7reacties

Nieuw Helmonds nieuws september 2012Zondag 30 september

Brandje in Residentie Brouwhorst
In Residentie Brouwhorst aan de Deltaweg in Brouwhuis is vanmiddag rond 13.30 uur een kleine brand uitgebroken. Die ontstond door een kookplaat die in brand was gevlogen.
Een ooggetuige liet weten dat iemand per ambulance werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De brandweer en andere hulpdiensten waren massaal uitgerukt naar Residentie Brouwhorst, een appartementencomplex met een steunpunt voor de huisvesting van senioren.

Man aangehouden voor huiselijk geweld
De politie heeft zondagmorgen om 4.15 uur een 44-jarige man aangehouden in zijn woning.
Wat eerder kreeg de politie een melding dat er ruzie in de woning was. Ter plekke bleek dat de man zijn vrouw zou hebben geschopt en geslagen. Hij is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Dronken brokkenpiloot met ruim 3,2 ‰ aangehouden
De politie heeft zaterdagavond rond 17.30 uur een 37-jarige Helmonder aangehouden bij zijn woning.
De man zou met zijn personenauto een aanrijding hebben veroorzaakt op de 2e Haagstraat. Daarbij liep een andere wagen blikschade op. Er raakte niemand gewond. Na de aanrijding ging de man ervandoor. Hij kon later in zijn woning worden aangehouden. Hij bleek een promillage van ruim 3,2 te hebben en bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Elkerliek op 4 in de Top 100 van beste Nederlandse ziekenhuizen
Het Elkerliek ziekenhuis staat dit jaar op de vierde plaats in Ziekenhuis Top 100. Deze landelijke lijst werd dit jaar voor de negende keer opgemaakt het Algemeen Dagblad. Zij doen dat op basis van objectieve medische data waardoor hun lijst een algemeen beeld geeft van de ziekenhuiskwaliteit en status heeft.
Met die vierde plek is het Elkerliek ook meteen het beste ziekenhuis van de provincie Noord-Brabant. Vorig jaar stond het Elkerliek op de achtste plaats in de landelijke ranglijst. Het Meander Medisch Centrum in Amersfoort werd dit jaar tot beste ziekenhuis verkozen.
De hele top 100 en de score van ons ziekenhuis zeer uitgebreid uitgelegd.

Vrijdag 28 september

Asbest in schoolgebouwen wordt snel gesaneerd
Het asbest dat is aangetroffen in de Mariabasisschool, de Silvester Bernadette en de Toermalijn (Reigerlaan) in Helmond wordt op zeer korte termijn opgeruimd. Hiervoor wordt een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld.
In de Mariaschool worden de werkzaamheden in het weekend van 28 en 29 september uitgevoerd. De saneringen in de Silvester Bernadette en Toermalijn (locatie Reigerlaan) zullen respectievelijk op zaterdag 29 september en vrijdag 5 oktober worden uitgevoerd.
In Nederland moeten alle schoolgebouwen die zijn gebouwd tot en met 1993 worden gecontroleerd op de aanwezigheid van asbest. In Helmond betreft het ongeveer veertig gebouwen of delen daarvan. Asbest is vroeger veel gebruikt in de bouw vanwege de brandvertragende en isolerende eigenschappen, bijvoorbeeld in cv ruimtes, golfplaten en vloerbedekking. Nadat bekend werd dat asbest ernstige ziekten kan veroorzaken, is het gebruik daarvan in 1993 wettelijk verboden.
De besturen van de Helmondse scholen hebben de gemeente gevraagd om deze controle voor hen te regelen. De gemeente heeft daarvoor een gespecialiseerd bedrijf ingeschakeld. Van elk schoolgebouw dat wordt gecontroleerd, wordt een rapport gemaakt waarin staat of er asbest is gevonden en of er sprake is van een gevaarlijke situatie. Asbest die geen gevaar oplevert wordt opgenomen in een beheerplan zodat bij toekomstige verbouwingen rekening wordt gehouden met de aanwezigheid van de asbest. Als een situatie wordt aangetroffen die mogelijk gevaar oplevert,wordt een saneringplan gemaakt. De sanering gebeurt alleen door gespecialiseerde bedrijven en onder de strenge voorwaarden en toezicht van instanties als gemeente, arbeidsinspectie en milieudienst.

Politie controleert wél op snelheid op A270
Politie Brabant Zuid-Oost controleert wel degelijk op snelheid op de A270, de weg tussen Eindhoven en Helmond, en blijft dat ook doen.
In een artikel in het Eindhovens Dagblad van vrijdag 28 september wordt gesuggereerd dat er niet wordt gecontroleerd omdat de politie het niet eens zou zijn met een nieuw verkeersbesluit van de provincie met betrekking tot de maximumsnelheden op die weg. Korpschef Simone Steendijk geeft aan dat er geen sprake van is dat Politie Brabant Zuid-Oost niet zal handhaven op de A270 (de ‘Helmondweg’). De politie handhaaft vanzelfsprekend op alle wegen en locaties waarvan, na analyses, is gebleken dat handhaving nodig is. De A270 vormt wat dat betreft geen uitzondering op andere wegen en locaties in de politieregio Brabant Zuid-Oost. De conclusie in het artikel dat weggebruikers niet bang hoeven te zijn voor bekeuringen, is dan ook onjuist.
Korpschef Steendijk deelt de zorg over de verwarring bij burgers over de diverse (nieuwe) snelheidsregimes die voor de weg (gaan) gelden. Die zorg is in een brief aan de provincie naar voren gebracht. De korpsleiding heeft echter vooralsnog geen formeel bezwaar gemaakt tegen het nieuwe verkeersbesluit van provincie. Om onduidelijkheden te voorkomen, zal dat ook op korte termijn aan de provincie kenbaar worden gemaakt. De politie roept in zijn algemeenheid wegbeheerders op om aan onduidelijke situaties zo spoedig mogelijk een einde te maken.

Basisschool De Stroom wint Groene Voetstappen wisselbokaal
Maar liefst 3.300 kinderen van 10 Helmondse basisscholen gingen van 17 tot en met 21 september niet met de auto naar school. Zij maakten daarmee een statement naar hun ouders: de vele auto’s bij de school zijn slecht voor de luchtkwaliteit en zorgen voor verkeersonveilige situaties.
Openbare basisschool De Stroom verzamelde gemiddeld de meeste Groene Voetstappen. Vanochtend ontving deze school daarom een hele bijzondere wisselbokaal. Onderwijswethouder Margreet de Leeuw-Jongejans en milieusuperheld Mr. Green kwamen speciaal naar deze school om de wisselbokaal, die volledig gemaakt is van fietsbanden, uit te reiken.
Voor elke keer dat een leerling vorige week niet met de auto naar school kwam of naar huis ging, kreeg de school een groene voetstap. Op die manier kon elke leerling tien groene voetstappen verzamelen. De Stroom werd de winnaar met gemiddeld 9,5 voetstappen per kind. Basisschool De Lindt eindigde als tweede en Den Bongerd werd derde. De 10 Helmondse basisscholen verzamelde dit jaar 27.000 Groene Voetstappen, vorig jaar verzameleden 6 basisscholen er 10.000.
Helmond is de enige gemeente in de regio waar leerlingen van basisscholen deelnemen aan de actie Groene Voetstappen. In andere regio’s van Nederland doen er wel kinderen mee. Van het totale aantal deelnemers in Nederland komt zo’n 10% uit Helmond. Onze stad levert dus een grote bijdrage aan het totale aantal groene voetstappen dat landelijk verzameld wordt.
Onderstaande foto werd gemaakt door Fotografie Pressvisuals.

Eenzijdige aanrijding op Noordende
Op Noordende reed gisteravond rond 22.45 uur een auto tegen een boom. De auto stond na het ongeluk dwars op de weg, de boom was flink in de neus van de auto gegaan. De bestuurder, een Helmonder van 31 jaar, bleef ongedeerd, de boom zelf miste slechts een stukje schors.
De bestuurder gaf aan in de slip te zijn geraakt en regelde zelf een takelwagen om zijn auto op te laten halen. Een weblogbezoeker tipte ons daarover, een politiewoordvoerder bevestigde het eenzijdig ongeval en gaf ons de aanvullende informatie.

Donderdag 27 september

2 Gewonden bij steekpartij
In de Evertsenstraat in Helmond-Oost was vanavond een steekpartij. Daarbij vielen 2 gewonden die per ambulance naar het ziekenhuis zijn vervoerd.
De politie heeft 1 man aangehouden in een woning in die straat. Een ooggetuige meldde ons dat er op de Deurnesweg kort na 21 uur agenten met kogelvrije vesten liepen.
Foto-update om 22.25 uur: Onderstaande foto maakte Harrie Grijseels.

Update om 23.50 uur:
Vermoedelijk zijn de slachtoffers in een woning neergestoken. Daarna zijn zij naar buiten gelopen waar de politie hen later gewond aantrof. Forensisch rechercheurs hebben in en rondom een woning aan de Evertsenstraat een sporenonderzoek verricht.
Foto-update vrijdag om 00.10 uur: Harrie Grijseels maakte natuurlijk ook de onderstaande foto’s.


Update vrijdag om 10.05 uur:
Bij de steekpartij waren 2 buren betrokken. 1 Van de 2 slachtoffers die voor behandeling naar het ziekenhuis ging mocht direct weer naar huis. Het ene slachtoffer deed aangifte, de andere nog niet. Dat liet Johan Meeuwsen, de buurtbrigadier in Helmond-Oost, ons zojuist weten.
Update vrijdag om 11.48 uur: Het officiële persbericht van de politie:
De politie heeft donderdagavond rond 21.15 uur in een woning aan de Evertsestraat een 40-jarige man uit Helmond aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekpartij kort daarvoor.
Agenten kregen rond 21.00 uur een melding van een steekpartij aan de Evertsestraat, waarbij twee mannen gewond zouden zijn geraakt. Toen de politie kort daarna ter plaatse kwam werden op straat twee gewonde mannen (33 en 32 jaar) uit Helmond aangetroffen. De twee zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht met diverse steekwonden. De aard van de verwondingen is onbekend. Aan de hand van getuigenverklaringen konden agenten kort daarna de verdachte in de woning aanhouden. Hij is in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de toedracht van de steekpartij.

Woensdag 26 september

2 Helmonders kraakten parkeerautomaten Eindhoven Airport
De Marechaussee heeft 2 mannen van 54 en 29 jaar uit Helmond aangehouden. Zij worden verdacht van het kraken van parkeerautomaten bij Eindhoven Airport.
De diefstallen vonden begin juli plaats. Toen de 2 betrapt werden, wisten zij na een achtervolging te ontsnappen. Ze lieten echter hun auto achter. Daarin lagen ook gestolen geldladen. Deze week werden de 2 Helmonders aangehouden.

Controle hondenbelasting
In opdracht van de gemeente is een medewerker van het bedrijf ATMP deze week gestart met de controle of honden zijn aangemeld voor de hondenbelasting. Deze medewerker controleert of huishoudens een hond bezitten. Ben je niet thuis en de controleur vermoedt dat je een hond hebt, laat hij een informatiebrief met aanmeldingskaart achter in de brievenbus.
Iedereen hondenbezitter dient hondenbelasting te betalen. De houder is wettelijk verplicht om zijn viervoeter(s) zelf aan te melden bij de gemeente.

Dinsdag 25 september

3 Mogelijke spijbelaars gepakt bij grote controle Leerplicht
“Bij een intensieve controle op spijbelen zijn 25 september 2012 tussen 10.00 en 12.00 uur in Helmond en de omliggende gemeenten 58 leerlingen door de politie gecontroleerd. 55 Leerlingen waren geoorloofd op straat. Soms was er sprake van een vrij lesuur, lesuitval door ziekte docent, een roostervrije schooldag of op weg naar de gymzaal. Verder waren sommige leerlingen bezig voor een opdracht voor school. Bij 3 leerlingen zal nader onderzoek moeten plaatsvinden”aldus de gemeente in een persbericht zojuist.
Bij spijbelen zal in eerste instantie de betreffende school maatregelen nemen. Vervolgens kunnen de leerplichtambtenaar van de school, Bureau HALT, Raad voor de Kinderbescherming, Bureau Jeugdzorg, of het Openbaar Ministerie worden ingeschakeld. Deze instanties hebben sluitende afspraken gemaakt om ongeoorloofd schoolverzuim tegen te gaan.
Bij deze controle werkten politie, leerplichtambtenaren van de gemeenten en de verzuimcoördinatoren van de scholen nauw samen om meteen te kunnen zien welke leerlingen spijbelden.

Bouwinvest koop 60 woningen in Brandevoort
Bouwinvest heeft een koopovereenkomst gesloten voor 60 eengezinswoningen in blok 6 en 7 van De Veste in Brandevoort. Deze vastgoedvermogensbeheerder doet dat namens het Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund en Bouwfonds Ontwikkeling B.V.
De woningen zijn bestemd voor de vrije sector huur en worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2014 opgeleverd. De aankoop van deze eengezinswoningen past in de visie van het Residential Fund om middels dynamisch portefeuillebeleid de portefeuille te verjongen. De komende maanden verwacht Bouwinvest nog een aantal turn-key aankopen af te ronden.

Zaterdag 22 september

Onthulling herdenkingsmonument Mierlo-Hout
Vanavond werd een nieuw gedeelte van het herdenkingsmonument op de hoek Hoofdstraat/Houtse Parallelweg in Mierlo-Hout onthuld en inzegenend. Op een nieuw paneel van dat monument staat nu de complete lijst van de burger- en militaire slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Voor deze onthulling was er een Herdenkingsdienst in de Luciakerk en reed een colonne militaire voertuigen vanaf de Houtsestraat die voorafgegaan werd door Fanfare Unitas.
Erik maakte onderstaande foto’s.

Eenzijdig ongeluk: bestuurder ongedeerd, 1 lantaarnpaal minder
Op de Varenschut op het industrieterrein vond rond 17.50 uur een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurder van een sportieve personenauto raakte de macht over zijn stuur kwijt. Hij reed een lantaarnpaal die in de middenberm stond uit de grond en kwam tegen een tweede lantaarnpaal (bij de kruising met de Hooibeemd) tot stilstand. De jongeman is in de ambulance onderzocht en bleek ongedeerd. De politie doet verder onderzoek naar de oorzaak, de auto werd door een bergingsbedrijf afgevoerd.
Onderstaande foto’s werden gemaakt en gemaild door Harrie Grijseels.

Vrijdag 21 september

Celstraf voor 2 Helmonders die gif loosden
De rechtbank in Roermond veroordeelde 2 Helmonders tot celstraffen voor het lozen van gif in Beringe (in de provincie Limburg). Michel B. (33 jaar) kreeg een jaar, Berry van de H. (62 jaar) moet 9 maanden de cel in. Daarbij moet het Helmonds duo 56.000 euro aan de gemeente Peel en Maas betalen.
Begin deze maand stonden zij voor de rechter vanwege het lozen van 27.000 liter diisobutylketon, een verfverduner, op een perceel aan de Slootsekuilen in het kerkdorp Beringe in maart 2007. Dat gif zat in een tankwagen die gestolen was in Helmond. Daarin zat 27.000 liter van dat gif.
De 2 hadden in Beringe een loods gehuurd en wilden er een eigen bedrijf starten. Het Openbaar Ministerie eiste begin deze maand 2 jaar celstraf tegen hen. Hun advocaat noemde die strafeis buitenproportioneel en wilde vrijspraak.
De lozing leidde tot klachten van omwonenden. Zij werden onwel en klaagden over brandende ogen en geïrriteerde luchtwegen. Het saneren van de vervuilde grond kostte de toenmalige gemeente Helden (tegenwoordig vallend onder Peel en Maas) tienduizenden euro’s. De riolen waren tot in Venlo toe (25 kilometer verder)  verontreinigd. De brandbaarheid van het spul was volgens de brandweer vergelijkbaar met die van diesel.

Fiat Punto in brand
Om ongeveer 13 uur vanmiddag stond een Fiat Punto in brand op de Deurneseweg. Daarbij vielen geen gewonden. De brandweer bluste het vuur, de auto moet als verloren beschouwd worden.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

Vernielzuchtige man wilde per sé bij zijn ex blijven
Een 35-jarige man uit Best is donderdagavond opgepakt in de woning van zijn ex-vriendin in Helmond-West. De man weigerde uit de woning van zijn 30-jarige ex te gaan.
Hij zou eerder die avond haar telefoon hebben vernield en een computerkast van de muur hebben getrokken. Toen de politie aangaf dat hij het pand moest verlaten verzette hij zich hevig en duwde een agent aan de kant. De man is meegenomen naar het politiebureau en zit vast voor verder onderzoek.

Hennepkweker bedreigt zijn buurvrouw met de dood
In zijn woning in Helmond West is donderdagavond rond 21.30 uur een 34-jarige man aangehouden. Hij zou eerder die avond zijn 36-jarige buurvrouw met de dood hebben bedreigd.
Op de zolder van het pand heeft de politie een zestal hennepplanten en tien stekjes aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De man zit vast voor verder onderzoek.

Q&A inzake scootmobielpool Brouwhorst
De SP stelde vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Aanleiding was een brief van op 7 september waarin aan 11 bewoners van Residentie Brouwhorst werd medegedeeld dat op 20 september hun door de gemeente Helmond verstrekte scootmobiel zal worden ingenomen.
B&W antwoordde daarop dat op 10 september een brief gestuurd is naar 7  bewoners van Residentie Brouwhorst over de scootmobielpool. Deze pool kan bijdragen aan het oplossen van de knelpunten die er zijn in Residentie Brouwhorst met betrekking tot stallen van scootmobielen. Daarnaast kan het deelnemen aan de pool voor een aantal bewoners ook een goed alternatief zijn. Zeker voor mensen die de scootmobiel niet dagelijks gebruiken. Van belang hierbij is dat voor deelname aan de scootmobielpool geen eigen bijdrage wordt gevraagd, terwijl dit wel het geval is wanneer aan mensen persoonlijk een scootmobiel in bruikleen is verstrekt.
Het realiseren van een scootmobielpool is een gezamenlijk initiatief van Woonpartners en de gemeente (afdeling Zorgpoort). Over dit plan is gesproken met de bewoners tijdens een bijeenkomst op 25 juni en de bewonerscommissie daar. Daarnaast is met een aantal bewoners persoonlijk gesproken.
Mogelijke deelname aan de scootmobielpool vindt enkel plaats op basis van vrijwilligheid. Hetgeen in de brief staat omtrent het `moeten delen` van de scootmobiel is dan ook niet juist. De betreffende bewoners zijn hierover geïnformeerd en er zijn excuses aangeboden voor de gang van zaken.
Er zal dus geen sprake zijn van inname van een scootmobiel op 20 september bij een bewoner die niet vrijwillig wenst deel te nemen aan de pool.
Voor diegene die geen gebruik wil maken van de pool wordt door Woonpartners gezocht naar alternatieve oplossingen. Tot het moment dat er een andere oplossing is gevonden wordt de huidige situatie gedoogd.
Woonpartners brengt extra brandveiligheidsmaatregelen aan in specifiek die situatie waarbij vijf bewoners hun scootmobiel stallen op plaatsen (galerij en hal) waar deze gelet op de voorschriften van het Bouwbesluit 2012 in het kader van de brandveiligheid niet mogen staan, in afwachting van de definitieve oplossing.

Alleenstaande ouders met bijstandsuitkering en auto onderzocht
De gemeente Helmond en de bij het Werkplein Regio Helmond aangesloten gemeenten starten vanaf eind september een onderzoek naar alleenstaande ouders in de bijstand die een auto bezitten, maar geen aanspraak doen op bijzondere bijstand.
Het Werkplein bekijkt hoe het kan dat alleenstaande ouders met een minimuminkomen en zonder dat ze beroep doen op een minimaregeling, toch een auto aanschaffen en deze gebruiken, gezien de kosten van brandstof, verzekering en onderhoud.
Om misbruik van uitkeringen te voorkomen en te bestrijden nemen de gemeente Helmond en de bij het Werkplein Regio Helmond aangesloten gemeenten Laarbeek, Asten, Deurne en Geldrop-Mierlo diverse maatregelen die passen binnen het handhavingsbeleid. Een van die maatregelen is de themacontrole die vanaf dit jaar 2 keer per jaar wordt gehouden. Dit is de tweede van dit jaar. Eerder werd onderzoek gedaan naar bijverdiensten van mensen met een uitkering.

Ook asbest in Toermalijn en Silvester Bernadette
Naast de Mariaschool is deze week ook bij de scholen Toermalijn en de Silvester Bernadette asbest aangetroffen. In de Toermalijn (locatie Reigerlaan) en in de Silvester Bernadette is een hoge concentratie asbestvezels aangetroffen in een CV ruimte (een beschadigde deur met een niet-hechtgebonden plaat aan de binnenzijde). Er zijn losse vezels aangetroffen, waardoor advies direct saneren geldt. De directie van de scholen is op de hoogte van de aangetroffen situatie, de betreffende CV-ruimte blijft afgesloten. Belangrijk om te benadrukken: de kleefmonsters in het leslokaal waren wel vrij van vezels, het gaat dus uitsluitend om de CV-ruimte.
De ouders van de betrokken leerlingen van de school worden via een informatiebrief hiervan op de hoogte gesteld. Daarin wordt ook het nummer vermeld van de GGD mocht er behoefte zijn aan meer achtergrond informatie betreffende de gezondheidrisico’s.

Donderdag 20 september

Helmonder gewond bij ongeluk in Overijssel
Op de Rijksstraatweg tussen Wijhe en Herxen in Overijssel heeft woensdagavond 19 september rond middernacht een kop-staart-aanrijding plaatsgevonden. Daarbij raakten vijf personen gewond.
Het ongeluk werd veroorzaakt door een nog onbekende tegenligger (auto) die vanuit de richting Wijhe inhaalde. De beide automobilisten die vanuit Zwolle richting Wijhe reden moesten vol in de remmen waardoor een kop-staart-aanrijding ontstond. De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien wie de inhaler was. De gewonden betroffen een 35-jarige vrouw uit Olst en een 23-jarige inzittende uit Helmond. In de auto die achterop haar botste zaten een 19-jarige vrouw en twee 46-jarige vrouwen. Alle vijf zijn ze naar een ziekenhuis gebracht.

Woensdag 19 september

Vrijwilligerspenning voor Sjef Soeterboek
Burgemeester en wethouders van Helmond hebben de vrijwilligerspenning toegekend aan de heer drs. J.J.A.M. Soeterboek. Hij krijgt deze onderscheiding voor zijn belangeloze inzet voor de Wijkraad Stiphout-Warande en diverse andere instanties in Helmond. De uitreiking vond zojuist om 21.00 uur plaats in het paviljoenen in de Warande aan de Kluisstraat. Wethouder Jan van den Heuvel reikte de penning uit.
Sjef Soeterboek is sinds 1985 actief als vrijwilliger bij het Antonius gilde in Stiphout en is in die hoedanigheid trekker van onder andere het Landjuweel. Vanaf 2001 heeft hij zijn inzet als vrijwilliger uitgebreid met het voorzitterschap van de wijkraad Stiphout-Warande. Verder is de heer Soeterboek penningmeester en waarnemend voorzitter van Stichting Openbaar Onderwijs Jan van Brabant, penningmeester van Filmhuis Helmond en secretaris van Stichting Hoop en Liefde. Tot slot is hij lid van de Raad van Toezicht van de LEVgroep en voorzitter van Stichting De Reikende Hand.

Helmonder stal 300 sprinklerkoppen bij een tuinder
De politie heeft woensdag twee mannen aangehouden omdat ze verdacht worden van het weghalen van bijna 300 sprinklerkoppen bij een tuindersbedrijf in Sint-Oedenrode.
De mannen boden de metalen koppen woensdagochtend rond 9.00 uur te koop aan bij een schroothandel in Helmond. Omdat de medewerkers het niet vertrouwden, hebben ze de politie gewaarschuwd. Agenten zijn naar het bedrijf gegaan en hebben daar de twee mannen aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de koppen afgelopen nacht in Sint-Oedenrode zijn weggehaald vanaf het land van het tuindersbedrijf. De verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het gaat om een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 32-jarige Helmonder.

Vertrekkend en geridderd kamerlid Elly Blanksma
Onze nieuwe burgemeester Elly Blanksma was vanmiddag voor het laatst lid van de Tweede Kamer. Hierboven zie je haar terwijl de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal in een speech afscheid van haar neemt.

Daarna werd zij (samen met 11 andere kamerleden) geridderd en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Zij ontving deze onderscheiding voor haar inzet als volksvertegenwoordiger sinds 2006 onder andere als woordvoerder voor het financieel-economisch beleid en het begrotingsbeleid.

 Dinsdag 18 september

Alle Helmondse basisscholen op 10 oktober dicht
Alle Helmondse basisschoolleerlingen hoeven op woensdag 10 oktober niet naar school. Reden: hun leerkrachten ontmoeten elkaar op die datum in het centrum van Helmond.
De docenten worden verwacht in een grote tent op het parkeerterrein bij de watertoren om deel te nemen aan een bijzondere ‘inspiratiedag’ over ‘Op waarden gebaseerd onderwijs’. Want het overdragen van kennis en vaardigheden gebeurt vanuit een aantal waarden en normen. De organisatie hoopt op deze dag ruim 900 basisschoolleerkrachten en meer dan 100 genodigden inspiratie te geven voor hun dagelijks werk met kinderen.
Speciale gasten op deze dag zijn Dr. Neil Hawkes en zijn partner Jane Cross. Deze internationale inleiders zijn internationaal actief als adviseurs van ‘ValuesBasedEducation’ en willen scholen inspireren om te wekken met ‘op waarden gebaseerd onderwijs’. Verder kunnen de deelnemers kiezen uit een 50-tal workshops, die allemaal een relatie hebben met het thema van de dag.
Meer informatie over deze dag staat op deze website.

Vader bedreigt zoon met mes en slaat met ranjabus
De politie heeft maandagavond een man van 55 jaar uit Helmond aangehouden omdat hij zijn zoon in hun woning mishandeld en bedreigd zou hebben.
Kort na 23.00 uur kwam de melding daarvan bij de politie binnen. De vader zou zijn zoon met een mes hebben bedreigd en met een ranjabus tegen zijn gezicht hebben geslagen. De 24-jarige Helmonder liep daardoor een wond boven zijn rechteroog op. Gewaarschuwde agenten hebben de vader aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. Het mes en de bus zijn in beslag genomen.

Resultaten radarcontrole gisteren op het industrieterrein
Bij een radarcontrole gisteren op de Vossenbeemd bleek dat 15% te hard reed. Ook op de Engelseweg vond een snelheidscontrole plaats, daar reed 12% van de voertuigen harder dan toegestaan.
De maximum snelheid op deze 2 wegen op het industrieterrein Hoogeind is 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid op de Vossenbeemd gisteren bedroeg 80 km/u, op de Engelseweg was dat 95 km/u. De radarcontrole werd uitgevoerd door het Verkeershandhavingsteam politie Brabant Zuid-Oost.

Maandag 17 september

Binnenpark, Fonkelpark, Heipark of Weverspark?
Helmonders kiezen via internet de nieuwe naam van het buurtpark in de Binnenstad, midden in de Weverspoort. Uit de voorselectie van de straatcommissie kwamen 4 mogelijkheden: Binnenpark, Fonkelpark, Heipark en Weverspark. Tot 15 oktober kun je stemmen.
De meeste stemmen gelden. “Want de gemeente en betrokken partners vinden het belangrijk dat Helmonders hun zegje kunnen doen over de naam van dit park” zo laat de gemeente weten.
Dat grote buurtpark midden in de Weverspoort wordt ongeveer 2 voetbalvelden groot. Op dit moment is het voorlopige ontwerp van dat park gereed. Woensdag 3 oktober is er een informatieavond in De Fonkel waar het laatste ontwerp wordt gepresenteerd.
Op Virtueel Helmond zie je waar het park komt te liggen, in de toekomst kun je daar de vorderingen volgen. Hieronder een luchtfoto van de locatie van het buurtpark waarin het voorloppige ontwerp is gemonteerd.

Zondag 16 september

Festival Impact was zaterdag volle bak
Festival Impact voor het kasteel begon zaterdag om 13.30 uur rustig. Het eindigde in een volle bak met honderden wachtenden bij de ingang.
Wim van den Broek maakte de onderstaande foto’s en HelmondTV de video.

3 Aanhoudingen na uitgaansgeweld op de Steenweg
Zondagochtend omstreeks 04.00 uur heeft de politie drie personen uit Helmond aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het gaat om een 21-jarige vrouw, en twee mannen van 20 een 22 jaar. De vrouw sloeg op de Steenweg een 24-jarige Helmondse vrouw die daardoor ten val kwam. Een 20-jarige Amsterdammer kwam te hulp en werd geschopt en geslagen door de twee mannen. Het drietal is aangehouden.

Zaterdag 15 september

3de Verdachte diefstal daklood Speelhuis gearresteerd
De politie heeft zaterdagochtend een derde verdachte van de diefstal van daklood van ‘t Speelhuis aangehouden.
Hij werd zaterdag rond 9.00 uur na onderzoek in zijn woning opgepakt. Na verhoor is hij heengezonden met een proces-verbaal. De twee andere verdachten werden donderdagavond aangehouden nadat er bij de politie een melding binnenkwam van de diefstal. Zie ook het bericht van vrijdag hieronder.

Derde 13-jarig kind (Diana uit Brouwhuis) is vermist terecht
Toen Diana Borrero Otero vrijdag 14 september om 14.00 uur vanmiddag na school (de Praktijkschool aan de Generaal Snijdersstraat in Helmond-Oost) naar huis in Brouwhuis zou gaan, is zij niet thuis aangekomen en is zij vermist. Zij rijdt op een crèmekleurige mamafiets.
Signalement: een blank meisje (ietwat latijns uiterlijk), 13 jaar, 1,75 meter, halflang bruin haar. Gekleed in zwarte broek, rose jas bruine sjaal, crèmekleurige laarzen met bontvoering.

En een recentere foto van Diana:

Heb je haar gezien en/of kan je meer vertellen, bel de politie 0900-8844.
Die oproep doet buurtbrigadier Patricia van Dijk vanavond.
Update om 22.34 uur:
Er is nog geen enkel bericht rondom de vermissing van Diana vernomen, laat de buurtbrigadier weten.
Update om 23.01 uur:
Het Landelijk bureau vermiste personen (KLPD) zet 2 minuten geleden de kindervermissing via internet uit. Dat is geen AMBER Alert. Op dit moment is voor geen enkel vermist kind een AMBER Alert actief.
Update zaterdag om 00.16 uur:
“Nog steeds geen positief bericht te melden mbt de vermissing van de 13 jarige Diana Borrero 0ter” laat buurtbrigadier Patricia van Dijk zojuist weten.
Update zaterdag om 09.40 uur:
Diana is weer terecht en dus niet meer vermist. Dat bevestigt de politie zojuist. Zij zou sinds het midden van de nacht weer terecht zijn.
Update zaterdag om 12.41 uur:
Dat er op de site http://nl.missingkids.com nog altijd dit opsporingsbericht (ss) staat is niet juist. Wij wezen de politie daar ruim uur geleden al op, maar het staat er nog steeds.

Vrijdag 14 september

2 Helmonders stalen daklood van “t Speelhuis
De politie heeft donderdagavond 2 Helmonders (17 en 18 jaar) aangehouden voor de diefstal van lood.
Kort na 19.30 uur meldde een getuige dat 3 jongens rondliepen op het dak van te slopen theater ‘t Speelhuis. Toen agenten poolshoogte namen, zagen ze het drietal wegrennen. Na een korte achtervolging konden ze op de Beelsstraat en het Speelhuisplein 2 van hen aanhouden. De derde is nog spoorloos. Op de plaats waar ze waren gezien, stond een grote tas vol met daklood. Het tweetal is ingesloten voor verder onderzoek. Het lood is in beslag genomen.
Van de medewerkers van het sloopbedrijf Koole kregen we al een aantal maal te horen dat er veel wordt gestolen van het terrein van ‘t Speelhuis.
Ook schoppen er regelmatig teeners (door met 1 been te springen) tegen de zwarte schermen rondom het terrein. Soms levert dat een kapot schermdoek op, door de doffe dreunen en de akoestiek zorgt het altijd voor veel geluidsoverlast voor de omwonenden, zoals gisteren om 18.01 uur door dit drietal.
Kijk hier als je veel recente foto’s wilt zien van de feitelijke sloop van ‘t Speelhuis.

Donderdag 13 september

Jonge scooterbestuurster gewond bij ongeluk
Een jonge scooterbestuurster raakte vanavond gewond bij een aanrijding met een kleine vrachtwagen. Dat ongeval vond kort na 18.00 uur plaats toen de auto het parkeerterrein van de Praxis bouwmarkt aan de Engelseweg wilde oprijden. Waarschijnlijk zag de vrachtwagenbestuurder daarbij de scooter, die op het fietspad reed, over het hoofd. Het meisje werd gewond per ambulance afgevoerd, maar zij was nog wel aanspreekbaar.
Harrie Grijseels maakte de onderstaande foto’s.

Fietsendief bedreigt eigenaar met mes
De eigenaar zag dat zijn afgesloten fiets voor zijn woning gestolen werd. Meteen rende hij achter de dader aan. Toen hij de dader bereikte, werd hij bedreigd met mes. Dit gebeurde dinsdagavond om 22:30 uur in de Rijpelberg, zo liet Francisca Kamphuis, buurtbrigadier aldaar, ons weten.
Signalement van de dader: een man van 40-45 jaar met blond achterover gekamt haar. Hij droeg een blauwe jas met gele opdruk. Vermoedelijk was hij dronken. Heb je info, bel dan de politie op 0900-8844.

Jongen (15) aangehouden voor slaan moeder en vernielen ruit
De politie heeft woensdagavond rond 20.30 uur een 15-jarige jongen in zijn woning in Helmond-Centrum aangehouden.
Even daarvoor zou hij bij onenigheid met zijn ouders met een vuist in het gezicht van zijn 43-jarige moeder hebben geslagen. Het slachtoffer deed hiervan aangifte. Ook zou hij een ruit van de voordeur hebben stukgegooid. De politie nam de minderjarige mee naar het bureau en hier werd hij ingesloten voor verder onderzoek.

Dinsdag 11 september

Man van 68 met mes bedreigd, dader aangehouden
Een 41-jarige man uit Helmond is dinsdagochtend in een woning in Helmond aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen van een 68-jarige man uit Helmond kort voordat hij is opgepakt.
De 68-jarige man liep rond 9.00 uur over de Trompstraat in Helmond-Oost toen hij plotseling door een bekende van hem werd aangesproken en geduwd en vervolgens met een mes werd bedreigd. Het slachtoffer wist de man weg te jagen en de politie te waarschuwen. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.

Brandje in garage in de Rijpelberg
Vanmiddag kort na 12 uur woedde een brandje in een garage aan een woning op de Taxusrode in de Rijpelberg. De brandweer die snel ter plaatse was, had na enig sloopwerk de brand snel onder controle. Onbekend is hoe de brand onder en tussen het beschot ontstond.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door René Grijseels.

B&W: homo-disciminatie was gewoon burenconflict (pdf)

Fons Jacobs gehuldigd in Maastricht
Burgemeester Fons Jacobs werd zondag gehuldigd bij de voetbalvereniging Leonidas uit Maastricht.
Van 1981 tot 1986 was hij de voorzitter van deze club uit de wijk Wolder van de gemeente Maastricht. Na zijn vertrek als voorzitter (omdat hij burgemeester werd van Nederweert) bleef hij altijd lid van Leonidas en het wel en wee van de club volgen. RKSV Leonidas-Wolder telt nu zo’n 600 leden.
Onze burgemeester was al erelid, maar had het bijbehorende speldje voor zijn 25-jarig jubileum al enkele jaren tegoed. Leonidas-voorzitter Ton Nilsen zette Jacobs zondag in het zonnetje en voorzag hem van het bronzen jubileumspeldje en een ludieke broche voor zijn (huidige) 31-jarig lidmaatschap.

Maandag 10 september

2 Gewonden bij ongeluk op Europaweg-kruising
Kort voor 23 uur reed een auto achter op een andere auto. Bij dat ongeluk op de kruising Europaweg en Binnendongenstraat vielen 2 gewonden. De bestuurster van 1 auto is naar het ziekenhuis gebracht. Een inzittende van 1 van de auto’s raakte gewond aan zijn enkel en kon ter plekke worden behandeld.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

Zondag 9 september

Baby van 6 weken in ambulance afgevoerd na auto-ongeluk
Een baby van 6 weken is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht na een auto-ongeluk. Dat ongeluk gebeurde zojuist kort na 21 uur op de kruising van de Wethouder Ebbenlaan met de Lucas Gasselstraat.
Het is nog onduidelijk of de baby daadwerkelijk gewond is of dat het ter controle is meegenomen. De oorzaak van het ongeluk en hoe het met de andere inzittenden van de auto’s is gesteld is onbekend.
Onderstaande foto’s werden gemaakt door Harrie Grijseels.

Update om 23.29 uur:
“Baby blijkt ongedeerd, zo leert navraag bij politie. Gelukkig maar” zo laat Hans Vermeeren ons zojuist weten.

Cafetaria-inbreker vanochtend aangehouden
De politie hield zondagochtend kort na acht uur een 39-jarige man uit Helmond op heterdaad aan toen hij bij een cafetaria aan de Burgemeester Van Houtlaan aan het inbreken was.
Agenten stelden een onderzoek na een melding door een oplettende getuige. Ze zagen dat een ruit van de toegangsdeur was verwijderd. Toen een van de politiemensen daardoor naar binnen ging, trof hij de verdachte aan. Zijn fiets had de man in de directe omgeving neergezet en deze werd in beslag genomen. De aangehouden inbreker werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. In zijn fouillering bleek ruim een gram heroïne te zitten, dat in beslag werd genomen.

Zaterdag 8 september

Vrouw van 77 op klaarlichte dag op straat beroofd
Vrijdagmiddag om 12.15 uur werd een 77-jarige vrouw op straat beroofd door 2 mannen. Haar ketting werd daarbij van haar hals gerukt.
Deze straatroof vond plaats in Helmond Oost op de Straakvense Bosdijk ter hoogte van de achterzijde van de daar gelegen Praktijkschool Helmond. “Met het slachtoffer gaat het goed. Geen letsel, wel flink geschrokken natuurlijk” laat buurtbrigadier Johan Meeuwsen ons weten.
De 2 daders zijn ongeveer 19 jaar, hebben een lichte huidskleur, donker kort sluik haar, zijn plusminus 1,80 meter lang, de ene dader droeg een geruite blouse, de ander een lichtkleurige blouse. De politie doet een buurtonderzoek. Heb je meer info, bel hen op 0900-8844.

“Held op sokken” nog niet gepakt
Een poging om vanochtend schoenen te stelen bij de Schoenenreus op de Markt is mislukt. De schoenendief kon zijn karwei niet afmaken. Terwijl zijn eigen schoenen al waren uitgetrokken en hij de te stelen schoenen wilde aantrekken werd hij gestoord. Hij ging er vandoor en liet in de haast zijn eigen schoenen achter in de winkel.
Dat gebeurde vanochtend kort voor 12.00 uur. Dat liet wijkagent Jeroen Loohuis ons weten. De verdachte is nog niet aangehouden. Hij is ongeveer 60 jaar, loopt rond op zwarte sokken, heeft schoenmaat 43 en een blauwe jas. Mocht je deze held op sokken zien lopen, bel dan de politie 0900-8844.

Vrijdag 7 september

Man aangehouden na mishandeling van ex
Voor het mishandelen van zijn 38-jarige ex-vrouw heeft de politie een 39-jarige man uit Helmond donderdagavond rond 18.45 uur aangehouden op het politiebureau in Helmond.
Hij zou zijn ex-vrouw een klein uur voor zijn aanhouding o.a. aan haar haren hebben getrokken tijdens een ruzie in hun woning in Helmond-West. Het slachtoffer heeft inmiddels aangifte gedaan. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Auto vannacht uitgebrand in de Rijpelberg
Vannacht omstreeks 4.00 uur brandde een personenauto op de Peelhof in de Rijpelberg in zijn geheel uit. Daarbij raakte niemand gewond. Als je iets gezien hebt (of de dader zijn), laat het de politie dan even weten op 0900-8844.

Donderdag 6 september

Werkplein spoort fraude op bij uitkeringsgerechtigden
Om misbruik van uitkeringen te voorkomen en te bestrijden nemen de gemeente Helmond en de bij het Werkplein Regio Helmond aangesloten gemeenten Laarbeek, Asten, Deurne en Geldrop-Mierlo diverse maatregelen die passen binnen het handhavingsbeleid. De themacontrole is 1 van die maatregelen die
vanaf dit jaar 2 keer per jaar wordt gehouden.
In de periode van februari tot en met juli 2012 werd de eerste themacontrole gehouden. Daarin is gericht onderzoek gedaan naar bijverdiensten van mensen die een bijstandsuitkering ontvangen en daarnaast parttime werken. Uitkeringsgerechtigden die inkomsten hebben, krijgen tot een bepaald bedrag een aanvulling. Hoe hoger de eigen inkomsten, hoe lager de uitkering. Sommige mensen hebben daarom minder of soms zelfs geen recht meer op een uitkering.
Naar aanleiding het themaonderzoek onder 43 uitkeringsgerechtigden (waarvan 28 Helmondse) met bijverdiensten, zijn door het Werkplein Regio Helmond 12 uitkeringen stopgezet. In een aantal gevallen is geld van de cliënten teruggevorderd. Dat varieerde van  400 tot 8.000 euro per cliënt. Daarnaast kregen diverse uitkeringsgerechtigden een boete wegens het schenden van de inlichtingenplicht.
Bijstandsuitkeringen werden bijvoorbeeld stopgezet omdat mensen waren gaan samenwonen of omdat ze onjuiste inkomsten hadden doorgegeven. In 2 gevallen ging het niet om fraude: een cliënt liet in die periode de uitkering op eigen verzoek beëindigen, een andere cliënt kreeg urenuitbreiding bij de werkgever.
Binnenkort start het Werkplein met het 2e themaonderzoek van dit jaar.

Dinsdag 4 september

2 Koperdieven vanochtend aangehouden
Op de Boerhaavelaan zijn dinsdag rond 06.50 uur een 29-jarige man uit Veldhoven en een 39-jarige man uit Gellicum aangehouden. De twee worden er van verdacht koper gestolen te hebben vanaf een bouwplaats op het Nieuwveld.
Bij de politie kwam de melding binnen dat twee personen koper hadden weggenomen en er vandoor waren gegaan in een bestelauto. Op de Boerhaavelaan kon de politie de twee aanhouden. Ze waren in het bezit van inbrekerswerktuig en achter in de bestelauto lag koper. De twee zijn meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

Duidelijk filmpje over de proef met intelligent transport in Helmond
Helmond is teststad voor intelligente transportsystemen in het zogenoemde FREILOT-project. In dit Europese proefproject worden de nieuwste generatie verkeerstechnologie en innovatieve verkeersregelsystemen in de praktijk langs de weg getest. Dat testtraject loopt over de Europaweg, Kasteel-Traverse en Deurneseweg.
Onder andere de brandweer profiteert daarvan, zoals in het onderstaande nieuwe filmpje getoond wordt. Joost Janssen, beleidsmedewerker brandweer Helmond: “FREILOT helpt ons sneller en veiliger te komen waar wij moeten zijn. Wij willen graag blijven werken aan FREILOT, om met de andere belanghebbenden dit systeem te optimaliseren ten gunste van de maatschappij.”

Maandag 3 september

Wie zijn deze vrouwen met een gestolen pinpas?
In Helmond werd de pinpas op 31 maart 2012 gestolen van een bejaarde mevrouw. Niet lang na de diefstal staan twee jonge vrouwen met de pas te pinnen. Wie (her)kent ze?
Bel dan de politie op 0800 – 6070 of bel anoniem 0800 – 0700.
Dit komt in uitzending van Bureau Brabant vandaag om 18.15 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is morgen om 17.15 uur.

Bij 2 radarcontroles vandaag reden er 193 te hard
Bij een radarcontrole vandaag op de Heeklaan ter hoogte van Houtsdonk werden 112 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km per uur. Er werden op de Heeklaan 1014 auto’s gecontroleerd op hun snelheid.
Bij de radarcontrole vandaag op de Vossenbeemd reden er van de 808 voertuigen  81 te hard. De hoogst gemeten snelheid daar bedroeg 83 km per uur.

Appartementen aan De Bleek gereed voor sloop
De 42 appartementen aan De Bleek (tegenover ‘t Speelhuis) zijn afgelopen week dichtgemaakt en zijn gereed voor de sloop. De sloop staat nog niet ingepland, maar volgens de gemeente zou er met een paar weken begonnen moeten worden met de voorbereidingen (verwijderen van het aanwezige asbest).
Dit appartementencomplex, dat tot voor kort van Woonpartners was, moet wijken voor het centrumplan. Alle bewoners hebben vervangende woonruimte.
In opdracht van de gemeente is om het gehele complex is een hek geplaatst. De balkonhekje en de fleurige bloemendoeken die daaraan hingen zijn verwijderd en bruine ijzeren platen zijn voor de ramen en deuren bevestigd (in vaktermen: dicht gestaald).

Zondag 2 september

481.000 Kijkers zien Helmonds gezin bij RTL
Het tv-programma RTL Woonmagazine gisterenavond met de Helmonders Petra en Paul Langwouters en hun 3 kinderen trok 481.000 kijkers.
Met dat aantal kijkers stonden zij op plek 21 van de Dag Top 25. In het programma kon je zien hoe de  huiskamer van dit gezin een metamorfose kreeg. Op 24 juli was Nicolette van Dam en haar team in Helmond om dat item op te nemen, zie de foto hiernaast.
Wil je dit RTL4-programma terugkijken, klik hier.

maandoverzichtNieuw Helmonds nieuws
7 reacties
Reageer

In de Helmondse Anna parochie is zaterdagmiddag Aloys van Cuijk koninklijk onderscheiden.
Burgemeester Fons Jacobs reikte de versierselen uit aan Aloys daar hij ruim 40 jaar verbonden is aan jeugdvereniging de Vonk, waarvan hij ruim 18 jaar de functie als voorzitter bekleed. Ook is Aloys al jarenlang vertegenwoordigt in de stichting van buurthuis St.Anna. Het feest vond plaats in het thuishonk van jeugdvereniging de Vonk waar ze haar 55 jarig bestaan vierde.

Henry Swinkels

pinpas op 31 maart 2012 gestolen

En dan komen ze nu pas, 5 maanden later mee in het nieuws?
Had dat niet veel eerder gekund.

René Engels

Wat zonde dat die appartementen van "de Bleek" gesloopt worden .
Ze zien er nog goed uit , en zeker goedkoop wonen denk ik.

Mijn pinpas is in Apenheul gestolen en ze hebben de hele rekening leeggetrokken. Helaas mijn geld niet terug en de daders niet te pakken. Ik vindt het te zot voor woorden dat ze nu pas met deze gegevens van de daders naar buiten komen. Ze lachen er ook nog bij. Weten ze wel wat voor drama ze achterlaten?

w.angenent-kolk

Wim van den Broek

Ik blijf het raar vinden dat volksvertegenwoordigers voor hun werk een koninklijke onderscheiding (kunnen) krijgen.

Zeker als je het afzet tegen mensen die geruime tijd (40 jaar) bij een en dezelfde baas werken, of zich vele jaren (veelal belangeloos) inzetten voor verenigingen of op een andere manier dienstbaar maken voor de samenleving.

Volksvertegenwoordigers schaar ik daar niet onder. De meeste doen dat immers niet belangeloos, ze krijgen er een behoorlijke vergoeding voor.

@Ad op donderdag 20 september 2012 om 00:39:

Decoraties en onderscheidingen zijn voor personen die niets doen gedurende zeer lange tijd achtereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: