1reactie

Mohammed Chahim beoogd lijsttrekker PvdA


Fractievoorzitter Mohammed Chahim is de beoogd lijsttrekker van de Helmondse PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Deze weblogcolumnist was ook in 2014 lijsttrekker en zit sinds 2006 in de gemeenteraad. Met Nathalie Peijs op de tweede plek van de conceptlijst komt de partij met een opvallende naam. Tot voor kort was zij jarenlang binnen het sociaal domein werkzaam bij onze gemeente, nu is ze zelfstandig adviseur en manager.
Op de plekken 3 tot en met 5 staan het ervaren raadslid Mirjam van der Pijl (deze voormalige weblogcolumnist wil graag voor de derde keer raadslid worden) en de burgercommissieleden Thom van den Brule (teamleider in de geestelijke gezondheidszorg) en architect Hans de Mare.
Daarna volgen nieuwkomers: ondernemer Duran Kurumli, Hassana Kadaoui (werkzaam bij de Rabobank en bestuurslid van wijkraad Centrum) en Bregje Kerssemakers (die bij de gemeente Eindhoven werkt). Op positie 9 staat oud-raadslid Karim Ajouaou en op 10 staat jongeling Mohamed Beladel. Huidig PvdA-raadslid Neco Kaygisiz heeft zelf aangegeven geen nieuwe periode als raadslid te ambiëren.
Deze conceptlijst is opgesteld door een commissie onder leiding van oud-Kamerlid Henk Leenders, zij hadden deze motivatie (pdf) per kandidaat. Met de lijst wil de partij de politieke ervaring behouden en ruimte geven aan nieuw talent. De lijst wordt later nog aangevuld met lijstduwers. Woensdagavond 20 december stellen de leden de concept-kandidatenlijst vast tijdens de ledenvergadering.

Raadsverkiezingen 2018Nieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

Proficiat

Hennie de Gooijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: