7reacties

Nieuw Helmonds nieuws in januari 2011


 


zaterdag 29 januari

Politie houdt verdachte aan na telefonische bedreiging
De politie hield vrijdagavond omstreeks 19.10 uur een 39-jarige man in zijn woning in Helmond-Oost buiten heterdaad aan.
Aanleiding hiervoor is dat hij eerder op de dag, omstreeks 17.10 uur, een 53-jarige plaatsgenoot telefonisch bedreigde met zware mishandeling. De twee zijn bekenden van elkaar. Het slachtoffer deed aangifte. Tegen de verdachte is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Auto total loss bij aanrijding in de Rijpelberg
In de Rijpelberg reed vanochtend een auto een lantaarnpaal uit de grond. De auto is total loss. De bestuurster kwam met de schik vrij, aldus buurtbrigadier Ronald Pennekamp.


vrijdag 28 januari

Jongen verzon vorig jaar de straatberoving van zijn mobieltje
De politie kwam in een onderzoek naar een beroving van een mobiele telefoon op 8 december 2010 op de Hurksestraat in Helmond (zie de uitgebreide getuigenoproep op dinsdag 14 december 2010) tot de ontdekking dat de gedane aangifte vals is.
Dit bleek donderdag tijdens een verhoor met de 15-jarige jongen uit Helmond die destijds de aangifte van de beroving deed. Tijdens dit onderzoek hield de politie op vrijdag 7 januari een 51-jarige man uit Helmond aan (zie politiebericht van vrijdag 7 januari 2011 hieronder). Tijdens het onderzoek verhoorde de politie nog twee mannen. Uiteindelijk blijkt dat de beroving verzonnen is en dat de 15-jarige verdachte valse aangifte heeft gedaan. Hij zou nog een schuld hebben bij één van de twee mannen die later in het onderzoek werden verhoord. De 15-jarige verdachte had hem vrijwillig zijn mobiele telefoon gegeven. De andere man had deze telefoon verkocht aan de 51-jarige man. Tegen de 15-jarige jongen wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


donderdag 27 januari

Helmondse zaken in Bureau Brabant
Op woensdagochtend 20 oktober 2010 tussen 11.30 uur en 11.45 uur is er van een winkelende klant in Helmond een portemonnee uit een handtas gestolen. Tijdens het passen had de vrouw haar handtas afgesloten even op de grond in een paskamer neergezet. Toen zij terug in het pashokje kwam zag de vrouw dat de ritssluiting van haar handtas open stond. Zij bemerkte dat haar portemonnee was weggenomen. Naderhand bleek, dat er al twee keer met de passen was gepind.
Op 14 augustus 2010 om ongeveer 13.30 uur is uit verzorgingshuis Savant in Helmond een geldkistje gestolen. Het werd later teruggevonden in de buurt van het gebouw, waardoor de diefstal bekend werd. Met een pinpas, die in de geldkist zat is later geld opgenomen in Beek en Donk.
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 31 januari 2011 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 18 januari 2011 om 17.00 uur.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt meisjes en jongen aan met gestolen bromfiets
Woensdagavond rond 21.05 uur zijn in Helmond centrum een 15-jarig meisje en een 16-jarige jongen en meisje aangehouden.
Agenten zagen de meisjes op de Hurksestraat rijden op de bromfiets. Bij controle bleken de meisjes niet in het bezit van een rijbewijs te zijn en bleek de bromfiets gestolen te zijn. De bromfiets was van de jongen die bij een van de meisjes thuis was. De drie zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Het proces-verbaal zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


woensdag 26 januari

Tweede verdachte van straatroof Dierendonkpark aangehouden
De politie heeft woensdagochtend rond 8.30 uur een 18-jarige Helmonder aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse.
Daar meldde de man zich op verzoek van de politie. De Helmonder wordt ervan verdacht op vrijdagavond 7 januari een straatroof te hebben gepleegd in het Dierdonkpark. Daar zou hij samen met een eerder aangehouden verdachte (zie het persbericht van woensdag 12 januari) twee mannen hebben bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Agenten konden de 2e verdachte aanhouden na uitgebreid onderzoek. Hij is ingesloten op het bureau.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Mannen opgepakt voor zware mishandeling bij steekincident
De politie heeft dinsdagmiddag rond 14.45 uur een 40-jarige Helmonder aangehouden op de Wesselmanlaan.
Tegelijkertijd werd een 23-jarige Helmonder aangehouden op de Pastoor van Leeuwenstraat. De twee zijn bekenden van elkaar en worden ervan verdacht kort daarvoor op de Pastoor van Leeuwenstraat met elkaar te hebben gevochten. Hierbij zou de 40-jarige Helmonder gestoken hebben met een mes. De 23-jarige Helmonder raakte gewond aan zijn gezicht en is hiervoor behandeld in een ziekenhuis. De politie heeft twee messen in beslag genomen, die werden aangetroffen bij het slachtoffer. Beide mannen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


dinsdag 25 januari

4 Minderjarigen aangehouden voor ingooien van een ruit
De politie heeft maandagmiddag omstreeks 16.30 uur op de Heikantseweg vier minderjarigen aangehouden.
Het gaat om twee jongens van 15 en een meisje van 14, allen uit Helmond en een 14-jarig meisje uit Aarle-Rixtel. Ze werden betrapt toen ze een ruit vernielden van een leegstaand pand, gelegen aan de Heikantseweg. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Daarnaast krijgen zij een HALT-traject opgelegd.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man gepakt bij het uitzetten van 52 fazanten voor de jacht
De politie hield maandagavond omstreeks 18.00 uur in een bosgebied aan de Heikantse Beemd een 45-jarige man uit Eindhoven aan. De man werd betrapt toen hij bezig was met het uitzetten van fazanten in het daar gelegen veld.
Bij zijn auto stonden acht kratten met daarin 52 fazanten. Hij had inmiddels al enkele fazanten losgelaten. Hij verklaarde dat het uitzetten van de fazanten was bedoeld voor een jacht, die op dinsdag gepland stond. Het uitzetten van ‘tamme’ fazanten is verboden. De kratten met fazanten werden in beslag genomen en zijn dinsdagmorgen overgebracht naar het Bureau Provinciale Voedselcommissaris in Zundert. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


maandag 24 januari

Weer verdachten ‘Kennemerland-inbraak’ gepakt
De politie heeft maandagochtend rond 9.30 uur
een 19-jarige vrouw uit Helmond aangehouden in het politiebureau aan de Kasteel Traverse. Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging woninginbraak aan de Kennemerland op 6 januari. Maandag 17 januari om 6.30 uur werd daarvoor ook al een 18-jarige man uit Helmond aangehouden in een woning in Helmond-Centrum. Eerder deze maand al hield de politie ook al twee andere verdachten aan: een 19-jarige Helmonder (zie politiebericht van 6 januari hieronder) en een 18-jarige man uit Helmond (zie politiebericht van 11 januari). De maandag aangehouden vrouw is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het onderzoek wordt gedaan door het woninginbrakenteam (WIT) van het Peellandgebied. Dit team concentreert zich uitsluitend op de opsporing van verdachten van woninginbraken. Om het publiek bij het politiewerk te betrekken, gebruikt het team ook Twitter in de opsporing.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonder in elkaar geslagen en geschopt in Eindhoven
Zondagochtend rond 4.00 uur werden een 20-jarige man uit Asten en een 26-jarige man uit Helmond mishandeld in de parkeergarage aan de Ten Hagestraat in Eindhoven. Beide mannen liepen daar met een paar vrouwen toen zij werden belaagd door een groep van ongeveer acht mannen. Het 26-jarige slachtoffer werd zonder enige aanleiding geschopt en geslagen door de groep. Toen het 20-jarige slachtoffer hem te hulp schoot, werd ook hij geschopt en geslagen. Na de mishandeling zijn de daders er vandoor gegaan. Het 20-jarige slachtoffer is als gevolg van deze mishandeling onder meer gewond geraakt aan zijn ribben. Hij is opgenomen in een ziekenhuis.
Twee mannen uit de groep zijn licht getint, ongeveer 1.80 m lang en tussen de 25-30 jaar oud. Eén van de twee is kaal aan beide zijden op zijn hoofd, hij heeft bovenop kort donker haar. Hij was gekleed in een witte trui met lange mouwen. De andere man heeft kort donker haar, een stoppelbaard en een rond gezicht. Hij droeg een zwart T-shirt met korte mouwen. De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben of weten wie de verdachten zijn, worden dringend verzocht contact op te nemen.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


zondag 23 januari

Woninginbreker met de buit aangehouden
De politie heeft zaterdagavond rond 22.00 uur een 40-jarige Helmonder aangehouden op de Aarle Rixtelseweg.
Wat eerder kreeg de politie een melding van een inbraak op de Bachlaan. Een getuige had daar een verdachte man uit een woning zien komen. In de woning bleek ingebroken te zijn. Aan de hand van het signalement kon de politie de verdachte even later aanhouden. Hij was nog in het bezit van de buit, onder andere digitale apparatuur. De man is ingesloten voor verder onderzoek. Verdachte woninginbraak Bachlaan Helmond was 3 dagen vrij. Zijn zaak moet nog voorkomen op 8 febr. 2011. De woninginbraak komt er dus bij.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost
Update 24 januari:
Deze verdachte was net 3 dagen op vrije voeten. De zaak waarvan hij eerder verdacht werd moet op 8 februrari nog voorkomen. Deze woninginbraak komt er dus bij. Woensdag 26 januari wordt de verdachte voorgeleid bij de Rechter-commissaris te ‘s-Hertogenbosch.


vrijdag 21 januari

Vluchtende jonge snorfietsdief gepakt
De politie heeft vrijdagochtend rond 0.45 uur op de Grevelingen een 17-jarige jongen uit Helmond aangehouden.
Surveillerende agenten zagen hem bij het Winkelcentrum Brouwhorst met een snorfiets lopen, samen met een andere jongen. Toen de jongens de agenten zagen, lieten ze de snorfiets vallen en gingen er te voet vandoor. De agenten kregen de 17-jarige Helmonder te pakken; de andere jongen is spoorloos verdwenen. Uit onderzoek bleek dat de snorfiets was weggehaald vanaf het Station Helmond Brouwhuis. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Agressieve winkeldief aangehouden
De politie heeft donderdagmiddag rond 16.15 uur een man van 40 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op het Kasteelplein.
Hij was kort daarvoor door een beveiliger betrapt toen hij goederen had weggenomen uit een winkel aan de Veestraat. Daarbij had hij de beveiliger enkele malen geslagen en was er daarna vandoor gegaan. Op het Kasteelplein werd hij aangehouden door surveillerende stadswachten en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De man had een zakje hennep bij zich dat in beslag is genomen. Ook bleek hij nog zeven dagen gevangenisstraf open te hebben staan.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


 woensdag 19 januari

Julianalaan 4 weken gesloten door rioleringswerkzaamheden
Vanaf maandag 24 januari worden er werkzaamheden aan het riool uitgevoerd in de Julianalaan. Dit gebeurt op een speciale manier. De straat wordt voor vier weken afgesloten vanaf het kruispunt met de Aarle Rixtelseweg tot de Kanaaldijk. Dit geldt alleen voor het verkeer richting de Julianabrug. In omgekeerde richting kan het verkeer gewoon blijven rijden. De omleidingen worden aangegeven met de bekende gele borden.
Het werk bestaat uit het relinen van de rioolbuizen. Dit is het aanbrengen van een nieuwe binnenwand in de riolering, zonder dat de buizen uit de grond hoeven te worden gehaald. Dit gaat volgens de zogenaamde ‘Insituform kous-methode’. Hierbij wordt het riool eerst helemaal leeggezogen. Vervolgens wordt er een grote kous, die precies in het riool past, in de rioolbuis gelaten. Aan de buitenkant van de kous zit een speciale kunsthars. Door warm water van 80 graden in de kous te laten lopen, hardt de kunsthars uit tegen de binnenwand van de riolering. Op die manier krijgt de rioolbuis een nieuwe, sterke binnenlaag. Ten slotte worden de aansluitingen vanaf de huizen weer open gemaakt en kan het riool weer vele jaren mee.
Samen met de voorbereidende werkzaamheden en afrondend werk aan de rioolputten in de straat, is het noodzakelijk dat de Julianalaan voor vier weken wordt afgesloten. Dit geldt alleen voor de rijrichting Julianabrug, vanaf de Aarle-Rixtelseweg.

De hennepdrogerij op de Scheerderhof (Rijpelberg) opgerold
De politie heeft maandagvond rond 19.00 uur een hennepdrogerij aangetroffen in een woning op de Scheerderhof.
De politie had informatie dat daar mogelijk een hennepkwekerij zou zitten en daarom werd maandagavond een bezoek gebracht. In de woning bleek geen hennepkwekerij te zitten, maar een drogerij. Op de bovenverdieping lag in totaal voor ruim anderhalve kilo aan henneptoppen te drogen. Die zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De 31-jarige bewoner van het pand is op het politiebureau verhoord en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Broer aangehouden voor het mishandelen van zijn zus
In een woning in Helmond Centrum is dinsdag rond 20.40 uur een 22-jarige man uit Urmond aangehouden.
Hij zou in de woning zijn 23-jarige zus mishandeld hebben. Hij duwde en sloeg haar. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


 dinsdag 18 januari

Helmonds militair bekent ruim 100 diefstallen op kazerne
Een 31-jarige militair uit Helmond is aangehouden op verdenking van diefstal op een kazerne. Dat heeft de marechaussee vandaag bekendgemaakt. Hij heeft bekend de afgelopen maanden meer dan honderd voorwerpen van verschillende collega’s te hebben gestolen.
De militair werd aangehouden nadat een collega spullen die van hem waren in de auto van de man uit Helmond zag liggen. Na onderzoek bleek dat de man nog veel meer van zijn collega-militairen had gestolen.
De
marechaussee stuitte onder meer op een spelcomputer, een digitale camera, een tafelgrill en dvd’s. Ook heeft de man stukken die bij de militaire uitrusting horen gestolen.
De militair is inmiddels weer vrij. Het Openbaar Ministerie in Arnhem onderzoekt de zaak verder.
Bron: Novum

Vrouw giet hete vloeistof over gezicht van haar ex
De politie heeft dinsdagmorgen omstreeks 7.45 uur een 36-jarige vrouw uit Spijkenisse buiten heterdaad aangehouden. Zij wordt verdacht van zware mishandeling van haar 30-jarige ex uit Helmond. Op zaterdagmiddag 18 december zou de man in zijn woning in Helmond West mishandeld zijn door zijn ex-vriendin. Zij was zonder zijn toestemming in zijn woning en wachtte hem op. Ze zou vervolgens hete vloeistof over hem heen gegooid hebben. De man vluchtte hierna zijn woning uit. Hij werd met brandwonden in het gezicht in het ziekenhuis opgenomen. De vrouw is hierna verdwenen. Het slachtoffer deed aangifte van de zware mishandeling. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Inbreker horecazaak Brouwhuis aangehouden
De politie hield dinsdagmorgen omstreeks 9.30 uur buiten heterdaad een 37-jarige man in zijn woning in Helmond Centrum aan. Hij wordt verdacht van een inbraak in een horecazaak aan de Peeleik, gepleegd tussen vrijdag 7 januari 22.45 uur en zaterdag 8 januari 8.45 uur.
Door een ruit in te gooien drong hij het pand binnen. Hij zou voor enkele honderden euro’s aan sigaretten hebben weggenomen. Aan de hand van het onderzoek kon de verdachte buiten heterdaad alsnog worden aangehouden. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Helmonders aangehouden voor woningoverval Mierlo
De politie heeft vier verdachten aangehouden in verband met een overval op een woning aan de Burgemeester van Lokvenstraat in Mierlo op maandag 10 januari rond 19.30 uur. Op vrijdag 11 januari werd een 20-jarige Helmonder aangehouden en op 14 januari een 21-jarige Helmonder.
Maandagmorgen 17 januari werd een 25-jarige man in zijn woning in Helmond gearresteerd. Op maandag 10 januari drongen twee mannen de woning aan de Burgemeester van Lokvenstraat binnen. Ze bedreigden daarbij de 18-jarige bewoonster en dwongen haar naar boven. Een van de twee daders doorzocht daarop de woning. Uiteindelijk gingen beide mannen er met de buit vandoor in een auto die voor de woning gereed stond. Het slachtoffer raakte niet gewond. Onderzoek van de politie leidde al snel tot de aanhouding van de eerste verdachte. Vervolgens konden ook de andere twee verdachten aangehouden worden. Zij zijn allen in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Op 15 januari werd door de politie in verband met dit onderzoek ook een 18-jarige Helmonder aangehouden. Hij bleek na onderzoek niets met de overval te maken te hebben en is daarom weer in vrijheid gesteld.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


 maandag 17 januari

Een witte Fiat Cinquecento in Helmond gezien?
Maria Hoop / Helmond – In het programma Opsporing Verzocht wordt dinsdag 18 januari aandacht besteed aan de zaak van een dode 70-jarige vrouw die op 19 november in haar woning werd aangetroffen. Uit sectie is vast komen te staan dat de vrouw door messteken om het leven is gebracht. De politie vraagt middels dit mediabericht bijzondere aandacht voor deze zaak aan de inwoners van Helmond. Rond de periode van het misdrijf is in de omgeving van Maria Hoop namelijk een witte Fiat Cinquecento gezien. Deze auto werd korte tijd later aangetroffen in Helmond. De politie hoopt op deze manier meer te weten te komen over deze auto. Mogelijk dat deze auto bij deze zaak betrokken is.
Op dinsdag 18 januari om 21.50 op Nederland 1 begint de uitzending van Opsporing Verzocht. De uitzending zal op woensdag 19 januari om 11.15 uur op Nederland 2 herhaald worden.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

3 Buurtbrigadiers Politie Helmond gaan twitteren
3 Buurtbrigadiers van het politiekorps in Helmond gaan de komende weken Twitteren. In deze pilot gaan zij hun eerste tweets vanaf vandaag verzenden. Twitter is een nieuw middel om burgers meer bij de politie te betrekken.
Precies 2 jaar geleden was Brabant Zuid-Oost het eerste korps dat politieberichten ging twitteren. In datzelfde jaar kwamen in Groningen de eerste wijkagenten op Twitter. De buurtbrigadiers gaan ‘followers’ informeren en hen betrekken bij de leefbaarheid en veiligheid in de wijk. Dit kan er toe leiden dat burgers zich meer verbonden en betrokken gaan voelen met hun wijk.
De buurtbrigadier blijft gewoon in zijn wijk actief, het werk zelf verandert niet. De buurtbrigadiers zijn uitgerust met moderne mobieltjes, zodat zij op straat burgers met tweets bij hun politiewerk kunnen betrekken. Het korps zal gaandeweg onderzoeken hoe burgers de twitterende buurtbrigadiers ervaren. Aangenomen wordt dat directe communicatie gunstig uitwerkt voor de veiligheidsbeleving van burgers. Uit de literatuur is bekend dat bewoners vooral willen dat de politie aandacht heeft voor lokale problemen, zoals overlast en verloedering (leefbaarheid).
De 3 buurtbrigadiers met hun Twitter-accaounts:
Ronald Pennekamp, Buurtbrigadier in Brouwhuis
Johan Meeuwsen, Buurtbrigadier in Helmond Oost
Jeroen Loohuis, Buurtbrigadier in Helmond Noord

Politie houdt man aan voor plegen huiselijk geweld
De politie heeft maandagochtend rond 8.00 uur een 20-jarige Helmonder aangehouden in de woning van zijn ouders in het centrum. Hij zou kort daarvoor zijn 29-jarige vriendin in haar woning in Helmond West mishandeld hebben. Ook zou hij spullen in haar woning vernield hebben. De Helmonder is aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld en ingesloten op het politiebureau.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Ook derde verdachte poging inbraak aangehouden
Om 06.25 uur vanochtend is de derde en waarschijnlijk laatste verdachte (18) thuis aangehouden voor betrokkenheid bij een poging woninginbraak bij een pand aan de Kennemerland op 6 januari van dit jaar. Er werd daar een gestolen motor aangetroffen.
Op 6 en 11 januari werden de 2 andere verdachten aangehouden. Zie voor die aanhoudingen de berichten  van die data hieronder. Het onderzoek gaat door.

Geen treinverkeer tussen Helmond en Eindhoven
In de ochtspits is er een stopring in het treinverkeer tussen Helmond en Eindhoven. Reden van de storing zou een aanrijding met een hert zijn.
Update: naar het schijnt rijden de treinen weer.


 zaterdag 15 januari

Politie houdt 2 voetbalsupporters aan voor mishandeling
Zaterdag rond 0.55 uur zijn op Sportpark de Braak een 18-jarige man uit Helmond en een 21-jarige man uit Geldrop aangehouden. Zij worden er van verdacht een 21-jarige man uit Helmond en een 24-jarige man uit Nuenen te hebben mishandeld. De twee mannen werden na een voetbalwedstrijd door drie mannen aangevallen. De 24-jarige man werd door de drie geschopt en geslagen. De 21-jarige man zou ook zijn geslagen. Twee verdachten werden aangehouden en een derde wist te ontkomen. De twee zijn ingesloten voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


 vrijdag 14 januari

Pgb-tarief gewijzigd: bezuiniging van 160.000 euro
Het tarief van het Persoon Gebonden Budget (Pgb) voor Persoonlijke Ondersteuning (voorheen hulp bij het huishouden) in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) wordt gewijzigd. Deze veranderi
ng zal voor de gemeente een bezuiniging van 160.000 euro per jaar betekenen.
Gelet op ontwikkelingen in regelgeving en jurisprudentie op het terrein van de Wmo is besloten tot invoering van 2 verschillende uurtarieven voor het Pgb voor Persoonlijke Ondersteuning. Een laag Pgb tarief is vastgesteld op 12,50 euro per uur en gaat gelden voor zorg via bijvoorbeeld een bekende, familielid of buurtgenoot. Het hoge Pgb tarief is vastgesteld op 21,50 euro geldt voor zorg via een officiële zorgorganisatie. Deze tarieven sluiten meer aan bij de wijze van zorginkoop door de Pgb-houders, aldus het college van burgemeester en wethouders.
Gelet op de effecten van de beleidswijziging voor de huidige Pgb-houders zal er een gewenningsperiode gelden. De feitelijke wijziging zal dan pas ingaan per 1 juli 2011. “De huidige Pgb-houders worden direct na de jaarwisseling met een informatieve brief van de wijziging op de hoogte gebracht” zo laat het College vandaag weten.

Gemeentemuseum tot en met 12 jaar voortaan gratis
De entree voor het gemeentemuseum van Helmond voor kinderen tot en met 12 jaar is voortaan gratis. Voorheen was de toegang alleen gratis voor kinderen tot 6 jaar. Kinderen van 6 tot 17 jaar betaalden 1,50 euro. Bij deelname aan speciale activiteiten, zoals speurtochten en bezoeken aan De Geheime Zolder, zal als voorheen een toeslag moeten worden betaald. Het tarief voor de kinderfeestjes blijft gehandhaafd.
Het gratis toegankelijk maken van het museum voor kinderen tot en met 12 jaar leidt tot inkomstenderving van zo’n 5.000 euro.

Man bedreigt zijn ex met een mes
De politie heeft donderdagmiddag omstreeks 16.40 uur een 39-jarige man buiten heterdaad in zijn woning in Helmond West aangehouden. Een klein half uur daarvoor zou hij ruzie hebben gekregen met zijn 40-jarige ex-vrouw. Dat gebeurde voor haar woning in Helmond Centrum.
Hij zou bij een ruzie zijn ex en een familielid van haar hebben bedreigd met een mes. Het mes heeft de politie voor het onderzoek in beslag genomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De vrouw deed aangifte van bedreiging.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


 donderdag 13 januari

De hennepkwekerij aan de Noord Koninginnewal is opgerold
In een woning aan de Noord Koninginnewal heeft de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen.
Agenten gingen naar de woning in verband met een ontruiming. Eenmaal in de woning werd de hennepkwekerij aangetroffen. Het gaat om 390 planten, 27 lampen en 27 transformatoren. Dit is allemaal in beslag genomen en wordt vernietigd. Daarnaast werd de stroom illegaal afgetapt. In de woning was op dat moment niemand aanwezig.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Met dood bedreigde man bij woningoverval in Bureau Brabant
Het lijkt een rustige avond voor een bewoner van een bovenwoning aan de Markiesstraat.
In de avond van 3 november 2010 zit de man tv te kijken als rond 21.00 uur de bel gaat. Hij opent vanaf boven de deur en ziet twee mannen binnen komen. Nog steeds nietsvermoedend, loopt hij terug naar de kamer. Maar dan gaat het mis. De mannen, gewapend met een vuurwapen bedreigen hun slachtoffer en willen geld. Ze zetten het wapen tegen zijn hoofd en de man moet mee naar de keuken. Daar wordt hij aan zijn handen vastgebonden en de twee doorzoeken het huis. Ook nu bedreigen ze het slachtoffer meerdere keren met de dood. Even plotseling als de mannen er waren, zijn ze ook weer, met hun buit, ervandoor gegaan. Het slachtoffer kan hulp halen bij de buren.
De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 17 januari 2011 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 18 januari 2011 om 17.00 uur.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


 woensdag 12 januari

Verdachte van straatroof in Dierdonkpark aangehouden
De politie hield dinsdagavond omstreeks 21.00 uur buiten heterdaad een 18-jarige Helmonder aan in de Dierdonklaan.
Hij wordt beschouwd als een van de betrokkenen die zich schuldig maakte aan een straatroof, gepleegd in het Dierdonkpark op vrijdagavond 7 januari. Toen bedreigden twee mannen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp een groep jongeren. De slachtoffers moesten spullen afgeven aan het stel. Een 14-jarige jongen uit Helmond werd door een van de daders geslagen. Een van de slachtoffers zag dinsdagavond een van de verdachten lopen in de buurt van het Dierdonkpark en belde direct daarop de politie. Aan de hand van een signalement kon de verdachte door de politie worden aangehouden. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Bestuurder vlucht te voet na aanrijding
De politie heeft dinsdagavond om 22.10 uur een 26-jarige man uit Gemert aangehouden op de Heistraat. De man was vermoedelijk wat eerder betrokken bij een aanrijding op de Zuidende tussen een personenauto en een bestelbusje. Daarbij ontstond alleen blikschade, maar de bestuurder van het busje was er te voet vandoor gegaan. De passagier van het busje zou vervolgens met het busje zijn weggereden zonder gegevens achter te laten. Surveillerende agenten zagen hem later rijden op de Heistraat en konden hem aanhouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Scheurende automobilist heeft 700 gram hennep in zijn auto
De politie heeft dinsdagavond om 20.15 uur een 37-jarige man aangehouden op de Steenweg.
Agenten zagen de man wat eerder in zijn personenauto met grote snelheid over de 2e Haagstraat rijden. Daarop zijn ze achter de auto aan gegaan en konden hem op de Steenweg laten stoppen. Bij een controle van het voertuig bleek de man ruim 700 gram hennep op de achterbank te hebben liggen. Daarop is hij aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. De hennep is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

De grote hennepkwekerij aan de Heibergweg is opgerold
De politie heeft dinsdagmiddag rond 12.00 uur een hennepkwekerij opgerold bij een bedrijf aan de Heibergweg.
De politie had informatie dat daar een kwekerij zou zitten en ging daarom dinsdagmiddag kijken. In een loods van het bedrijf roken agenten inderdaad een sterke hennepgeur, maar konden in eerste instantie geen kwekerij vinden. Uiteindelijk vonden zij een onder een stapel pallets verstopt luik in de betonnen vloer dat naar twee ondergelegen kelderruimtes leidde. In die ruimtes werden twee, zeer professioneel ingerichte hennepkwekerijen aan. In totaal stonden er 914 plantjes. Die zijn, samen met de kweekapparatuur, in beslag genomen en zullen worden vernietigd.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Hockey Club Helmond kan niet uitbreiden
“Uitbreiding van de hockeyclub in noordelijke richting is een zeer lastige tot onmogelijke opgave vanuit de ruimtelijke ordening bezien.” Dat liet het college van burgemeester en wethouder vandaag weten op vragen van het CDA. Het CDA stelde die vragen vanwege een tekort aan kunstgrasvelden op sportpark de Warande van Hockeyclub Helmond.
Het gebied direct ten noorden van de hockeyclub heeft de provincie als ecologische hoofdstructuur (EHS) aangewezen. En daar waar het geen EHS betreft, ligt het gebied volledig in de ‘groenblauwe mantel’ en staat het tegelijkertijd als ‘beheergebied EHS’ op de kaart. Dat zijn volgens het College strenge beschermingsregiems waarvoor nauwelijks ontheffingsmogelijkheden zijn. Ten eerste moet er dan sprake zijn van ‘groot openbaar belang’ en ten tweede zal aangetoond moe
ten worden dat er geen alternatieve locaties voor handen zijn. Hierbij mogen argumenten als ‘tijd en geld’ geen rol spelen. In geval van uitbreiding van HC Helmond is er geen sprake van ‘groot openbaar belang’ en daarbij zijn er alternatieven te vinden buiten de EHS, aldus het College.
Als daarbij de financiële positie van de gemeente voor de komende jaren wordt opgeteld moet de uitbreiding van de hockeyclub aan de noordzijde van het complex als onhaalbaar worden gezien. Uit de binnenkort te verschijnen Visie Buitensport zal blijken dat dit College liever de kwaliteit van de bestaande sportparken wil verbeteren dan de kwantiteit bij sportparken te vergroten.


 dinsdag 11 januari

Gerwenseweg tijdelijk afgesloten vanwege snoeiwerkzaamheden
Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 januari vinden er snoeiwerkzaamheden plaats aan de bomen langs de Gerwenseweg. Dit is de verbindingsweg van Stiphout naar Gerwen (gemeente Nuenen). De werkzaamheden vinden plaats buiten de spits, tussen 9.00 en 16.00 uur. Tussen deze twee tijdstippen is de Gerwenseweg in beide richtingen afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer.
Alleen de hulpdiensten mogen tijdens de werkzaamheden gebruik maken van de Gerwenseweg. Ook fietsers en bromfietsers mogen de werkzaamheden passeren, over het fietspad. Het overige verkeer wordt omgeleid via de A270. De omleidingen staan aangegeven met de bekende gele borden.
De weersomstandigheden kunnen – zeker in deze periode van het jaar – van invloed zijn op de start en duur van de werkzaamheden. Indien nodig, wordt de weg langer afgesloten. Op het weggedeelte van de gemeente Nuenen vinden tegelijkertijd ook werkzaamheden plaats.
Bron: gemeente Helmond

Snelweg A270 afgesloten vanwege gladheid
De snelweg A270 van Eindhoven naar Helmond is vanochtend vanwege het gladde wegdek afgesloten. Rond tien uur ‘s ochtends schoven meer dan 10 auto’s van de snelweg door plotseling opkomende gladheid. Niemand raakte gewond.
—–> Update: Kort na 12 uur werd de snelweg weer gegeven voor het verkeer.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Woninginbrakenteam houdt tweede verdachte poging inbraak aan
De politie heeft dinsdagochtend rond 7.15 uur in zijn woning in Helmond Centrum een 18-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging woninginbraak bij een pand aan de Kennemerland op 6 januari van dit jaar.
Op 6 januari werd reeds een 19-jarige Helmonder aangehouden in deze zaak (zie het bericht van donderdag 6 januari 2011 hieronder). Hij werd toen op de Wolfsputterbaan opgepakt nadat bij de politie een melding van getuigen binnen kwam dat er werd ingebroken bij een woning aan de Kennemerland. Een poort van de woning werd opengebroken en er was geprobeerd de achterdeur open te breken. De 19-jarige verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in ‘s-Hertogenbosch. De 18-jarige verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.
Dit onderzoek wordt gedaan door het woninginbrakenteam (WIT) van het Peellandgebied. Dit team concentreert zich uitsluitend op de opsporing van verdachten van woninginbraken. Twitter wordt hierbij voor het eerst in de opsporing gebruikt om zo het publiek bij het politiewerk te betrekken.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


 maandag 10 januari

Zatte automobiliste moet rijbewijs inleveren
Maandagmorgen omstreeks 3.40 uur hield de politie op de W. Prinzenstraat een 25-jarige automobiliste uit Waalre aan. Zij had teveel gedronken.
Op het bureau blies de beginnende bestuurster een promillage van ruim 1,95. Haar rijbewijs is daarop ingevorderd. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Mnisterie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Sieradendief meteen aangehouden
De politie hield maandagmorgen omstreeks 1.20 uur op de Marktstraat een 39-jarige man uit Helmond met een bromfiets aan.
Volgens een ooggetuige had deze man kort daarvoor een inbraak gepleegd in een winkel aan de Markt. In een etalageruit van de winkel was een gat geslagen en zijn er sieraden uit de etalage ontvreemd. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek. Zijn bromfiets is in beslag genomen. De 38-jarige winkeleigenaar deed aangifte.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


 zondag 9 januari

Schennispleger vanochtend opgepakt
De politie heeft zondagochtend rond 9.15 uur een 30-jarige Helmonder aangehouden op een parkeerplaats aan de Asterstraat.
Bij de politie kwam een melding binnen van een passant die gezien had dat de man daar schennis pleegde. Zij belde de politie en gaf het signalement van de man door. De verdachte is aangehouden en ingesloten op het bureau.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


 zaterdag 8 januari

Politie houdt verdachten aan van openlijke geweldpleging
De politie heeft zaterdagochtend rond 3.30 uur een 19-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden op de Markt. Hij zou kort daarvoor samen met een andere man glaswerk hebben gegooid tegen het raam van een café aan de Marktstraat. Ook zou het stel daar een auto vernield hebben. Dit gebeurde nadat de twee het café waren uitgezet vanwege sluitingstijd. Toen een 28-jarige medewerker van het café dit zag gebeuren, ging hij achter de mannen aan en kon één verdachte aanhouden. De verdachte is door de politie naar een ziekenhuis gebracht vanwege verwondingen aan zijn gelaat. Hij is in het ziekenhuis behandeld. Omstreeks 5.00 uur heeft de 28-jarige man uit Helmond zich op verzoek van de politie gemeld op het bureau aan de Kasteel Traverse. Hij is aangehouden voor zware mishandeling van de 19-jarige verdachte. Beiden mannen zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


 vrijdag 7 januari

Nancy Martens beste jonge kapper van Nederland 2010
Nancy Martens van Avanti Kappers aan de Steenweg is uitgeroepen tot de beste kapper van Nederland in de categorie jong talent. Dat werd vanavond bekend in het televisieprogramma De beste van 2010 van de omroep BNN.
Zij werd vorig jaar opgegeven door Arjan Bevers, eigenaar van Avanti Kappers. Na een digitale voorronde te hebben doorlopen, volgde een castingdag waar 60 jonge kappers (maximaal 26 jaar) in theorie en praktijk moesten laten zien wat ze allemaal in huis hadden. Daaruit bleven de 5 finalisten over die in het televisieprogramma van vanavond zaten. Nancy Martens (26 jaar) bleek dus de beste. Hier kun je dat terugkijken.

De hennepkwekerij aan de Bakelsedijk is niet meer
De politie heeft vrijdagmiddag rond 13.55 uur een 41-jarige man en een 40-jarige vrouw aangehouden van een woning aan de Bakelsedijk.
Uit onderzoek bleek dat er mogelijk een hennepkwekerij in de woning aanwezig kon zijn. Agenten controleerden de woning en troffen in de woning restanten aan van een hennepoogst. De aanwezige kweekapparatuur is in beslag genomen. Dit zal worden vernietigd. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

4 Gestolen ‘Helmondse’ fietsen retour na kijka
vond bij politie

Op het politiebureau  in Strijp aan de Noord Brabantlaan in Eindhoven is donderdag tussen 17.00 uur en 19.00 uur een kijkavond georganiseerd. Dit werd gedaan naar aanleiding van 40 in beslag genomen fietsen die vervolgens op het bureau bij elkaar zijn gebracht. Enkele honderden mensen zijn op de kijkavond af gekomen, met als resultaat dat vier fietsen aan de rechtmatige eigenaar kunnen worden teruggegeven.
De partij fietsen is in november in beslag genomen, omdat ze zeer waarschijnlijk van diefstal afkomstig is. Het onderzoek startte begin november toen twee jongens van 12 en 14 jaar met een gestolen fiets werd aangetroffen op de Klipperstraat. Een groep jongens zou verantwoordelijk zijn voor het stelen van meer dan honderd fietsen. De fietsen zouden zij doorverkopen aan een 55-jarige Helmonder. Hij is dinsdag is voor dit onderzoek aangehouden en wordt verdacht van heling (zie hieronder bij dinsdag 4 januari het bericht “Helmonder aangehouden voor heling van veel gestolen fietsen”) Er is inmiddels een proces-verbaal tegen hem opgemaakt, wat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Man aangehouden voor een bij straatroof gestolen mobieltje
De politie heeft vrijdagochtend 10.25 uur op het politiebureau een 51-jarige man uit Helmond aangehouden.
Hij kwam zich daar op verzoek van de politie melden en is aangehouden omdat hij gebruik maakt van een mobiele telefoon die mogelijk van diefstal afkomstig is. De telefoon is ontvreemd bij een straatroof. Dit gebeurde op 8 december vorig jaar op de Hurksestraat. Hiervan werd een 15-jarige jongen uit Helmond het slachtoffer (zie getuigenoproep op dinsdag 14 december ). De betreffende mobiele telefoon is in beslag genomen. De man is na verhoor heengezonden. Tegen hem zal een proces-verbaal worden opgemaakt. Dit wordt vervolgens doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. Het politieonderzoek is nog niet afgerond en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


 donderdag 6 januari

Politie houdt verdachte poging inbraak aan
Op de Wolfsputterbaan is donderdag rond 10.30 uur een 19-jarige man uit Helmond aangehouden.
Bij de politie kwam een melding van getuigen binnen dat er werd ingebroken bij een woning aan de Kennemerland. De getuigen probeerden de drie verdachten tegen te houden, maar zij konden te voet ontkomen. Een van hen kon even later worden aangehouden bij een bosperceel. Een poort van de woning werd open gebroken en er was geprobeerd de achterdeur open te breken. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

79 Beschermde vogels in woning in beslag genomen
In 2 Helmondse woningen zijn dinsdag 79 beschermde vogels in beslag genomen dankzij de samenwerking tussen het Handhavingsteam Buitengebied van de provincie Noord-Brabant, de politie Helmond en de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA). Het betreft rietgorzen, geelgorzen, kepen, vinken, sijzen en barmsijzen en kneuen.
Het Handhavingsteam Buitengebied vond enige tijd geleden mistnetten (netten, geschikt voor het vangen van vogels) nabij de Beemdweg te Helmond. Dinsdag zag het team dat er ook daadwerkelijk vogels werden gevangen. Op initiatief van het Handhavingsteam werd daarop met de regiopolitie Helmond Oost en de nVWA een heterdaadactie opgezet.
Naar aanleiding van deze actie heeft de politie 2 personen nabij de mistnetten aangehouden. Het gaat om 2 Helmonders van 24 en 43 jaar waarvan er 1 een recent gevangen vogel bij zich had. Beide verdachten maakten voor het vangen van de vogels gebruik van 4 mistnetten en diverse lokvogels.
Na aanhouding van de verdachten werden hun woningen en volières onderzocht. In totaal zijn daarbij deze 79 vogels in beslag genomen. Nagenoeg alle in beslag genomen vogels waren niet geringd en dus in de natuur gevangen. De verdachten zijn gehoord en kregen een proces verbaal voor het vangen en bezitten van beschermde inheemse vogels.
Het Handhavingsteam Buitengebied is opgericht door de provincie in het kader van het project ‘Samen Sterk in het Buitengebied’. Het team bestaat uit 4 regiohandhavers (BOA’s), die elk een eigen gebied bestrijken in Brabant Zuid-Oost. Doel van het project is een leefbaar, schoner en veiliger buitengebied.


 woensdag 5 januari

Tweede inbreker (16) gearresteerd
De politie heeft woensdagochtend rond 9.15 uur een 16-jarige jongen aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse. De jongen meldde zich daar op verzoek van de politie. Hij wordt ervan verdacht op woensdagmiddag 22 december te hebben ingebroken in een woning aan het Stephanusplein. Daarbij zouden drie daders zijn betrapt die er vandoor zijn gegaan. De jongen is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De politie is nog op zoek naar de 3e verdachte.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


 dinsdag 4 januari

Sigaretteninbraak via het dak bij AH XL
Vannacht is er via het dak ingebroken bij de AH XL aan de Torenstraat. De inbrekers kwamen binnen door een gat in het dak te maken. Dat gat bevond zich boven de groentenafdeling, bij de aardappelen. Naar verluidt zouden alle sigaretten weggehaald zijn, het alarm niet zijn afgegaan en de achterkant van de sigarettenbalie gesloopt zijn. De winkel was vandaag ‘normaal’ geopend.

Helmonder aangehouden voor heling van veel gestolen fietsen
De politie heeft dinsdagmorgen rond 8.00 uur een 55-jarige Helmonder aangehouden op de Ruusbroeclaan in Helmond.
De man wordt ervan verdacht dat hij gestolen fietsen doorverkocht. Deze fietsen zou hij afnemen van een aantal jongeren (tussen de 12 en de 16 jaar en veelal wonend in Eindhoven in het stadsdeel Strijp). Deze jongeren stalen fietsen in de omgeving van het centrum en konden deze aan de 55-jarige man verkopen. Deze verkocht ze op zijn beurt weer door vanuit zijn werk in het stadsdeel Strijp. De zaak kwam aan het rollen toen begin november twee jongens van 14 en 12 jaar met een gestolen fiets werden aangetroffen op de Klipperstraat. Uit het onderzoek dat volgde bleek dat de groep jongeren vermoedelijk meer dan honderd fietsen heeft gestolen. In totaal zijn acht jongeren gehoord in het onderzoek. Op 16 november viel de politie binnen op het werk van de 55-jarige verdachte in Eindhoven. Daar werden ongeveer 40 fietsen in beslag genomen. Van een aantal heeft de politie inmiddels vast kunnen stellen dat ze van diefstal afkomstig zijn. De man is daarop dinsdagmorgen aangehouden. Hij is na verhoor weer heengezonden. De politie vermoedt dat mogelijk meer van de in beslag genomen fietsen van diefstal afkomstig zijn en zou dat graag zeker willen weten. Daarom wordt op het bureau Eindhoven Strijp aan deNoord Brabantlaan op donderdag 6 januari een kijkavond georganiseerd. Tussen 17.00 uur en 19.00 uur bent u welkom om te kijken of mogelijk uw fiets er tussen staat. Houdt u er wel rekening mee dat u moet kunnen bewijzen (bijvoorbeeld door middel van een aankoopbewijs) dat de fiets daadwerkelijk van u is.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Bejaarde vrouw werkt 3 binnendringers huis uit
Een man en vrouw belden gisteren aan bij een bejaarde vrouw op de Boerhaavelaan. Zij boden haar een bos bloemen aan. De bejaarde vrouw is door deze babbeltruc overdonderd en wordt min of meer haar woning ingeduwd. Wat later bleek er nog een derde insluiper binnen te zijn gekomen, die zij op dat moment in haar slaapkamer ziet. Door kordaat optreden van deze bejaarde vrouw worden de personen buiten gewerkt.
Deze binnendringers worden door de politie gezo
cht. De vrouw is getint, heeft een stevig postuur en had een lange zwarte jurk aan. De ene man was slank en de andere man had een wat breder postuur. Hun leeftijd is ongeveer 20/30 jaar.

De hennepkwekerij aan de Karpaten is opgerold
De politie heeft maandagavond rond 19.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Karpaten.
De politie had informatie dat in de woning een kwekerij aanwezig was. Daarom werd maandagavond binnen getreden. In de woning werd op de eerste verdieping een kwekerij met 56 planten aangetroffen. Op de zolder vond de politie 198 hennepplanten. De stroom in de woning bleek illegaal te worden afgetapt. De planten zijn, samen met de kweekapparatuur, in beslag genomen en zullen worden vernietigd. In de woning werd een 55-jarige man uit Bakel aangehouden. Hij is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


 maandag 3 januari

Bewakingsbeelden diefstal dagopbrengsten zonnestudio
In de periode van 20 augustus tot 17 september 2010 zijn er meerdere inbraken geweest in zonnestudio Centro Solare in de Kluisstraat. De dagopbrengsten worden altijd meteen in een kluis met een zogenaamde afstortlade gedaan. Bij een van de laatste inbraken ontdekt de eigenaar van de studio dat een aantal enveloppen uit de kluis verdwenen is. De daders staan op bewakingbeelden.
Het gaat om twee mannen waarvan de eerste een smal postuur heeft. Wat verder bij hem opvalt zijn de Adidasstrepen op zijn trainingsbroek, en het lichte embleem op zijn schoenen. De tweede dader is ook smal van stuk, bij hem valt zijn witte riem op, de lage zakken op zijn broek, en hij draagt waarschijnlijk een leren jack.

      

     

Bron: Bureau Brabant

Dronken automobilist na 2 aanrijdingen thuis aangehouden
De politie heeft zondagavond rond 20.45 uur in zijn woning in Helmond-West een man van 58 jaar aangehouden.
Bij de politie was kort daarvoor gemeld dat een auto op de Brugstraat tegen een verkeersbord was gereden en op de Brandevoortsedreef een lantaarnpaal had geraakt. In beide gevallen was de wagen doorgereden maar de melders hadden wel het kenteken aan de politie doorgegeven. Op basis daarvan zijn agenten naar de woning van de eigenaar gegaan. De betrokken auto stond voor de deur geparkeerd en was flink beschadigd. De eigenaar bleek gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar blies hij een alcoholpromillage van 1,85. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt. Dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost


 zondag 2 januari

Man (63) aangehouden na vernieling ruit leegstaande woning
De politie kreeg zaterdagvond een melding van een vernieling van een ruit van een leegstaande woning aan de Sint Agathastraat. De agenten die ter plaatse gingen troffen op de Lieve Vrouwestraat een 63-jarige verdachte (woonplaats onbekend) aan en pakten hem op. Na verhoor op het politiebureau mocht de man het bureau verlaten. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Auto op de Europaweg op zijn kant
Een nog onbekende automobiliste is zaterdagnacht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval in Helmond. Ze belandde rond 1.50 uur op haar kant tegen een boom nadat ze op de Europaweg van de weg was gehaald. De brandweer moest eraan te pas komen om de vrouw uit haar auto te bevrijden, ze is daarna met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het ongeval kon gebeuren is niet duidelijk, de politie is met een onderzoek begonnen. Zie de foto’s.
Bron: 112Brabant


 zaterdag 1 januari

Dronken Helmonder moet zijn rijbewijs inleveren
Op de Eisenhowerlaan Inh Eindhoven betrapte de politie zaterdagochtend rond 5.20 uur een 19-jarige automobilist uit Helmond met te veel drank op achter het stuur.
Bij de man werd een promillage van ruim 0,95 gemeten. Hierop moest de beginnend bestuurder zijn rijbewijs bij de agenten inleveren. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Fietser op de Veestraat mishandeld, verdachte aangehouden
Op de Veestraat werd zaterdagochtend rond 7.50 uur een 28-jarige man uit Venlo aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een 21-jarige inwoner van Helmond kort voor zijn aanhouding. Het slachtoffer fietste met zijn 18-jarige Helmondse vriendin over de Veestraat eerder die ochtend. De verdachte zou toen geprobeerd hebben om bij het meisje achterop te springen. Het slachtoffer waarschuwde om dit niet te doen waarop de onbekende tegen zijn fiets schopte en het slachtoffer op de grond viel. Vervolgens werd hij diverse keren in zijn gezicht geslagen en bedreigd. Het slachtoffer liep diverse verwondingen in zijn gezicht op en is naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling hieraan. De verdachte is voor verder onderzoek in de cel gezet. Na verhoor mocht hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.
Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een poging woninginbraak bij een pand aan de Kennemerland op 6 januari van dit jaar.
maandoverzichtNieuw Helmonds nieuws
7 reacties
Reageer

Vraag maar eens na bij de mensen op de recepties van het Elkerliek ziekenhuis en de verzorgingshuizen hoe lang men(soms vergeefs)zit te wachten op vervoer.

Weblog: u loopt een beejte voor, het is toch 7 januari vandaag?

Wauw het is al 31 januari 2011.
Het voorjaar komt eraan!!! :)

@Rinie en @Mien:
Goed opgemerkt. Die datum is een door ons zelf ingestelde datum. Daarmee zorgen we dat het log Nieuw Helmonds nieuws in januari steeds bovenaan blijft staan.
Klein geheimpje alvast: in de komende maand zal er "28 februari 2011" onder het betreffende log staan.

"Met ingang van deze week geven de 3 Helmondse lijsttrekkers 4 keer hun mening op de weblog over Helmondse provinciale items."
Dat is wat ik links bovenaan de homepage lees op een geel memo.
Nooit geweten dat Helmond maar 3 lijsttrekkers heeft. Misschien toch maar het woordje 'de' even weghalen !?

@Mien:
Omdat we die aankondiging op de gele memo kort en bondig wilden/moesten houden lieten we het woord provinciale weg in het zinsdeel "de 3 Helmondse lijsttrekkers". Voor alle duidelijkheid, die 3 Helmondse provinciale lijsttrekkers zijn Annegien Wijnands (PvdA), Paul Smeulders (GroenLinks) en Ruud van Heugten (CDA).

De memo is niet helemaal klip en klaar in mijn ogen, maar vooruit.
Ik ben wel benieuwd naar de 12 bijdragen van de drie provincialen!!!

Leuk dat die Helmonders over Helmond en de provincie gaan praten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: