Nieuw Helmonds nieuws in februari 2012
Woensdag 29 februari

Brand in schuur bij woning in de Annabuurt
Bij een brand op de hoek van  Floreffestraat en Hoogeindsestraat kort voor 18 uur is een schuur van een woning vrijwel volledig uitgebrand. Er vielen geen gewonden. Onbekend is hoe de brand is ontstaan.
De brandweer was snel ter plaatse met een tankautospuit en een hoogwerker. De brand werd geblust met 2 Fire Knock Outs (een nieuw blusmiddel, een soort blusbommen) en een straal met hoge druk. (Foto’s door Harrie Grijseels)Tijdelijk geen treinen tussen Helmond en Eindhoven
Tussen Eindhoven en Helmond rijden geen treinen door een aanrijding met een persoon, zo meldde de NS om 14.55 uur. De aanrijding met letsel vond 10 minuten eerder plaats ter hoogte van Mierlo.
De verwachting is dat de extra reistijd meer dan 60 minuten bedraagt. De verstoring zal naar verwachting rond 18:00 uur verholpen zijn.
Update om 16.13 uur:
Er rijden inmiddels extra bussen tussen Eindhoven en Helmond. De verwachte extra reistijd is daardoor teruggebracht naar 30 – 60 minuten, de verstoring zal naar verwachting nog steeds rond 18 uur verholpen zijn.
Update om 17.49 uur:
De treinen tussen Helmond en Eindhoven rijden weer. Maar er kan nog enige tijd sprake zijn van een langere reistijd.

Dinsdag 28 februari

Elkerliek start verbouwing voor 6 luxe gezinssuites
Het Elkerliek ziekenhuis is gisteren begonnen met de verbouwing voor de gezinssuites. Deze privékamers zijn bedoeld voor moeders die om medische redenen na de bevalling in het ziekenhuis moeten blijven. In de gezinssuites staat het gezin centraal: moeder, partner en pasgeboren baby worden samen verzorgd. Tijdens de verbouwing, die naar verwachting tot begin juli duurt, blijft de afdeling Verloskunde & Gynaecologie gewoon open.
Het Elkerliek ziekenhuis zoekt altijd naar manieren om patiënten beter van dienst te zijn. Voor een goede binding tussen ouders en kind is de eerste periode na de bevalling erg belangrijk. Het is essentieel dat moeder, vader en pasgeboren baby direct bij elkaar kunnen zijn en de rust en privacy hebben om elkaar te leren kennen. Dus ook, of juist, bij een ziekenhuisbevalling.
Vanuit deze gedachte worden op de kraamafdeling in Helmond 6 luxe gezinssuites gerealiseerd: huiselijke privékamers waarin het gevoel van een kraamtijd thuis wordt nastreven. Moeder en kind worden als eenheid gezien; zolang de situatie het toelaat, worden ze niet gescheiden. De partner mag 24 uur per dag bij de moeder en pasgeboren baby blijven.

Bulgaarse gepakt na stelen portemonnee bejaarde vrouw
Een Bulgaarse vrouw is maandag in een supermarkt opgepakt op verdenking van zakkenrollerij. Een tweede verdachte wist te ontkomen. De vrouw zit vast voor verder onderzoek.
In de C1000 supermarkt aan het Helmondse Janssen en Fritsenplein is maandagmiddag een 83-jarige vrouw uit Helmond het slachtoffer van zakkenrollerij geworden. De vrouw voelde tijdens het winkelen iets bewegen aan haar jas. Toen zij in haar jaszak voelde merkte ze dat haar portemonnee weg was. Het slachtoffer riep meteen om hulp waarop medewerkers van de supermarkt een 20-jarige vrouw uit Bulgarije aan konden houden. Een tweede verdachte, eveneens een vrouw, kon aan het personeel ontsnappen. De politie werd gewaarschuwd en de 20-jarige vrouw werd om 15.30 uur aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar ze in verzekering is gesteld. De politie is nog op zoek naar de tweede verdachte.
Gistermiddag kort na 4 uur werden door diverse Helmonders 5 politiewagens met loeiende sirenes gezien (en gehoord) onder meer op Zuideinde, de Marktstraat en het Willem Prinzenplein. Met het zoeken naar de tweede verdachte had dat volgens de politiewoordvoerster niets te maken.

Maandag 27 februari

Jonge vrouw vanmorgen aangevallen
De politie zoekt getuigen van het aanvallen van een 18-jarige vrouw uit Helmond. Dat gebeurde maandagochtend bij het houten bruggetje aan de Noord Parallelweg.
Toen de vrouw daar rond 6.40 uur fietste, stond een man bij het bruggetje. Op het moment dat ze hem voorbij fietste, pakte hij haar arm vast. Ze viel bijna van de fiets maar kon zich overeind houden. Ze sloeg de man enkele malen in zijn gezicht waarna hij haar losliet en weg rende in de richting van het centrum. Het ging om een man met een blanke huidskleur, tussen 30 en 40 jaar oud en tussen 1,80 en 1,85 meter lang. Hij droeg donkere kleding en een donkere pet onder een witte capuchon. Getuigen van de aanval of mensen die weten wie de aanvaller is, kunnen bellen met de politie in Helmond via 0900-8844.

Controle bij de horeca en in woningen: 27 misstanden
Vrijdagavond 24 februari hield het Helmondse Interventie Team (HIT) een reguliere controleactie bij 6 horecapanden en 5 woningen in de stad. Hierbij werden meerdere misstanden geconstateerd waartegen werd opgetreden.
Zo bleek dat er:

  • 5 keer een milieuovertreding is gemaakt;
  • 3 keer de boekhouding niet op orde was;
  • 3 keer adresfraude is gepleegd;
  • op 4 adressen teveel bewoners waren, waarvoor geen kamerverhuurvergunning bleek te zijn;
  • 5 keer niet te zijn voldaan aan de brandveiligheidseisen;
  • op 1 locatie geen vergunning voor kansspelautomaten bleek te zijn;
  • 3 keer bijstandsfraude is gepleegd;
  • 1 zaak niet open mocht zijn;
  • 2 keer is geconstateerd dat er illegale vreemdelingen te werk werden gesteld.

Doel van het HIT-Team is om problemen op het gebied van leefbaarheid en veiligheid aan te pakken en op te lossen. In het HIT-Team werken gemeente, politie, belastingdienst, milieudienst, brandweer, arbeidsinspectie en vreemdelingenpolitie nauw met elkaar samen. Deze gecoördineerde totaalaanpak zorgt ervoor dat alle misstanden in 1 keer worden aangepakt. Voorheen werden de problemen door de diverse instanties vaak een voor een ter hand genomen. De totaalproblematiek van een pand was dan niet helemaal duidelijk.

Zondag 26 februari

2 Dames krassen, schoppen & slaan winkelmedewerkster
De politie heeft zaterdagmiddag rond 15.45 uur twee vrouwen van 30 en 33 jaar uit Helmond aangehouden. De aanhouding vond plaats in een winkel aan de Veestraat. Hier zouden zij een 24-jarige medewerkster van de winkel geschopt en geslagen hebben. Ze had door de mishandeling ook krassen op een van haar armen. De medewerkster deed van de mishandeling aangifte. Aanleiding tot het incident zou zijn geweest dat vrouwen ontevreden waren over de wijze waarop de medewerkster hen had aangesproken. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt en zijn hierna heengezonden

Zaterdag 25 februari

Fietser verwond bij aanrijding
Kort voor 1 uur vanmiddag werd een fietser op de kruising van de Narcissenstraat en Hortensialaan aangereden. De man liep daarbij letsel op. De precieze oorzaak van het ongeval is onbekend. (Foto door Robert Ernst)

maandoverzichtNieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: