Minste zwerfvuil bij de Silvester-Bernadette


Vandaag werden op 2 Helmondse basisscholen de prijzen uitgereikt voor het project KLIEN IT. Dit project van de gemeente Helmond in samenwerking met Groen4Life daagt de deelnemende scholen het hele schooljaar uit om voor een zwerfvuilvrije schoolomgeving te zorgen. Daarnaast volgen alle scholen op maat geschreven lespakketten over duurzaamheid.
Een mystery guest van de gemeente heeft bij alle 12 scholen regelmatig gecontroleerd op zwerfafval. Ook bezocht een medewerker van Groen4Life meermaals alle groepen om met de kinderen in gesprek te gaan over duurzame thema’s. De scholen deelden, ieder op hun eigen manier, hun prestaties. Dit leverde de volgende eindstand: Basisschool Silvester-Bernadette op de eerste plaats, Basisschool De Vlier en Daltonschool Talentrijk werden tweede en derde. Deze scholen ontvingen de kermisprijs: een tienrittenkaart voor alle deelnemende leerlingen voor de zomerkermis.
Een aantal scholen volgden de workshop: ‘ontwerp je eigen prullenbak’. Na juryberaad is de keuze gevallen op het ontwerp van IKC de Bundertjes. Hun ontwerp was niet alleen het mooiste, de school blonk ook uit in goede samenwerking tussen alle kinderen. Dit wordt beloond met een prullenbak met het ontwerp van IKC de Bundertjes voor op het eigen schoolplein en in het centrum van de stad. Binnenkort wordt een exemplaar van deze prullenbak geplaatst op de kruising van de Ameidestraat en Zuid-Koninginnewal.
Verschuren Fotografie maakte de bovenstaande foto’s.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: