22reacties

Agent mishandeld, moeder en dochter vast


De politie arresteerde donderdagavond een vrouw in haar woning in Helmond omdat zij een agent mishandelde. Gistermiddag werd haar dochter, verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling, ook aangehouden.
Bij de politiemeldkamer kwam donderdag aan het begin van de avond informatie binnen dat een scooter was doorgereden nadat deze tegen een auto en een fietser was aangereden op de Straakvensebosdijk en de Bakelsedijk. Daarbij raakte niemand gewond. De fiets en auto liepen wel schade op. De melders gaven een kenteken door en dat leidde de politie naar de Hopmanstraat in Helmond Oost.
In de woning waren de bewoonster aanwezig en een aantal tienermeiden. Al snel bleek dat 1 van de meiden, een 13-jarige zonder rijbewijs, op de scooter had gereden. Toen de politie het meisje vroeg mee te gaan naar het politiebureau om verder uit te zoeken wat nu precies was gebeurd, ontstond een dreigende situatie. De bewoonster sloeg de agent in zijn gezicht en er volgde een worsteling tussen hen. De agent werd bij zijn keel gegrepen en tijdens de worsteling viel hij met zijn arm door een ruit. Toen hij kans zag om de woning uit te lopen werd hij nog een paar keer door enkele aanwezigen geslagen. De agent liep een aantal snijwonden aan zijn arm op en een pijnlijke keel en kaak.
Agenten die naar de woning kwamen om te assisteren, hielden de bewoonster die avond rond 19.00 uur onder verzet aan. De vrouw zit vast voor verder onderzoek. Haar dochter werd vrijdagmiddag 22 september aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel-Traverse voor betrokkenheid bij de mishandeling.
“We begrijpen emoties, we hebben geen begrip voor agressie en geweld tegen onze medewerkers. Fysiek geweld wordt natuurlijk niet geaccepteerd, evenmin als bedreiging, mishandeling of belediging. Verdachten worden gelijk aangehouden. Het Openbaar Ministerie brengt hen zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen.” Dat meldt de politiewoordvoering afsluitend verwijzend naar deze themapagina.

Nieuw Helmonds nieuws
22 reacties
Reageer

Las ik nou goed?? 13 jaar?

Peter Verberne

Niet normaal, wat een volk ????

Annet Choufoer

Aso zeg! De schade betalen en straffen die lui! En uiteraard ook voor t letsel dat de agent opgelopen heeft. Dus t eigen risico van 385 euro zijn voor de daders.

Erica bressers

Tuig.. tjonge jonge kende niks mee beginnen

Waar is de tijd gebleven dat er nog respect was voor onze hulpberleners. Echt schandalig dit.

En die moeder en dochter vinden dit allemaal héél normaal blijkbaar.
13 Jaar, wat een kwal van een kind!
Hoezo? Zoiets doet mijn kind toch niet? Bras, niets meer dan dat!

Mensen hebben nog steeds niet in de gaten dat hulpverleners, van welke tak dan ook, gerespecteerd dienen te worden.

hoop dat het OM voor poging tot doodslag gaat. Celstraf en tbs!

Fijn voorbeeld moeders!

Suze Ehrismann

Be-lache-lijk!!!
Heeft niemand foto's gemaakt zodat wij ook weten in welk huis dat was.

José Joosten

Maar hoezo laat zo'n agent zich slaan? Die is toch gewapend.

@Suze Ehrismann op zaterdag 23 september 2017 om 16:29:

Is meer dan normaal als de politie de moeder aanvalt dat de dochter haar helpt ....

Malika Boufarouj

@José Joosten op zaterdag 23 september 2017 om 16:38:

kijk maar naar de voordeur

Een flink strafblad voor moeders en dochter

Gerda van den Broek

Wat een leugens ,meisje was 16.
En de agenten waren zo vriendelijk..??
Pff ,politie dekken elkaar toch.

Saadia Mouhsen

@Saadia Mouhsen op zaterdag 23 september 2017 om 18:58:

haha nog ff en ze was zo onschudig al een lammetje...
Dat ze doorreed na een ongeluk is ook heel normaal

Ze weten wel hoe ze t publiceren he! zo s t niet gegaan!
politieman slaat meid van 16 dat zou de titel moeten zijn!

Geen buitenlander geen sensatie Haha

Ey even terug te komen hierop! Ik heb 100 uur taakstraf en 500 euro boete! Voor wat? Voor deze leugens!!! Mijn dochter was 16 jaar en had netjes een scooter rijbewijs!
Allemaal leugens wat er in t nieuws staat dat ze 13 jaar was! En geen rijbewijs had! En de worsteling ontstond nadat hij mij als eerste een elleboog in mijn gezicht had gegeven omdat ik erlangs wou , naar mijn kleine kind die net uit t ziekenhuis was gekomen! En vervolgens pakte hij mijn 16 jarige dochter vast in arm met haar nek een nekgreep!!! Dit is zo onrechtvaardig!!!!

@Deborah op donderdag 16 september 2021 om 09:34:

Diep triest inderdaad.

Maar ik ben wel gewend van de media dat ze schrijven wat ze willen.

@Deborah op donderdag 16 september 2021 om 09:34:

Je hebt je toch kunnen verdedigen bij de rechter? Je had zelfs een advocaat (pro deo) naar de zitting kunnen meenemen? De rechter geloofde je verhaal niet. Je hebt je straf gekregen, taakstraf en geldboete. Waarom ben je niet in beroep gegaan?

Wie moeten we nu geloven?
Gezien alle bewezen list en bedrog door politiek en politie in alle corona zaken, weet ik niet of ik hun verklaring mag geloven.
De mensen hebben tegen dat ze zich slecht kunen uitdrukken, en ook bekend zijn van kinderlijke eenvoudig weerlegbare paradoxen, waarmee ze feitelijk hu. Eigen graf graven. Veroordeling dus
Ik denk gezien de straf dat Rechter weldegelijk twijfelt aan politie verbaal.

@Deborah op donderdag 16 september 2021 om 09:34:

Je leest hier vaak in de reacties dat de rechters veel te licht straffen. Dit is ook weer zo'n gevalletje. Want met die 'straf' die jij kreeg kom je er inderdaad heel goed mee weg ja. Van de politie blijf je af en inderdaad: de politie mag wel geweld gebruiken. Dat is de wet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: