politiek want nu is het een klein vrijstaatje in Helmond.
Waarschijnlijk heeft het geen prioriteit helaas.
Vaak meldingen gemaakt ook midden in de nacht de laatste jaren.
Heeft geen enkel resultaat gehad.

Ik hoorde da het een vrij jong menneke was die werd neergestoken :-(

Update 1:
Hart van Nederland plaatste het onderstaande filmpje van Harrie Fotografie op haar website:

Zet Frans stiekem er maar neer. Die weet het allemaal goed

Das al de tweede in korte tijd kweet niet of ik nou nog veilig de straat over kan savonds

Update 2:
23-Jarige man uit Beek en Donk ernstig gewond
Het slachtoffer, een 23-jarige man uit Beek en Donk, raakte ernstig gewond zo meldt de politie zojuist. Hij is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld en ligt nog op de Intensive Care voor herstel.
Rond 02.30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er een man door vrienden binnen was gebracht in het ziekenhuis. Hij zou gewond zijn geraakt aan zijn hals bij een steekincident op De Braak. Onder een tribune van het stadion (die ruimte onder de tribune is openbaar) trof de politie inderdaad bloedsporen aan. Verder was de plek verlaten. Daarop is ter plaatse technisch onderzoek verricht en ook wordt gekeken of er bruikbare camerabeelden zijn.
Omdat er nog veel onduidelijk is inzake dit steekincident is de politie ook op zoek naar getuigen. Mensen die vannacht iets gezien hebben op De Braak of mogelijk iets gehoord hebben dat er mee te maken heeft, kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000 (http://www.meldmisdaadanoniem.nl).

Het is hier niet meer normaal sterkte

Wat doet een persoon 'snachts om 2.30 uur op de braak?

Onno van Crey

sterkte raf ❤️

Ik woon al jaren bij de braak en ik herken die problemen niet dat het een vrijstaat zou zijn of wat dan ook en mensen die roepen dat er nooit politie is die vergissen zich ook 2 keer per week staan ze daar dan toch bij conbrio om de staatskas te spekken want levert het voor de polittie geen geld op heeft het geen prioriteit.

@Hellmonder op zondag 27 oktober 2019 om 14:27:

Ik zeg ook niet dat dat bij de Braak is maar OP de Braak.
Bij het stadion onder de tribune.
En er zijn een paar ingangen op de Braak, niet alleen die bij Con Brio.

herseloze wezens weer actief stumpers

Hans van Hoof

Onbegrijpelijk! Hopelijk hersteld het slachtoffer goed en wordt de dader gevonden!

Wesley Slegers

Update 3:
Opmerkelijk: slachtoffer steekincident doet geen aangifte
Het ernstig gewond geraakte slachtoffer uit Beek en Donk doet geen aangifte van het steekincident (zie hierboven). Dat liet de politie vanochtend weten nadat zij vandaag opnieuw contact hadden met deze 23-jarige man. "Het incident speelde binnen een kring bekenden." Het incident heeft waarschijnlijk niets met de club Helmond Sport te maken. Met het slachtoffer gaat het qua gezondheid de goede kant op volgens de politie. Hij werd maandag uit het ziekenhuis ontslagen.
In overleg met het OM wordt bepaald of er nog verder onderzoek wordt gedaan nu het slachtoffer geen aangifte doet. Eerder betitelde de politici deze steekpartij als poging moord of doodslag. Getuigen of mensen die meer weten, kunnen nog steeds contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (http://www.meldmisdaadanoniem.nl).

@De weblog van Helmond op dinsdag 29 oktober 2019 om 11:41:

Geen aangifte voor zo een ernstig delict.. ????

Marieke Sibbing

Geen aangifte!.. nou geen medelijden mee als ze zo een volgende keer weer neer steken!.. hoop wel dat hij dan niet opgenomen word in het ziekenhuis, jammer van zorg en kosten die aan zo een worden uitgegeven

Cindy Kellenaers

Zal die zich bedreigd voelen / onder druk gezet worden?
Raar dit.

Ted de Bruijn

Ja dat is z’n eigen keus

@De weblog van Helmond op dinsdag 29 oktober 2019 om 11:41:

hij zal wel bang zijn voor dit tuig dat hier nie thuis hoord

Hans van Hoof

Is die bedreigd ofzo faggit ???? geen aangifte volgende week nieuwe melding gestoke man neemt wraak bij de braak en schiet man dood ????

Gerum zal wel bedreigd worden .. kan toch nie.
Vind slecht van de politie

Demicia Nagle

Stomme lul moet je wel doen ben je zo bang van hun kunnen ze weer een andere pakken

Vind je het gek die klote rechters geven hier geen straffen dus kunnen zo weer voor zijn deur staan was anders geweest als ze voor 15 jaar achter de tralies gingen .

Frank Vondey

zal het zelf wel oplossen zonder politie
eigenlijk best een verstandige keus

Rene Saarloos

Ik vroeg me vanaf het begin af aan al af wat een man uit Beek en Donk midden in de nacht op een donker sport complex komt doen....
Omdat dit verhaal steeds meer vraag tekens gaat krijgen is het natuurlijk niet te zeggen waarom hij geen aangifte doet. Maar een relatie iin het criminele circuit lijkt hier steeds meer boven water te komen

We hebben het over politie rechters tuig enz meestal als je geen aangifte wil doen heb je zelf wat op je kerfstok

Komen ze er weer mooi ongestraft van af niet te geloven dat iemand die zwaar gewond was daar geen aangifte van doet volgende keer doen ze het goed en overleef je het niet dus gewoon doen

Jose Peeters

Misschien criminelen onder elkaar, Anders doe je toch aangifte.

Is het wel nodig om aangifte te doen bij een geweldsincident ?

Bert van Scherpenzeel

Je kunt wel zien dat mensen meteen beginnen te oordelen maar hij zal hier wel een goede reden voor hebben respecteer de keuze van het slachtoffer en stop met dingen te verzinnen

Richard van de Nieuwenhof

@Richard van de Nieuwenhof op zaterdag 2 november 2019 om 20:36:

Jij bent toch de vader van dat vriendinnetje van die jongen. Geef dan gewoon de reden waarom hij geen aangifte wil doen bij de politie! Wees eens een goed vader of heb je ook liever dat er dadelijk een dooie valt. En anders stop met van die onzin praten.

Ik hoop in ieder geval dat de politie doorgaat met het onderzoek, die dader komt er echt wel uit.

Mijn buurjongen had bij het uitgaan gister een foto daarvan gezien met daarop in de halve hals een jaap. Akelig, hij wist niet wat hij zag zei hij me vanmiddag bij een feestje en was er een zelfs gewoon klote van (zijn woorden). Zeker omdat het werd getoond als iets stoers, wat moest men lachen...
Niet leuk zei hij en keek me aan...
Wat een geluk dat het slachtoffer nog leeft, zei hij uiteindelijk heel zacht tegen me. Mijn buurjongen is een stoere knaap die gymleraar wil worden, tel uit...

Waar moet dat heen vraag ik me soms af. Nu ook...
Heel veel sterkte aan het slachtoffer, hopelijk vindt hij de moed...
...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: