2reacties

Nieuw Helmonds nieuws in juni 2011


 

 


woensdag 29 juni

Helmondse veroorzaakt aanrijding in Nuenen
Op de Hooidonk in Nuenen is dinsdagmiddag rond 14.00 uur een 61-jarige automobilist uit Son met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.
Dit gebeurde na een uitwijkmanoeuvre van een voorgaande auto (bestuurd door een 44-jarige vrouw uit Nuenen). Deze automobiliste moest uitwijken, omdat een auto (bestuurd door een 22-jarige vrouw uit Helmond) op haar weghelft was geraakt. Nadat de Nuenense de auto had ontweken, verloor de Helmondse bestuurster de macht over het stuur en raakte vervolgens de auto waarin de 61-jarige man uit Son zat. Het slachtoffer is door een ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Inmiddels is bekend dat hij na behandeling het ziekenhuis heeft kunnen verlaten.


maandag 27 juni

2 Helmonders gepakt voor illegaal vissen in Zeeland
Vanmiddag rond 14.00 uur zijn 2 mannen uit Helmond (leeftijd onbekend), aan de vluchthaven Neeltje Jans in de provincie Zeeland betrapt op het vissen met verboden vistuig.
De mannen maakten gebruik van een zogenaamd warrelnet over een lengte van 100 meter. Een warrelnet is een staand net bestaande uit loshangend netwerk van licht en soepel garen waarin vissen en schaaldieren met vinnen en stekels verward raken. De 6 zeebaarzen die ze hadden gevangen, het vistuig en hun rubberen boot zijn in beslag genomen. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Auto over de kop
Een 55-jarige vrouw uit Helmond is vrijdagmiddag gewond geraakt op de A2 ter hoogte van Vianen (provincie Utrecht). Zij raakte bekneld toen een auto via de vangrail over de kop sloeg. Ze werddoor de brandweer bevrijd en is met mogelijk nekletsel naar het UMC gebracht.

Man bedreigde mensen met een boormachine
Nadat een 36-jarige Helmonder maandagmorgen een kantmaaier van een hovenier wegnam kon de dief kort daarna rond 8.45 uur door de gewaarschuwde politie in de kraag worden gegrepen op de Noorddijk.
De kantmaaier/bosmaaier probeerde hij aanvankelijk met een ‘ruil’ te krijgen van een 36-jarige medewerker van een hoveniersbedrijf. De medewerker was op dat moment bezig met grasmaaien op de Vossenbeemd. Hij legde uit dat het niet zijn gereedschap was en dus niet in kon gaan op zijn voorstel. De man nam daar geen genoegen mee en bedreigde op een gegeven moment de hovenier door met een boormachine te willen slaan of te steken. Vervolgens stapte de dief op zijn fiets en reed hij weg met de gestolen kantmaaier.
De hovenier waarschuwde daarop de politie. Kort daarop kon de man worden ingerekend. Even later deed een 58-jarige Helmonder aangifte van poging tot zware mishandeling. Hij zou door dezelfde man rond 8.00 uur ter hoogte van de Vossenbeemd zonder aanleiding van zijn snorfiets geduwd zijn. Hierdoor kwam hij en zijn vrouw ten val. De aangever hield er een pijnlijke schouder aan over. Hij gaf aan dat hij door de agressieve man bedreigd werd met een boormachine. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


zondag 26 juni

Helmonder gepakt voor het oplichten van taxichauffeurs
Op de kruising Vincent van de Heuvellaan/Veldmaarschalk Montgomerylaan in Eindhoven is zaterdagavond rond 23.30 uur een 24-jarige Helmonder aangehouden voor het oplichten van meerdere taxichauffeurs. De man werd door een taxichauffeur in de auto gehouden, toen hij via de centrale vernam dat hij collega taxichauffeurs had opgelicht.
Enkele andere chauffeurs zijn met hun taxi bij de wagen gaan staan waar de verdachte man in zat. De oplichter werd herkend op basis van zijn signalement. Hij zou de taxichauffeurs hebben opgelicht door aan te geven dat het geld voor de rit op het afleveradres zou zijn. Vervolgens vraagt hij een paar straten eerder te stoppen, waarna hij niet terugkomt om te betalen. Agenten hebben de man daar aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier is hij in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De man is een veelpleger en had daarnaast nog een bekeuring open staan. Hij wordt dinsdag voorgeleid aan de rechter commissaris.

Dankzij een alerte getuige 2 steigerpijpendieven aangehouden
In een woning in Helmond Oost zijn zaterdagmiddag rond 13.10 uur een 30-jarige Helmonder en een 58-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. Zij worden verdacht kort daarvoor een tiental steigerpijpen te hebben gestolen bij een bedrijf aan de Collseweg in Nuenen.
De politie kon beide verdachten aanhouden dankzij een alerte getuige die melding maakte bij de politie. Het tweetal kon worden achterhaald aan de hand van een kenteken en het signalement. Bij de woning troffen agenten een pick-up truck aan waarop de steigerpijpen nog lagen. Het tweetal is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Man gepakt voor het stelen van koper
Op de Marktstraat is zaterdagavond rond 23.40 uur een 22-jarige Eindhovenaar aangehouden op verdenking van het stelen van koper.
Bij de politie kwam kort daarvoor de melding binnen dat twee personen over het dak van een gebouw Watermolenwal liepen. Agenten constateerden ter plaatse dat er een gat in het hek zat en zagen vervolgens op het bedrijventerrein een persoon over het hek springen en wegrennen richting de Marktstraat. Hij is daar aangehouden. Agenten hebben met een speurhond gezocht of op het terrein nog andere perso(o)n(en) aanwezig waren. Dit was niet het geval. Op het bedrijventerrein zijn losgemaakte koperen leidingen aangetroffen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.


zaterdag 25 juni

Postbodefiets met volle postzakken gestolen
In de omgeving van de Willem Beringsstraat (de straat tussen de Dijksestraat, Willem Prinzenstraat en Heistraat) is zojuist tussen 12.15 en 12.25 uur de fiets van een postbode gestolen. Aan deze fiets zaten volle TNT-fietstassen met post die nog bezorgd moesten worden. Dat liet brigadier Jaap Mollen van de politie zojuist weten. Heb je iets gezien, bel dan naar 0900-8844.


vrijdag 24 juni

Helmonder vast voor miljoenenfraude met Europese BTW
De rechter commissaris in Den Bosch heeft vandaag een man uit Helmond voor 14 dagen in bewaring gesteld die verdacht wordt van Europese BTW-fraude. Dat maakte het Ministerie van Financiën vanmiddag bekend.
De Helmonder werd dinsdagochtend aangehouden door de FIOD tijdens een zoeking die onder leiding van het Functioneel Parket plaatsvond in Helmond. Later die dag is nog een verdachte aangehouden die inmiddels is heengezonden. Maandag is in dezelfde zaak een man in België aangehouden waarvoor in België een onderzoek loopt.
Vermoed wordt dat de mannen afgelopen jaren in zo’n 9 Europese landen onterecht BTW hebben teruggevorderd. Ze zouden op naam van bekende grote ondernemingen middels valse facturen BTW-teruggave claimen bij buitenlandse belastingdiensten. Meerdere miljoenen euro’s werden vervolgens gestort op bankrekeningen van de verdachten danwel hun bedrijven. Het vermoeden bestaat dat deze fraude gepleegd werd in meerdere Europese landen en dat dus ook meerdere Europese Belastingdiensten de dupe zijn geworden.
Eerder is al beslag gelegd voor 500.000 euro op een getraceerde rekening. Bij de doorzoeking zijn meerdere vuurwapens en stroomstootwapens aangetroffen.

De hennepkwekerij in de Van Galenstraat is opgerold
Op de Van Galenstraat heeft de politie vandaag een, in werking zijnde, hennepkwekerij in een woning aangetroffen en geruimd. De bewoonster, verdachte, is gebeld en is onderweg, zo meldde Johan Meeuwsen, buurtbrigadier van politie in Helmond-Oost om om 15.40 uur. Zij werd na aankomst gehoord.

Man aangehouden voor mishandeling vriendin
Een 42-jarige man is vrijdag rond 2.20 uur aangehouden in zijn woning in Helmond Oost voor het mishandelen van zijn vriendin.
De 39-jarige vrouw zou door de man in het gezicht geslagen zijn bij een ruzie. De man is ingesloten voor verder onderzoek.


donderdag 23 juni

Man aangehouden voor mishandeling en diefstal op 28 april
Na een aangifte van een 20-jarige jongen uit Helmond en wat speurwerk van onder andere een buurtbrigadier kon donderdagmorgen rond 9.45 uur een 28-jarige verdachte buiten heterdaad worden aangehouden. Dat gebeurde in de woning van de verdachte in Helmond-Centrum.
De aangever was slachtoffer van een mishandeling. Hij zou op 28 april op klaarlichte dag op het Stationsplein door de verdachte tegen het gezicht geslagen zijn. Toen het slachtoffer hierdoor op de grond lag, griste de dader een horloge en een sierketting weg van het slachtoffer. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Jongen (12) alarmeert politie over man die vriendin schopt
Dankzij een 12-jarige jongen uit Helmond kon de politie woensdagavond om 19.15 uur een 26-jarige verdachte aanhouden die verdacht wordt van mishandeling van zijn 22-jarige vriendin.
De jongen zag een ruziemakend stel een woning in Helmond-centrum binnenlopen. Hij vond het niet pluis en besloot daarop de politie te waarschuwen. Daarop reed de politie naar de bewuste woning. Zij hoorden dat er ruzie werd gemaakt in de woning. Na aanbellen opende een man de deur. Hij had een flinke kras in zijn nek en vertelde dat hij ruzie had met zijn vriendin. Zij verklaarde dat haar vriend heeft geslagen en meerdere malen in haar maag heeft gestompt. Omdat ze duidelijk last had van de mogelijke mishandeling, bracht een ambulance haar uit voorzorg naar het ziekenhuis.
De verdachte werd ingesloten voor verder onderzoek en de politie heeft hierna de minderjarige getuige bedankt voor zijn alerte optreden.

Politie houdt vernielzuchtige man aan na korte achtervolging
Na een korte achtervolging te voet kon een 27-jarige man in de Margrietlaan door de politie worden aangehouden. Dat gebeurde donderdagavond rond de klok van negen uur nadat hij volgens ooggetuigen vernielingen had aangericht.
Zo zou hij in de onmiddellijke omgeving over twee aldaar geparkeerde auto’s hebben gelopen, tegen een fiets hebben getrapt waardoor deze een krom wiel eraan overhield en een slagboom hebben vernield. Na zijn mislukte vluchtpoging is de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De politie heeft inmiddels beide gedupeerde auto-eigenaren gexefnformeerd dat hun voertuigen schade hebben opgelopen. Zij komen aangifte doen.

Eerste elektrische oplaadpaal in het centrum
Morgen om 15.30 uur neemt wethouder Peter Tielemans (onder meer van Milieu en Duurzaamheid) het eerste openbare oplaadpunt voor elektrische auto’s in het centrum van Helmond in gebruik. Dat oplaadpunt staat bij het gemeentehuis aan de Weg op den Heuvel, zie de foto (door 40WATT op 9 juni gemaakt).
In Helmond komen komende jaren in totaal 16 oplaadpunten op 8 locaties. Die zullen staan bij de stations Centrum, Brouwhuis en Helmond West, het parkeerterrein Kegelbaan, de Kanaaldijk N.O. en 2 op de Autoboulevard. Elke paal heeft 2 oplaadpunten.
Na registratie bij E-laad.nl kan een consument de palen gebruiken voor zo’n 100 euro per jaar. Er zijn dan verder geen kosten voor het verbruik van stroom. Bij de palen mogen alleen elektrische auto’s (die aan het opladen zijn) worden geparkeerd. Dat opladen wel eens een paar uur kan duren, gedurende die tijd is het parkeren gratis.
Helmond levert hiermee haar bijdrage aan het halen van de landelijke doelstelling van 1 miljoen elektrische voertuigen. Daartoe is E-laad opgericht, een samenwerkingsverband van diverse netwerkbedrijven dat 10.000 oplaadplaatsen in Nederland aan gaat leggen. De locaties van de oplaadpalen komen te staan op E-laad.nl en waarschijnlijk ook op de TomTom navigatie.
Eind 2009 ging burgemeester Fons Jacobs al een elektronische auto opladen bij het eerste oplaadpunt op de Helmondse Campus, zie dit YouTube-filmpje.


woendag 22 juni

Steenweg 3 maanden voor proef afgesloten
Gemeente Helmond sluit bij wijze van proef de Steenweg af voor auto’s en motoren voor een periode van drie maanden. Deze proefafsluiting start op 1 juli. Met de proef biedt de gemeente horecaondernemers de gelegenheid terrassen te plaatsen. Ook bekijkt de gemeente of hierdoor meer levendigheid en een betere aansluiting met het kernwinkelgebied ontstaat.
Tijdens de proef is de Steenweg afgesloten van maandag t/m vrijdag vanaf 18.30 uur (tot 09.00uur). Op zaterdag van 17.30 uur (tot 09.00 uur) en tijdens de koopzondagen op 28 augustus en 25 september.
Na de proef wordt het effect ervan op maatschappelijk, verkeerskundig en economisch gebied bekeken. De afsluiting vindt plaats in de zomerperiode omdat dan de meeste evenementen plaatsvinden, en gebeurt via uitneembare paaltjes ter hoogte van het kruispunt Kromme Steenweg-Steenweg en Steenweg-Kanaaldijk, na winkeltijd. De maatregel geldt niet voor fietsers. Overigens is het ook niet de bedoeling dat de terrassen worden uitgebreid naar de rijbaan.

Beveilingsmedewerker weet 3 inbrekers aan te houden
De politie heeft woensdagmorgen rond 0.55 uur drie Helmonders (50, 44 en 29 jaar oud) aangehouden op de Liesselseweg in Deurne. De drie werden daar betrapt door een beveiligingsmedewerker terwijl zij een gat in het hekwerk van een bedrijf knipten. De beveiliger waarschuwde de politie en wist het drietal te overmeesteren en aan de politie over te dragen. Zij zijn op het bureau in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


dinsdag 21 juni

Helmond Sport verrast met komst ‘good old’ Nygaard
Marc Nygaard maakt een verrassende comeback op de Nederlandse velden. De boomlange Deense spits tekent een tweejarig contract bij Helmond Sport, wist VoetbalPrimeur zojuist te melden.
Nygaard speelde afgelopen seizoen bij het Duitse Unterhaching, dat uitkomt in de 3. Bundesliga. In Nederland verwierf hij faam als spits van sc Heerenveen, Excelsior Rotterdam, Roda JC Kerkrade en MVV Maastricht. Via het Italiaanse Brescia en het Engelse Queens Park Rangers kwam hij uiteindelijk bij Randers FC in zijn vaderland terecht.
Na een bijzonder productief verblijf bij Randers FC zette Nygaard afgelopen seizoen koers naar Duitsland. Daar tekende hij een contract bij Unterhaching. Met die club eindigde hij op een veertiende plek in de 3. Bundesliga. In zijn zoektocht naar een nieuwe werkgever komt Nygaard nu uit bij Helmond Sport.
De inmiddels 34-jarige aanvaller overtuigde de technische staf van Helmond Sport direct. De spits, die dit jaar 35 wordt, is zijn neusje voor de goal allerminst verloren. Helmond Sport besloot de voormalig Deens international een contract voor 2 seizoenen aan te bieden.

Jongen van 14 aangehouden met nepwapen
Op de Kasteel Traverse hebben agenten maandag rond middernacht en 14-jarige aangehouden omdat hij een nepwapen bij zich had.
Kort daarvoor had een getuige gezien dat de jongen op het station Brouwhuis met iets aan het schieten was en alarmeerde de politie. De trein, waarin de jongen was gestapt, was inmiddels naar Helmond Centrum gereden. Op de Kasteel Traverse zagen agenten een jongen lopen die voldeed aan het signalement. Hij had een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich. Hij is door de politie gehoord en krijgt een doorverwijzing naar HALT.

Opgeknapte Molenstraat geopend met ganzenhoeder
Aankomende zondag van 12.00-13.00 uur wordt de Helmondse Molenstraat officieel geopend. Het openbaar gebied van de Molenstraat is inmiddels opgeknapt en de straat is voorzien van nieuw straatmeubilair. Binnen de Kwaliteitsimpuls Centrum werden eerder onder andere de Ameidestraat en Markt aangepakt.
Om 12.00 uur knipt wethouder Peter Tielemans op 2 locaties in de straat de linten door. Daarna gaat het gezelschap onder muzikale begeleiding en een ganzenhoeder met ganzen rond de klok van 12.15 uur naar restaurant Charlee Brown’s Place voor een hapje en een drankje.


zondag 19 juni

Man probeerde zijn ex-vriendin te wurgen
In zijn woning in Helmond West is zondag rond 3.50 uur een 48-jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 35-jarige ex-vriendin in de woning te hebben mishandeld.
Hij zou haar hebben geschopt en geslagen. Hij zou de vrouw ook een kussen in het gezicht geduwd hebben en geprobeerd hebben haar te wurgen. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. De verdachte is in verzekering gesteld.

Helmonder klimt op politieauto bij Lakedance
Lakedance op Aquabest in Best is zaterdag rustig en in goede sfeer verlopen. Ongeveer 9000 mensen bezochten het evenement. Er werden geen personen aangehouden voor het in bezit hebben van drugs of de handel in drugs.
Een man (28 jaar uit Helmond) en twee vrouwen (23 en 24 jaar uit Eindhoven) werden aangehouden voor baldadigheid, de drie klommen op een politieauto. Een 18-jarige man uit Eindhoven werd aangehouden nadat hij over een hek klom terwijl hem eerder de toegang tot het terrein was verboden, omdat hij voor overlast had gezorgd. Een 20-jarige man uit Beek en Donk zou een agent bedreigd hebben en moest daarom mee naar het politiebureau. Tegen alle vijf is proces-verbaal opgemaakt.

Oud-profwielrenner Piet Damen geëerd door de sportwethouder
Voormalig profwielrenner P.C.F. Damen ontving zojuist om 12.00 uur de vrijwilligerspenning van de gemeente Helmond. Hij krijgt deze penning voor zijn jarenlange inzet voor R&TC Buitenlust in Helmond. De vrijwilligerspenning werd uitgereikt tijdens de wielerwedstrijd Grote Prijs Piet Damen op Suytkade door sportwethouder Jan van den Heuvel.
Als amateur won Piet Damen in 1958 de Vredeskoers. Tot op heden is hij nog steeds de enige Nederlander die het deze meerdaagse etappekoers won. Daarna werd hij professional en nam hij deel aan de Ronde van Frankrijk waar hij in 1958een zeer verdienstelijke 11e plaats behaalde in de eindrangschikking. Een jaar later werd hij Nederlands kampioen wielrennen.
De inmiddels 76-jarige Piet Damen is na de beëindiging van zijn actieve loopbaan als profwielrenner actief lid geworden van Ren- en Tourclub Buitenlust in Helmond. Sinds 1988 is hij lid van de baan Activiteitencommissie, die de jeugdwedstrijden organiseert op de buitenbaan van de vereniging. Deze commissie organiseert ook de vele wedstrijden voor senioren, waaronder de Ronde van Helmond. Piet Damen zet voor alle wedstrijden het parcours uit. Vanaf 1992 heeft hij zitting in het hoofdbestuur van de vereniging. Daarnaast zet hij zich in voor het jaarlijkse jeugdkamp Jeugdtoer Buitenlust, een kamp met ruim tweehonderd jonge wielrenners. Hij draagt zorg voor de begeleiding en regelt de catering en de horeca. Tot slot draait hij kantinedienst voor wedstrijden en trainingen en op het moment dat scholen gebruik maken van de buitenbaan.


zaterdag 18 juni

Automobilist ramt het hekwerk op de Traverse
Op de Kasteel Traverse vond vanochtend rond 5.00 uur een eenzijdige aanrijding plaats. Een automobilist vanuit de richting Eindhoven raakte het hekwerk dat voor een flink deel vernield werd. De auto kwam tot stilstand ter hoogte van De Hypotheker, op de hoek van de Kasteel Traverse en de Zuid Koninginnewal. Waarschijnlijk door een rondvliegend stuk metaal werd in een op de tweede etage gelegen woning daarboven een aluminium raamkozijn ontwricht en ging het raam kaduuk.
De bestuurder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in.
Update van de politie:
Het blijkt te gaan om een 21-jarige man uit Helmond. De man raakte aan de rechterzijde van de weg een stoeprand en reed daarna door een schrikhek tussen de twee rijbanen. Hij kwam op de andere rijbaan tot stilstand tegen een verkeersbord. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is ook een bloedproef afgenomen omdat de man mogelijk gedronken had terwijl hij de auto bestuurde. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

                                                                                                             foto’s van Harrie Grijseels

Scooterrijdster gewond na botsing met auto
Op de rotonde Rembrantlaan/Wolfsputtersbaan kwamen gisterenavond rond 23 uur een scooter en een auto met elkaar in botsing. De bestuurster van de scooter is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeval kon gebeuren is nog onbekend en in onderzoek bij de politie.

                                                                                                               foto van Harrie Grijseels

vrijdag 17 juni

Dame op klaarlichte dag op straat beroofd van gouden ketting
Op de Azalealaan is vrijdagmiddag een vrouw beroofd van haar gouden ketting. De 53 jarige
Helmondse liep daar rond 13.15 uur met haar boodschappen toen zij ter hoogte van de Henri Dunanttunnel werd beroofd van haar ketting. De vrouw werd door één man geduwd, een andere man trok de ketting vervolgens van haar nek. Zij renden daarna weg richting de Super de Boer. De vrouw raakte bij de beroving niet gewond.
Signalement van de man die een duw gaf: Donkere huidskleur, circa 25 jaar, tussen 1,75-1,80 mtr, normaal postuur, kort gemillimeterd haar, spijkerbroek
Signalement van de man die ketting wegnam: Donkere huidskleur, circa 23 jaar, kort gemillimeterd haar, spijkerbroek, zwart shirt
De politie vraagt of mensen die iets hebben gezien of gehoord van deze beroving zich willen melden. Ook verdachte situaties of personen die gezien zijn rond die tijd daar in de buurt kunnen worden gemeld. Meld informatie bij de politie van Helmond via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


donderdag 16 juni

Man toont zijn klokkenspel aan vrouw en bedreigt der vader
Een 24-jarige Helmonder is woensdagavond aangehouden omdat hij zijn geslachtsdeel zou hebben laten zien aan een 20-jarige vrouw uit Helmond en haar vader zou hebben mishandeld.
Toen de vrouw rond 21.45 uur met haar auto door een straat in Helmond-West reed, werd ze afgesneden door een man op een fiets. Nadat ze claxonneerde, stapte de man af en zou de vrouw zijn geslachtsdeel hebben laten zien. Vervolgens ging hij zijn woning in die straat in.
De vrouw heeft haar vader gebeld, die naar de woning is gegaan. Tijdens een woordenwisseling zou de verdachte de 44-jarige Helmonder met een fietspomp op diens arm hebben geslagen. Daarna zou hij hem met een mes hebben bedreigd. De gewaarschuwde politie heeft de 24-jarige man in zijn woning aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.


dinsdag 14 juni

Keukenbrandje Vinkelaan zorgt voor veel kijkers
Op een brandje in de keuken in een woning aan de Vinkelaan vanmiddag kwamen behalve 2 brandweerwagens, een ambulance en politie, ook veel kijkers af.

                                                                                                                       foto van Chloë Cremer

‘Verdacht pakketje gevonden’
Er is een verdacht pakketje gevonden tussen Helmond en Deurne zo liet de NS zojuist (17.00 uur) in de trein weten. Daardoor rijden er op last van de politie nu geen treinen tussen station Helmond en Horst-Sevenum. Veel reizigers richting Deurne en Venlo zijn daardoor deze avondspits gestrand op het station in Helmond. Zij zullen met bussen vervoerd worden.
Naar verwachting rijden er tot 19 uur geen treinen richting Deurne en verder.
De politie van Deurne laat weten dat er een trein stil staat op station Deurne vanwege een verdacht pakketje. Het treinstel en station is uit voorzorg ontruimd. Hulpdiensten doen onderzoek.
Update om 18.35 uur:
“Verdacht pakketje op station Deurne blijkt loos alarm. Station is weer vrij gegeven en treinverkeer wordt weer hervat”zo laat de Deurnese politie weten.
Update om 18.50 uur:
Uit onderzoek is gebleken dat de verdachte koffer een kunstwerkstuk van een student is, aldus Frans Beijers, buurtbrigadier van de politie in Asten, Heusden en Ommel.

Helmond MKB-vriendelijkste stad van Nederland
Van de grote steden in Nederland komt Helmond als MKB-vriendelijkste stad uit de bus, gevolgd door Eindhoven en Zwolle. De Brainportregio viel hiermee wederom in de prijzen na verkozen te zijn tot slimste regio van de wereld. Helmond is door het ministerie van Economische Zaken eerder ook al aangewezen als gemeente met het beste ondernemersklimaat. Wethouder Economische Zaken Gemeente Helmond Yvonne van Mierlo bedankt alle MKB’ers die gestemd hebben op Helmond: ‘Deze prijs is wederom een geweldige opsteker voor Helmond en dat hebben we aan onze MKB’ers te danken. En uiteraard hadden we dit niet kunnen bereiken zonder de inzet van onze medewerkers.
Het Zuid-Hollandse Bergambacht is de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland, Helmond is de mkb-vriendelijkste stad van de grote steden (G36). Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van MKB-Nederland in samenwerking met het ministerie van EL&I, waarin ruim 17.000 ondernemers zich hebben uitgesproken over het ondernemersklimaat in de Nederlandse gemeenten. Voorzitter Hans Biesheuvel maakte de winnaars vanmiddag bekend tijdens de jaarlijkse Zomerborrel van MKB-Nederland in Den Haag waar Yvonne van Mierlo aanwezig was. MKB-Nederland heeft dit jaar een aparte ranglijst gemaakt van de grote steden, omdat die zich beter onderling laten vergelijken dan met (veel) kleinere gemeenten.
Er is mkb-ondernemers gevraagd te reageren op de volgende vier onderwerpen: tevredenheid; communicatie en beleid met betrekking tot het mkb; prijs/kwaliteitverhouding van de gemeentelijke lasten en het imago (van ondernemers buiten de gemeente). Helmond scoorde met name goed op tevredenheid en communicatie en beleid.

Laatste fase wegwerkzaamheden Heistraat gestart
Afgelopen week is gestart met de renovatie van de laatste gedeelten van de Heistraat. Het deel tussen de Lithoyenseweg en het Binderseind en het deel ter hoogte van het nieuwe Winkelplein Noord worden opgeknapt. De werkzaamheden duren tot eind oktober. Daarna is deze markante straat in de Helmondse Binnenstad geheel vernieuwd.
De werkzaamheden tussen de Lithoyenseweg en het Binderseind bestaan uit: opnieuw bestraten, het verwijderen van oude kabels en leidingen en het plaatsen van nieuwe straatverlichting. Eerder hebben de nutsbedrijven bij dit deel al nieuwe kabels en leidingen aangebracht.
Ter hoogte van het nieuwe Winkelplein Noord – en het toekomstige Winkelplein Zuid – worden ook werkzaamheden uitgevoerd. Ook hier krijgt de Heistraat nieuwe bestrating, tussen Advocaat Botsstraat en Jan Stevensstraat. Voordat de werkzaamheden starten, wordt een tijdelijke bypass aangelegd. Deze bypass komt parallel aan de Heistraat te liggen, ter hoogte van de plek waar Winkelplein Zuid komt. Na de bouwvakvakantie (tijdens de bouwvak wordt er niet gewerkt, de Heistraat is dan toegankelijk voor alle verkeer) wordt gestart met de renovatie van dit deel van de Heistraat. Het verkeer kan dan gebruik maken van de bypassrijstrook en ondervindt zo weinig hinder van de werkzaamheden. Als de renovatie van de Heistraat eind oktober klaar is, wordt de bypass weer verwijderd.


maandag 13 juni

Auto-ongeluk hoek winkelcentrum Straakven
Vanavond rond de klok van 8 uur was er een ongeluk op de hoek van het winkelcentrum Straakven, hoek Straakvense Bosdijk en Van Meelstraat. De vrouw en de man die de wagens bestuurden kwamen met de schrik vrij, hun auto’s hadden flinke schade. De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. Een bergingsbedrijf heeft beide wagens afgesleept.

                                                                                                             foto’s van Harrie Grijseels

Derde jongen voor ontploffen vuurwerk gearresteerd
De politie heeft maandagmorgen rond 11.30 uur een 17-jarige Helmonder aangehouden op het politiebureau aan de Kasteeltraverse. De jongen wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het laten ontploffen van vuurwerk bij een woning aan de A.M. Frenkenstraat op donderdag 9 juni. Daarvoor werden vrijdagmiddag en zaterdagmorgen ook al twee verdachten aangehouden (voor meer details: zie het bericht van zaterdag 11 juni hieronder). De jongen is ingesloten voor verder onderzoek.


zondag 12 juni

Inbraak in de bestuurskamer van MULO
Er is vannacht ingebroken in de bestuurskamer van voetbalvereniging MULO op Sportpark De Braak. Dat liet MULO vanochtend om 6.13 uur via Twitter weten. “Veel waardevolle herrineringen weg en vernield. Schade voor de vereniging erg groot Wat een K- streek!” aldus het bericht. Op moment van schrijven (11.05 uur) konden we hen niet op het sportpark bereiken.


zaterdag 11 juni

Politie arresteert 2 jongens na ontploffen vuurwerk
De politie heeft twee verdachten aangehouden van het laten ontploffen van vuurwerk bij een woning aan de A.M.Frenkenstraat. Dat gebeurde donderdagavond rond 23.00 uur. De voordeur van het huis werd door de ontploffing beschadigd. Er raakte niemand gewond.
De politie heeft een (buurt)onderzoek ingesteld en kon vrijdagmiddag rond 17.00 uur in zijn woning in Helmond-Centrum een 16-jarige jongen aanhouden. Zaterdagochtend rond 9.30 uur meldde een 17-jarige Helmonder zichzelf bij de politie. Ook hij is aangehouden. Beide jongens zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
De politie onderzoekt of de twee verdachten betrokken zijn geweest bij eerdere incidenten met vuurwerk in Helmond. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen plaatsvinden.


vrijdag 10 juni

Maandag huldiging + optreden Rochelle van X Factor
Of ze vanavond de finale van X Factor wint of niet, aankomende maandag (2e Pinsterdag) treedt de Helmondse Rochelle in Helmond op. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond wil haar graag huldigen voor haar bijzondere prestatie en dus zal de huldiging voor het optreden plaatsvinden. Dat maakte wethouder Jan van den Heuvel zojuist bekend.
Vanaf 13.00 uur zal dit alles in het Caratpaviljoen in stadspark de Warande plaatsvinden en is voor iedereen gratis toegankelijk.
Vanmidag wenste burgemeenster Fons Jacobs haar op Twitter mede namens alle wethouders veel succes voor vanavond toe.


donderdag 9 juni

Stadswacht geschopt en beledigd door scooterrijder
Een 25-jarige scooterrijder uit Helmond is donderdagmiddag rond 14.00 uur door de politie aangehouden in de Veestraat. Hij wordt verdacht van het beledigen en mishandelen van een 46-jarige medewerker van Stadstoezicht. De scooterrijder werd door de stadstoezichthouder aangesproken dat hij gebruikmaakte van zijn voertuig in een voetgangersgebied, wat niet is toegestaan.
De man was het hier niet mee eens en wilde wegrijden. Toen de medewerker van stadstoezicht dat wilde voorkomen werd hij geschopt en beledigd. Uiteindelijk ontstond er een worsteling waarbij beide mannen op de grond vielen. De inmiddels gewaarschuwde politie hield de scooterrijder aan. Hij is ingesloten voor verder onderzoek. De medewerker stadstoezicht deed aangifte van mishandeling en belediging.

Helmonder brak in bij Eindhovense woning
Dankzij oplettende buren kon donderdagmorgen kort na negenen een inbraak in een woning aan de Sint Lutgartstraat in Eindhoven worden voorkomen. Aan de hand van een goed signalement kon de politie even later op de Geldropseweg in Helmond drie verdachten in een auto aanhouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Helmond, een 33-jarige uit Best en een 36-jarige Nederlander woonachtig in Dxfcsseldorf (Duitsland).
De drie verdachten bevonden zich in de achtertuin van een woning in bovengenoemde straat. Toen ze merkten dat ze betrapt werden vluchtten ze met een auto. De politie slaagde erin ze te achterhalen en aan te houden. De verdachten zijn allen ingesloten voor verder onderzoek.

Man aangehouden voor slaan vrouw
De politie heeft donderdag rond 12.15 uur een 20-jarige man in zijn woning in Helmond-Centrum aangehouden voor het mishandelen van een vriendin. Het incident gebeurde in de nacht daarvoor in de woning van de 24-jarige vrouw in het stadscentrum.
Zij liet hem binnen toen hij onverwacht bij haar aanbelde. Tijdens een gesprek kregen zij ruzie en mishandelde haar. Zo zou hij haar meerdere malen in het gezicht en in de buik hebben geschopt en geslagen. Onmiddellijk hierna verliet hij de woning en alarmeerde zij de politie. Zij deed ook aangifte van de mishandeling. Aan de hand van informatie kon de politie later op de dag de man aanhouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

2 Helmonders  gepakt met 37 kilo wiet
Twee mannen uit Helmond zijn woensdagmiddag opgepakt omdat ze 37 kilo wiet bij zich hadden. De drugs had een straatwaarde van 200.000 euro. De mannen (46 en 24 jaar) werden door de politie betrapt tijdens een controle langs de A67 ter hoogte van Geldrop. De bestuurder van de bestelauto had te veel gedronken en werd daarvoor aangehouden. Bij de controle vonden de agenten ook de zakken met henneptoppen.


woensdag 8 juni

Conducteur vergeet in te stappen
“Dames en heren, we zijn de conducteur vergeten op station Helmond.” zo werd er in de intercity van 15.11 uur vanmiddag omgeroepen. De trein die richting Venlo ging stopte, de conducteur liep naar de trein en zo’n 10 minuten later werd de rit richting Venlo voortgezet.

Helmonds bedrijf ontwikkelt botsvriendelijke tramneus
Benteler Engineering Services gevestigd in Helmond heeft voor het Haags Openbaar Vervoerbedrijf HTM een botsvriendelijke tramneus ontwikkeld. De eerste tram uitgevoerd met deze nieuwe botsvriendelijke neus werd gisteren gepresenteerd.
HTM is het eerste vervoersbedrijf dat deze botsvriendelijke neus invoert. De komende tijd zullen zo’n 100 trams deze tramneus krijgen als ze toch voor een grote onderhoudsbeurt naar de remise moeten. Met die neus wordt de verkeersveiligheid van de trams aanzienlijk vergroot. Ook andere openbaar vervoersbedrijven in binnen- en buitenland toonden inmiddels interesse voor dit ontwerp.
Door de zachte neus en een naar voren gerichte spoiler aan de onderkant van de tram wordt de impact van de klap op bijvoorbeeld voetgangers en
fietsers minder groot. Ook wordt de kans kleiner dat mensen onder de tram terecht komen en door de bouw van de neus raakt de tram auto’s op hun sterkste in plaats van hun zwakste gedeelte. Een tram rijdt dan minder bij een auto naar binnen als nu het geval is en het zorgt ervoor dat personenauto’s haast niet onder de tram kunnen schuiven bij een zijdelingse botsing
Benteler Engineering Services is gevestigd op de High Tech Automotive Campus aan de Steenovenweg. Bij het bedrijf werken in totaal 600 medewerkers op 12 locaties in Europa, China en Brazilië.

Helmondse stenengooier in Den Bosch aangehouden
De politie heeft dinsdag aan het begin van de avond een 57-jarige man uit Helmond aangehouden voor vernieling. Hij vernielde bij een wooncomplex aan het Spinnewiel in ‘s-Hertogenbosch twee ruiten. De man gooide er stenen tegenaan. Waarom hij dat deed is onbekend. Volgens enkele bewoners van het complex heeft de man in het verleden daar ook gewoond. Hij is ingesloten. De man heeft ook een officiële waarschuwing gekregen dat hij bij een gebiedsverbod krijgt als hij nogmaals overlast veroorzaakt.


dinsdag 7 juni

Politie arresteert man in de Sperwerstraat
In de Sperwerstraat in Helmond-Noord is vanavond een man door een arrestatieteam van de politie aangehouden na een ruzie. De man werd daarna geblindoekt afgevoerd door de politie die het huis vanuit de achterkant was binnengevallen. Dat beweerden omstanders die massaal waren toegstroomd.
Op onderstaande foto is zichtbaar dat er een ruit aan de voorkant van een woning vernield is, volgens ooggetuigen door een onbekend voorwerp vanuit de woonruimte.

                                            nieuws van Jeffrey van Haaren en Erwin Dirks, foto van Erwin Dirks

maandag 6 juni

Man mishandelt zijn zus en zwager
Een 36-jarige Helmonder is maandag aangehouden voor het mishandelen van zijn 39-jarige zus en 41-jarige zwager op de Leliestraat.
Hij zou hen in het gezicht geslagen hebben. Daarna ontstond er een worsteling. De familie zou al langer onenigheid met elkaar hebben. De man is meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal werd opgemaakt.


zondag 5 juni

Verdachte van uitgaansgeweld aangehouden
Een politiesurveillance stuitte afgelopen nacht rond 3.30 uur ter hoogte van de Kromme Steenweg op een opstootje. Een man met een gezwollen bloedneus vertelde dat hij en een familielid zonet waren mishandeld door een man. De politie zag de verdachte man in een auto wegrijden en kon deze kort hierna staandehouden.
De man, een 24-jarige Helmonder, is vervolgens aangehouden voor mishandeling. Een van de slachtoffers, een 19-jarige Helmonder, heeft inmiddels aangifte gedaan. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek


zaterdag 4 juni

Politie houdt 2 vechtersbazen aan
Nog voor ze het goed en wel beseften kregen twee 18-jarige Helmonders klappen van twee mannen. Dat gebeurde rond 3.30 uur ter hoogte van de Smalle Haven. Aan de hand van een signalement kon de politie kort hierna twee van de drie verdachten op de Noord Koninginnewal aanhouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Papendrecht en een 22-jarige man uit Helmond.
De 18-jarige slachtoffers, beiden woonachtig in Helmond, werden ongevraagd benaderd door een van de mannen. Hij bood hen drugs en pillen aan. Vrijwel op hetzelfde moment probeerde een andere man spullen weg te nemen uit een broekzak van een van de slachtoffers. Er ontstond kort daarop geduw en getrek. Hierna kregen de twee slachtoffers harde klappen in het gezicht. Een derde verdachte bemoeide zich niet met het gevecht maar hoorde duidelijk bij de dadergroep. Na de mishandeling verdwenen de drie verdachten uit het zicht.
De gewaarschuwde politie kon dankzij een goed signalement van de verdachten de mannen traceren. Een van hen zag kan te ontkomen; de andere twee werden aangehouden en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld.


vrijdag 3 juni

Minderjarige opgepakt voor slaan barmedewerker
De politie kon vrijdagochtend vroeg rond 2.30 uur buiten heterdaad een 17-jarige jongen in een woning in Helmond-Centrum aanhouden. Aanleiding hiervoor was een incident in een horecazaak aan de Havenweg. Hij viel rond 1.30 uur in het café een meisje lastig. Ondanks herhaalde waarschuwingen door het barpersoneel bleef hij hiermee doorgaan. Uiteindelijk werd hij door een barmedewerker buiten de deur gezet.
Op dat moment haalde de jongen uit en incasseerde de barmedewerker een vuistslag in zijn gezicht. Het was kennelijk nog niet genoeg, want de jongen gooide buiten op straat nog een stoel tegen een been van de barmedewerker. De barmedewerker deed aangifte van de mishandeling. Omdat de boosdoener door een getuige werd herkend kon hij even later alsnog worden aangehouden. Hij werd vervolgens ingesloten voor verder onderzoek.


woensdag 1 juni

Landelijke cultuurbezuinigingen raken De Cacao en ‘t Speelhuis
“De bezuiniging op de rijksfondsen kan leiden tot directe effecten voor Helmondse instellingen. Zo heeft de Stichting De Nederlandsche Cacaofabriek een beroep gedaan op het fonds van de Mondriaanstichting. De vraag is of van dit fonds in de toekomst nog bedragen verwacht kunnen worden. Dit geldt ook voor het Fonds voor de podiumkunsten, waar ‘t Speelhuis voor incidentele subsidies een beroep op kan doen.” Dat liet het college van B&W weten op vragen van raadslid Mirjam van der Pijl van de PvdA. Zij stelde vragen over de gevolgen voor Helmond als het kabinet vasthoudt aan de voorgenomen 200 miljoen euro bezuinigingen op de cultuursubsidies en rijksfondsen.
Het College laat verder weten dat de voorgestelde landelijke bezuinigingen geen effect hebben op de culturele infrastructuur in Helmond omdat er in Helmond geen instellingen zijn die door het rijk structureel worden gesubsidieerd. Wel kunnen er consequenties zijn voor de exploitatieresultaten van instellingen in de theatersector vanwege de verhoging van het btw-tarief van 6 naar 19%. Ook het programma-aanbod zal schraler worden omdat er minder beroepsgezelschappen overblijven. De landelijke cultuurbezuinigingen zullen ook van invloed zijn op de cultuureducatie in Helmond. De intentie is namelijk de zgn. cultuurkaart in te trekken. Deze kaart is een laagdrempelig middel om jongeren met cultuur in aanraking te brengen.

Overval in woning Altenahof in de Rijpelberg
Vanochtend rond 11.10 uur heeft er een overval in een woning aan het Altenahof in de Rijpelberg plaatsgevonden. Daarbij is niemand gewond geraakt.
De overval werd gepleegd door een man in een felblauwe Essent-jas. Hij heeft blonde haren en draagt jeans, is 1,70 meter en ongeveer 30 jaar. Dat liet Ronald Pennekamp, buurtbrigadier van de politie in Brouwhuis om 11.36 uur weten. Vanzelfsprekend dient de gevluchte dader niet zelf te worden benaderd.  Zijn oproep is dat als je iets ziet of zag, 112 of 0900-8844 te bellen.
Aanvullende info om 16.16 uur:
Woensdagochtend rond 11.00 uur belde een man aan bij de voordeur. Toen de 40-jarige bewoonster open deed, werd ze door hem vastgepakt. De vrouw kon na een worsteling het
huis uitvluchten. Ze is niet gewond geraakt. De dader is er daarna vandoor gegaan. In belang van het onderzoek wordt niet bekendgemaakt wat hij heeft meegenomen.
Signalement van de dader: het gaat om een man met een blanke huidskleur, ongeveer 35 jaar oud en ongeveer 1,70 meter lang. Hij had kort blond haar en droeg een lichte spijkerbroek. De man droeg een felblauwe jas met in witte letters het woord ‘Essent’ erop.

                                                                                                               foto’s van Harrie Grijseels

Bewoner gepakt na vondst wapens, XTC, hennep en geld
In een woning in Helmond-Noord heeft de politie dinsdag drugs en verboden wapens aangetroffen. De bewoner werd aangehouden.
De politie doorzocht dinsdagmiddag een woning aan de Marslaan. Agenten troffen in het pand ruim 1.200 gram hennep, 70 XTC-pillen en ruim 5 gram cocaxefne aan. Ook werden twee stroomstootwapens, een bibigun en een busje pepperspray gevonden. De drugs en de wapens zijn in beslag genomen, evenals een geldbedrag van een paar duizend euro. De 30-jarige bewoners van het pand is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

De hennepkwekerij in de Antoon Derkinderenstraat is opgerold
Gisteren werd een hennepkwekerij in de Antoon Derkinderenstraat in Helmond-Noord door de politie  opgerold. In de hennepkwekerij werden 160 planten aangetroffen.

Winkelplein Zuid aan de Heistraat gaat definitief door
Nu de Noordzijde bijna gereed is, zijn Gemeente Helmond en Ontwikkelingscombinatie Hurks-Adriaans overeengekomen dat gestart kan worden met de bouw van de Zuidzijde op de hoek Heistraat / Advocaat Botsstraat. Het winkelplein Zuid moet een belangrijke rol gaan vervullen in de ‘nieuwe’ Binnenstad. De bouw van Winkelplein Zuid liep vertraging op door de gevolgen van de economische crisis.
Alle partners hebben uitgesproken dat het project Winkelplein gerealiseerd moet worden en besloten om te beginnen met de eerst fase 1 (de Zuidzijde). De Zuidzijde moet in de loop van 2013 klaar zijn. De beslissing voor fase 2 (Westzijde) kan naar verwachting in 2013 genomen worden.
Architectenbureau Mulleners + Mulleners is de architect. De beeldkwaliteit van de Noordzijde wordt hierbij als referentie genomen. Op deze manier ontstaat er architectonisch 1 groot winkelplein.
Verantwoordelijk wethouder Stienen reageert verheugd: “dit is een uitermate belangrijke beslissing voor Helmond en een uitstekende impuls voor de toekomst van de Binnenstad. Samen met Wijkhuis Brede school de Fonkel en het nog te realiseren Buurtpark is het Winkelplein 1 van de pijlers van de nieuwe Binnenstad van Helmond. Het Winkelplein versterkt en maakt de Heistraat aantrekkelijker voor bezoekers en winkelend publiek.”
Nu de Noordzijde bijna gereed is, hebben de betrokken partijen er alle vertrouwen in dat medio 2012 gestart kan worden met de bouw van de Zuidzijde. Tot die tijd worden de plannen verder vormgegeven en uitgewerkt. Het beoogde aantal woningen is iets lager geworden, maar dit doet verder geen afbreuk aan de wandvorming.
Door de bouw van Winkelplein Zuid wijzigt de omgeving van het winkelplein en de Heistraat ingrijpend. Op de begane grond aan de Zuidzijde is er ruimte voor een supermarkt, de Westzijde wordt gevuld met dagwinkels. Aan de Zuidzijde wordt circa 2.000 m2 winkelruimte toegevoegd.
De Noordzijde, gelegen tussen de Sjef van Schaijkstraat en de Willem Beringsstraat, wordt vrijdag 24 juni opgeleverd. Deze zijde bestaat uit 1200 m2 commerciele ruimte en 30 huurappartementen. De appartementen zijn inmiddels allemaal verhuurd door Woningbouwvereniging Volksbelang.

motie van SP, PvdA, Trots en Helder Helmond aangenomen om tegen het bestuursakkoord
maandoverzichtNieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

"Vanmidag wenste burgemeester Fons Jacobs haar op Twitter mede namens alle wethouders veel succes voor vanavond toe."

Onze burgemeester op twitter? Waar dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: