Nepvuurwapen gevonden in uitgaansleven

De politie heeft vannacht een nepvuurwapen aangetroffen in het uitgaansleven in Helmond. Nepvuurwapens zijn levensgevaarlijk omdat ze vaak nauwelijks van echte wapens zijn te onderscheiden.
Rond 01.00 uur werden politieagenten aangesproken door een man op de Noord Koninginnewal. Hij wees op een groepje jongens en vertelde dat hij dacht een vuurwapen gezien te hebben. De agenten gingen daarna op zoek. Het groepje jongens troffen ze niet aan, maar onder een geparkeerde wagen vonden ze wel een vuurwapen. Dit bleek nep te zijn. De politie doet nog verder onderzoek.
Nepvuurwapens zijn voorwerpen die sprekend op echte vuurwapens lijken. De dreiging die er vanuit kan gaan is dus net zo hoog. Veel mensen beseffen niet hoe ernstig de gevolgen kunnen zijn als nepwapens in verkeerde handen vallen. Bedenk dat de politie een nepwapen op straat vaak behandelt als een echt wapen en daarbij geen risico neemt. Dat kan tot levensgevaarlijke situaties leiden, waarbij de politie misschien zelfs moet schieten. Soms blijkt het achteraf om een nepvuurwapen te gaan, maar dat kun je van een afstand niet zien. Zo werd in juni van dit jaar in Eindhoven nog het arrestatieteam ingezet na een melding over wat achteraf een nepvuurwapen bleek te zijn. Iedereen met een nepwapen is strafbaar. Kijk voor meer informatie op de speciale themapagina over nepvuurwapens.