7reacties

Meldpunt Overlast vandaag geopend

Vanaf vandaag is het Meldpunt Overlast van de gemeente Helmond bereikbaar. Op de website van de gemeente en via telefoonnummer 14 0492 kun je overlast melden. Dit telefoonnummer is op werkdagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur bereikbaar. Een melding is niet anoniem. Na een melding wordt er binnen 3 werkdagen contact opgenomen met de melder. Samen wordt er naar vervolgstappen gekeken.

Voor acute situaties blijft de politie het eerste aanspreekpunt.
Het Meldpunt Overlast is een gemeentelijk meldpunt en werkt nauw samen met haar partners in de stad om overlast zo goed mogelijk te bestrijden. Die partners zijn onder andere politie, woningbouwvereniging, maatschappelijk werk, opbouwwerk, jongerenwerk, verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg.
Bij acute overlastmeldingen, bijvoorbeeld overlast waarbij politie-inzet noodzakelijk is, is de politie het eerste aanspreekpunt. De gemeente Helmond benadrukt dat men in dergelijke gevallen direct de meldkamer van de politie moet bellen via 0900 88 44.
Heeft een inwoner het vermoeden van of informatie over huiselijk geweld in zijn omgeving, dan roept de gemeente op om in ieder geval iets te doen met die informatie. Dat kan zijn via 112 (voor noodsituaties), via het politienummer 0900 88 44 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000. Ook bij het Steunpunt Huiselijk Geweld kan men vragen wat te doen.
Het gemeentelijke Meldpunt Overlast moet het melden van overlast makkelijker maken voor de Helmonders. Op dit centrale punt kunnen inwoners terecht wanneer zij overlast ervaren van buren, jongeren, drugs- en alcoholgebruik of zich zorgen maken om een volwassene of kind in hun buurt of een verwaarloosde/vereenzaamde of psychisch verwarde buurtbewoner.