7reacties

Meldpunt Overlast vandaag geopend


Vanaf vandaag is het Meldpunt Overlast van de gemeente Helmond bereikbaar. Op de website van de gemeente en via telefoonnummer 14 0492 kun je overlast melden. Dit telefoonnummer is op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur bereikbaar. Een melding is niet anoniem. Na een melding wordt er binnen 3 werkdagen contact opgenomen met de melder. Samen wordt er naar vervolgstappen gekeken.
Voor acute situaties blijft de politie het eerste aanspreekpunt.
Het Meldpunt Overlast is een gemeentelijk meldpunt en werkt nauw samen met haar partners in de stad om overlast zo goed mogelijk te bestrijden. Die partners zijn onder andere politie, woningbouwvereniging, maatschappelijk werk, opbouwwerk, jongerenwerk, verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg.
Bij acute overlastmeldingen, bijvoorbeeld overlast waarbij politie-inzet noodzakelijk is, is de politie het eerste aanspreekpunt. De gemeente Helmond benadrukt dat men in dergelijke gevallen direct de meldkamer van de politie moet bellen via 0900 88 44.
Heeft een inwoner het vermoeden van of informatie over huiselijk geweld in zijn omgeving, dan roept de gemeente op om in ieder geval iets te doen met die informatie. Dat kan zijn via 112 (voor noodsituaties), via het politienummer 0900 88 44 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Ook bij het Steunpunt Huiselijk Geweld kan men vragen wat te doen.
Het gemeentelijke Meldpunt Overlast moet het melden van overlast makkelijker maken voor de Helmonders. Op dit centrale punt kunnen inwoners terecht wanneer zij overlast ervaren van buren, jongeren, drugs- en alcoholgebruik of zich zorgen maken om een volwassene of kind in hun buurt of een verwaarloosde/vereenzaamde of psychisch verwarde buurtbewoner.

Nieuw Helmonds nieuws
7 reacties
Reageer

Oftewel: nul toegevoegde waarde, aangezien je voor acute situaties de politie of 112 belt, en voor het overige Meld misdaad anoniem of Steunpunt Huiselijk geweld. Nog een extra nummer maakt het alleen maar onoverzichtelijker.
Voor de gegeven voorbeelden zou ik trouwens standaard het politienummer bellen en niet de andere nummers.

Heb vandaag bij Meldpunt Overlast een melding gedaan van een incompetent college in Helmond, waar de laatste tijd allerlei stinkende zaakjes onder een tapijtje worden geschoven! Ben benieuwd of ik binnen 3 werkdagen een overleg heb mbt vervolgstappen, om de overlast te bestrijden!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

@Javier op woensdag 12 maart 2014 om 19:53:

dit is wel een hele goeie. na het geouwehoer over Tielemans, gisteren Stienen en vandaag weer van Mierlo moet er toch iets gebeuren.
Ik ben ook benieuwd of je een reactie krijgt.

een helmonder

Zal vast helpen.. not!! Ik heb laatst een melding gedaan van overlast van mn buurman die veel muziek en lawaai maakt.. en als ie zat is agressief wordt en zelfs mn dochter van 10 heeft lopen bedreigen... De wijkagent was aan de deur gegaan.. belde me terug met de mededeling dat het een hittepetit is en dat ik zelf met de buurman moet gaan praten... dat zeggen ze dus tegen mij, een klein alleenstaande moeder!!!

Ik ken het probleem bozebuur. Pfff, er zal eerst een dooie moeten vallen voordat er aktie wordt ondernomen.

@Javier op woensdag 12 maart 2014 om 19:53:

Hahaha!! Heeft zo'n Meldpunt toch ineens nut Hein.

ik erger me kapot aan zwervers en azielsoekers die bv. bij aldi en AH. opdringerig staan te vragen om geld en dan op een manier om kaarsrecht op mensen af te lopen niet wetende of deze figuren kwaadwillend zijn komt bedreigend over en de stadswacht of handhaving fronst dan zijn wenkbrouwen -als je het meld -- terecht is dit een reaktie van een boze stadsbewoner- zeg het voort

gj.claassens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: