5reacties

Man opgepakt voor fraude met doneeractie


Vandaag hield de politie een 20-jarige man uit Helmond aan voor oplichting. Hij zit vast voor verder onderzoek. De zaak heeft een link met de in Amsterdam doodgeschoten Bas van Wijk uit Badhoevedorp.
Op zaterdag 8 augustus 2020 werd in park De Oeverlanden in Amsterdam de 24-jarige Bas van Wijk doodgeschoten. Enkele dagen later was er, zonder medeweten van de familie van Bas, via een website een online doneeractie gestart om geld op te halen voor de uitvaartkosten. Er waren ook al verschillende donaties gedaan.
De familie van Bas deed melding van de doneeractie bij de politie in Amsterdam. Na contact vanuit de politie met de website is de doneeractie vroegtijdig gesloten waardoor doneren niet meer mogelijk was en het uiteindelijk bij een relatief klein bedrag bleef. Het gedoneerde geld is direct teruggestort aan de donateurs.
Tijdens een eerste onderzoek naar de initiatiefnemer van de doneeractie door de Amsterdamse collega’s, kwam al snel de 20-jarige verdachte uit Helmond in beeld waardoor de samenwerking met de districtsrecherche in Helmond werd opgezocht. Zij namen de zaak over en deden verder onderzoek naar deze verdachte. Er kwamen daarbij nog eens 2 andere doneeracties en enkele WhatsApp-fraudes aan het licht. 1 Van zijn slachtoffers daarvan maakte alles bij elkaar meer dan 6500 euro over. Ook deze zaken worden aan de verdachte gelinkt en meegenomen in zijn ten laste legging.

Nieuw Helmonds nieuws
5 reacties
Reageer

Sukkel

Dan ben je echt een schooier 😑😑

Tjeerd van der Velde

Is dit anders dan de postcodeloterij?

Klopt Stef, precies hetzelfde....

Resultaat van dit maandenlange onderzoek:
geld weg en deze ten laste legging houdt uiteindelijk 16 uur schoffelen in?
Hij blijft glimlachen.....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: