3reacties

Nieuw Helmonds nieuws in maart 2011


 


donderdag 31 maart

Automobilist betrapt met vuiniszak hennepafval
De politie heeft donderdagmorgen omstreeks 2.00 uur in de 1e Haagstraat een 19-jarige automobilist uit Mierlo aangehouden. Even daarvoor zag de politie een auto hard over Mierloseweg rijden; bovendien was een van de achterlichten van het voertuig stuk. Hierdoor viel hij op.
De automobilist nam gas terug bij het zien van de politie. Zekerheidshalve werd de bestuurder op de 1e Haagstraat voor controle staande gehouden. In de auto trof de politie vuilniszakken aan. De automobilist beweerde deze naar de stort te brengen. Gezien het tijdstip kregen de agenten argwaan en besloten de zakken na instemming van de automobilist te controleren. In een vuilniszak werden twee zakken met hennepafval aangetroffen. Een van de agenten trof ook een mes in de auto aan. Daarop is de automobilist aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Woningcorporaties besteden veel geld aan leefbaarheid
De Helmondse woningcorporaties hebben hun uitgaven op het gebied van leefbaarheid gepresenteerd. Uit het overzicht blijkt dat hier aanzienlijke bedragen aan zijn besteed.
Het behouden en verbeteren van de leefbaarheid in de wijken, is voor de gemeente en de gezamenlijke woningbouwcorporaties een speerpunt van beleid. Afgesproken is dat in de periode 2007 tot 2015 minimaal 10 miljoen euro wordt geïnvesteerd. Van die 10 miljoen euro zijn in 2009 ruim 1,7 miljoen euro ingezet. Zo hebben de woningbouwverenigingen Woonpartners, woCom, Volksbelang en Compaen ruim 325.000 euro betaald voor buurtbeheer en ruim 800.000 euro voor wonen en zorg.
Leefbaarheid is een breed begrip. Hieronder vallen zaken zoals de kwaliteit van de woningen en de woonomgeving, de veiligheid in de buurt en de inrichting van het openbaar gebied zoals speelveldjes, plantsoenen en parken. Ook het leefklimaat in de buurt, de manier waarop de bewoners met elkaar omgaan, valt hieronder. Het geld voor behoud en verbetering van leefbaarheid wordt onder andere besteed aan de buurtbeheerders, het opplussen van woongebouwen voor bijvoorbeeld ouderen, schoonmaakacties in de wijken en het organiseren van ‘burendagen’ en soortgelijke activiteiten. Ook een project als Vroegtijdige Interventie Probleemhuurders (VIP) wordt met geld uit het leefbaarheidbudget betaald.
De komende jaren gebeurt er bij de verschillende corporaties nog veel op het gebied van leefbaarheid omdat zij de noodzaak van deze investeringen zien.


woensdag 30 maart

Man gearresteerd voor auto-inbraak op Marslaan 
De politie heeft woensdagmorgen rond 2.45 uur een 23-jarige man uit Dordrecht aangehouden op de Astronautenlaan.
De politie had wat eerder de melding gekregen dat er zou worden ingebroken op de Marslaan. Ter plaatse troffen de agenten de man uit Dordrecht. Hij bleek na een controle inbrekerswerktuig op zak te hebben. De man is daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar kwam al snel de melding binnen dat er was ingebroken in een op de Marslaan geparkeerde personenwagen. De verdachte is daarop in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Man en vrouw gearresteerd voor woninginbraak
De politie heeft woensdagmorgen rond 7.00 uur een 20-jarige man en een 23-jarige vrouw aangehouden in woningen in Helmond West.
De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een woning aan de Ittersestraat in juli vorig jaar en heling. De vrouw wordt verdacht van medeplichtigheid aan de heling. Bij de woninginbraak werden onder andere geld en elektronica weggehaald. Uitgebreid onderzoek van de politie leidde tot de aanhoudingen van vanochtend. De man en vrouw zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Straks bij EenVandaag: project Marokkanen-gezinscoaches mislukt
Nederland telt 22 zogenaamde Marokkanen-gemeenten: steden die problemen hebben met Marokkaanse jongeren. In de afgelopen 4 jaar ontvingen ze in totaal 32 miljoen euro, maar wat is er met dat geld gebeurd? Het project is mislukt, concluderen deskundigen. Waarom is er een speciaal project voor Marokkanen opgezet en hoeveel is daar de afgelopen jaren aan uitgegeven? Hoe heeft het kunnen mislukken?
De gemeente Helmond ontving de afgelopen jaren tonnen aan subsidie en pompte dat in een project voor gezinscoaches. Ook dit project mag als mislukt beschouwd worden, want de Marokkaanse gezinscoach helpt de ettertjes met het kwijtschelden van boetes en proces-verbalen.
Burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen is spreekbuis van de 22 gemeenten die onderdeel zijn van het project. EenVandaag vroeg hem hoe het zover heeft kunnen komen.
Aanvulling: Hier kun je deze EenVandaag-reportage bekijken en je reactie geven.

Zatte automobilist loopt door na aanrijding Helmondse auto
De politie heeft dinsdagavond rond 22.15 uur in zijn woning een 62-jarige man aangehouden.
De man zou kort daarvoor tegen op een parkeerplaats aan de Roelantlaan in Geldrop tegen de auto van een 27-jarige vrouw uit Helmond zijn gereden. De auto van de vrouw raakte hierdoor beschadigd. De man stapte uit, maar ging weg zonder zichzelf verder kenbaar te maken en liep een flat in. Gewaarschuwde agenten hebben de man in zijn woning opgepakt. Na het afnemen van een blaastest bleek hij een alcoholpromillage van ruim 2.5 te hebben. Agenten hebben zijn rijbewijs ingenomen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

PvdA is enorm bezorgd vanwege de Q-koorts
De PvdA fractie is enorm bezorgd over het besmettingsgevaar van de Q-koorts in Helmond gezien het grote gevaar voor de volksgezondheid. Daarom heeft de PvdA daarover vragen aan het college van burgemeester en wethouders gesteld.
Die vragen betreffen het aantal Q-koorts patiënten in 2010 en 2011, of de bedrijven waar in het verleden Q-koorts werd geconstateerd al Q-koorts vrij verklaard zijn, hoe veilig het nu is in Helmond-Noord, Dierdonk e.o. vanwege het besmettingsgevaar en hoe het zit met de gehanteerde communicatie. Aan het College om deze vragen nu te beantwoorden.


maandag 28 maart

SWH, LEVgroep en SWOH gaan samen
Welzijnsorganisaties SWH, SWOH en LEVgroep intensiveren hun samenwerking door middel van een bestuurlijke fusie. Donderdag ondertekent de nieuwe Raad van Bestuur, bestaande uit Marleen van Eijndhoven en Peter van der Laak, de fusieakte.
Het doel van deze bestuurlijke fusie is een bredere inzet voor iedereen die een steuntje in de rug nodig heeft. “Door alle ontwikkelingen om ons heen willen we onze krachten bundelen. Door het beter samen-doen versterken we onze expertise. Dat we hiermee besparen op kosten is ook niet onbelangrijk”, aldus Van Eijndhoven.
De holding biedt haar diensten aan in de gemeenten Helmond, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel, Asten, Someren, Laarbeek en Gemert Bakel.
Binnen deze holding zijn actief:
– SWOH, o.a. welzijn ouderen in de gemeente Helmond,
– SWH, o.a. jongerenwerk in Helmond,
– LEVgroep, o.a. maatschappelijk werk, sociaalraadslieden.

Vernieling bij vissteiger langs nieuwe kanaal 
Onderstaande foto werd vanochtend genomen en is afkomstig van Jeroen Loohuis, buurtbrigadier van de politie.

Dronken automolist rijdt 78 km te hard
Op de Europaweg is maandag rond 1.50 uur een 24-jarige man uit Helmond aangehouden.
Agenten zagen hem in een personenauto met hoge snelheid rijden over de Wolvendijk in Eindhoven in de richting van de A270. Bij een stoplicht reed hij door rood. De agenten besloten hem te achtervolgen. De man reed met 168 kilometer per uur over een weggedeelte waar maximaal 90 kilometer per uur gereden mag worden. Toen de agenten hem lieten stoppen bleek hij ook gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. Het proces-verbaal zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.


zondag 27 maart

Taxichauffeur wordt niet betaald, wel bedreigd 
De politie heeft zondagmorgen omstreeks 6.00 uur een 23-jarige Helmonder aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid van onder andere bedreigen van een 54-jarige taxichauffeur uit Eindhoven. De taxichauffeur had zes klanten opgepikt vanaf het Centraal Station in Eindhoven. De zes passagiers waaronder de verdachte, wilden naar Helmond. Ter hoogte van de Kasteel Traverse moesten de passagiers afrekenen. Maar in plaats van te betalen, namen ze de benen en hadden ook nog twee hoofdsteunen uit de taxi losgemaakt en meegenomen. Ze zouden ook de taxichauffeur bedreigd hebben. De taxichauffeur waarschuwde direct daarop de politie. Hij deed ook aangifte van het voorval. Agenten wisten een van de verdachten staande te houden ter hoogte van de Burgemeester van Houtlaan. De man werd door de taxichauffeur herkend als een van de boosdoeners. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.


zaterdag 26 maart

Weer een persoon aangereden door de trein
Tussen station Helmond ’t Hout en station Helmond Centraal is er een persoon aangereden door de trein vanuit Eindhoven. Het ongeval vond plaats rond de klok van 21.00 uur. Tussen Eindhoven en Helmond moeten reizigers rekening houden met een vertraging van meer dan 60 minuten. Want door deze aanrijding rijden er tussen deze 2 steden tot plusminus 23.30 uur geen treinen.
Aanvulling om 22.12 uur:
De passagiers zitten nog in de trein in afwachting van in te zetten bussen.
Aanvulling om 23.35 uur:
Deze verstoring is voor de treinpassagiers bijna voorbij volgens de NS: nog 15 – 30 minuten vertraging.

2 Mannen slaan bekende met ijzeren staaf 
Agenten hielden vrijdagavond omstreeks 20.50 uur op De Bleek twee mannen aan. Het gaat om een 41-jarige man uit Boxtel en een 37-jarige man uit Eindhoven. Omstreeks 20.30 uur zouden ze een 47-jarige Helmonder in de bovengenoemde straat mishandeld hebben.
Hij zou geschopt zijn en een van de verdachten zou met een ijzeren staaf op zijn hoofd hebben geslagen. Bij het zien van de politie renden de verdachten weg. De ijzeren staaf werd door de politie in nabij gelegen struiken gevonden. De twee mannen en het slachtoffer zijn bekenden van elkaar. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek. Het slachtoffer deed aangifte van de mishandeling.


vrijdag 25 maart

Wederom hennepkwekerij opgerold, nu in de Dijksestraat
Vanochtend is er weer een hennepkwekerij in een woonhuis in het centrum opgerold, deze keer was dat in de Dijksestraat. De gehele eerste verdieping was volgezet. De betreffende bewoner, die niet thuis was, zal uit de woning worden gezet.
Onderstaande foto is afkomstig van Jeroen Loohuis, buurtbrigadier van de politie.


donderdag 24 maart

De hennepkwekerij aan de Molenstraat is opgerold
Vanochtend is de hennepkwekerij boven de zaak van Westerhof Electronica aan de Molenstraat door de politie opgerold. Omdat deze inval tegenover het Jan van Brabant College plaatsvond, was er veel toeloop van de leerlingen van deze school om daarvan getuigen te zijn. Dit lieten diverse leerlingen ons weten. Volgens Jeroen Loohuis, buurtbrigadier van de politie, was het een flinke hennepkwekerij.
De onderstaande foto’s komen van respectievelijk Esra, Jesse en Juliet Doezo. De laatste foto is van hoe die hennepkwekerij er van te voren van binnen uitzag.

Aanvulling van bovenstaand bericht met het officiële politiebericht:
De politie heeft donderdagochtend een hennepkwekerij ontdekt in een pand aan de Molenstraat. Op de bovenverdieping van het pand stonden 607 hennepplanten.
De stroom werd illegaal afgetapt. De materialen en hennepplanten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Een 23-jarige man uit Duisburg (Duitsland) is in de woning aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

Jongen (16) slaat vrouw (33) in gezicht vanwege voetbal
De politie heeft woensdagavond rond 18.15 uur een 16-jarige jongen uit Helmond aangehouden op de Dasstraat.
Hij zou kort daarvoor bij haar woning in Helmond-Centrum een 33-jarige vrouw in haar gezicht hebben geslagen. Dat gebeurde na een conflict op straat tussen de vrouw en een groepje jongeren waar de verdachte ook deel van uitmaakte. De vrouw had aan de jeugd gevraagd om ergens anders te gaan voetballen. Ze werd vervolgens uitgescholden en de bal werd tegen haar auto getrapt. Toen ze de bal afpakte en in haar auto deed, pakte de verdachte de bal weer terug en sloeg de vrouw in haar gezicht. Ze is weggereden en heeft de politie gewaarschuwd. Agenten zagen de jongen vervolgens op de Dasstraat lopen waar hij werd opgepakt. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.


woensdag 23 maart

Onthulling speciale klok voor ’t Speelhuis
Vrijdagmiddag om 16.30 uur wordt een speciale klok onthult die voor ’t Speelhuis komt te staan. Wethouder Jan van den Heuvel is namens het college van B&W aanwezig. De klok staat in verband met het 50-jarig bestaan van LX Architecten dat aan de Mierloseweg isgevestigd. “Het is een blikvanger in het centrum van de stad” aldus de gemeente Helmond.

De brandweer kan 9 van de 10 keer met 4 man uitrukken  
De brandweer Helmond treft voorbereidingen om mogelijk in het derde kwartaal dit jaar te starten met een pilot waarbij voor een select aantal klussen uitgerukt gaat worden met 4 brandweerlieden en een innovatief voertuig. Ongeveer 90% van de incidenten waarvoor brandweer Helmond uitrukt kan met minder mensen en kleiner materieel worden bestreden. Voor klussen die niet tot de selectie behoren wordt zoals tot op heden normaal uitgerukt met een tankautospuit met 6 brandweerlieden. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in antwoorden op vragen van Erik de Vries van de SP.
Voor een uitruk op maat zijn 2 belangrijke selectiecriteria benoemd. Door de brandweer wordt de ‘klant’ vooropgesteld. Het eerste criterium is dan ook dat de ‘klant’ niet méér risico mag lopen dan dat wanneer wordt opgetreden met een tankautospui
t en een bemanning van 6. Dit is de huidige inzetstandaard. Het tweede criterium is dat de brandweerman/vrouw als individu én binnen een team niet méér risico mag lopen dan thans het geval zou kunnen zijn.
Voor alle vragen en antwoorden, kijk je hier (pdf).


dindag 22 maart

Overeenkomst hoogspanningslijnen, kosten maximaal 7 miljoen euro
Gemeente Helmond en Tennet hebben een realisatie-overeenkomst ondertekend over een verantwoorde oplossing voor de hoogspanningslijnen in Brandevoort. Het gaat om een zogenaamde Duo Ton-verbinding ter hoogte van de Brandevoortse wijkdelen Brand, De Veste en Stepekolk, de toekomstige wijkdelen Hazenwinkel en Liverdonk én een stukje Geldrop-Mierlo. Daarbij komen de 150 kV-lijn in de hoogspanningsmasten van de 380 kV-lijn te hangen volgens een zogenaamde Ton-configuratie. Deze oplossing met Ton-configuratie zorgt voor een kleinere magneetveldzone dan de huidige 380 kV-lijn. De huidige 150 kV-masten bij Brandevoort zullen verdwijnen. Het RIVM heeft bevestigd dat berekening van de magneetveldzone van het ontwerp van de Duo Ton-verbinding is gedaan volgens de geldende handreiking van het RIVM.
TenneT streeft er naar om de Duo Ton-lijn eind 2012 gereed te hebben. Dan zal de leegstaande tweede semi-permanente school buiten de magneetveldzone liggen. De overige basisscholen in Brandevoort liggen reeds buiten de magneetveldzone.
In de overeenkomst met TenneT is vastgelegd dat de financiële bijdrage van de gemeente Helmond maximaal 6.000.000 euro is. Daarnaast draagt de gemeente maximaal 1.000.000 euro bij aan eventuele onvoorziene kosten. In de grondexploitatie van Brandevoort is dit totale bedrag reeds verdisconteerd. De financiering van de reconstructie van de Hoogspanningslijnen in Brandevoort is verantwoord in de jaarrekening 2009.

Veroorzaker grote gasexplosie Suytkade gearresteerd
De politie heeft maandagmorgen rond 9.00 uur een 38-jarige Helmonder aangehouden op het politiebureau van Helmond Centrum.
De man meldde zich op verzoek van de politie zelf aan het bureau. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 29 november van het vorige jaar bewust een (gas)explosie veroorzaakt heeft in zijn appartement aan de Arcadestraat. Diverse appartementen in het complex liepen daarbij schade op en de bewoners moesten hun appartementen verlaten. Zie hier voor het nieuws van die dag.
De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


zondag 20 maart

Man vast na mishandelen van 15-jarige en diens vader 
De politie heeft zondagochtend kort na middernacht een man van 27 jaar uit Helmond aangehouden op het Matelieffplantsoen. Hij zou kort daarvoor op de nabijgelegen Van Kinsbergenstraat een 15-jarige jongen uit Helmond hebben mishandeld door hem bij de keel te pakken, enkele kopstoten te geven en in zijn gezicht te trappen. Dat zou zijn gebeurd nadat de man zijn hond tegen de jongen zou hebben opgehitst, en de jongen daar een opmerking over had gemaakt. Door de mishandeling viel het slachtoffer tegen een ruit van een pand waar een barst in kwam. De vader van de jongen is zijn zoon te hulp geschoten en werd vervolgens in zijn been gebeten door de hond van de verdachte. De vader en een aantal andere personen hebben de verdachte vastgehouden totdat de gewaarschuwde politie ter plaatse was. Hij is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek. De jongen en zijn vader zijn naar het ziekenhuis gegaan om zich aan hun verwondingen te laten behandelen.

Zwaar dronken automobilist slingert langzaam over de straat 
De politie heeft zaterdagavond rond 21.00 uur een man van 50 jaar uit Helmond aangehouden op de Rivierensingel.
Surveillerende agenten zagen hem daar in een auto rijden die slingerde en erg langzaam reed. Toen ze de automobilist lieten stoppen, bleek hij teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies hij een alcoholpromillage van 2,80. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Felle autobrand aan de Frans van Bommelstraat
Rond 01.30 uur vannacht kreeg de brandweer een melding binnen van een autobrand op het parkeerterrein aan de Frans van Bommelstraat in Helmond West. Omdat het een hevige brand betrof was de brandweer ruim 20 minuten bezig met het blussen. 2 Personenauto’s moeten als verloren worden beschouwd. Over de oorzaak tast de politie nog in het duister. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Bron: Vico Hoozemans


zaterdag 19 maart

Dronken automobilist (19) plast in tuin 
Een 19-jarige man uit Helmond is zaterdag rond 3.40 uur aangehouden op de Hopmanstraat.
Agenten zagen hem in een auto de Wethouder van Wellaan oversteken zonder de verlichting aan. Op een kruising stond de auto stil en stapte de bestuurder uit om in een tuin te urineren. De man bleek gedronken te hebben en blies een promillage van ruim 1,60. Hij is beginnend bestuurder en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed. Hij kreeg ook een proces-verbaal voor wildplassen.

Man gooit winkelruit in de Veestraat in
Op de Veestraat is zaterdag rond 3.00 uur een 40-jarige Helmonder aangehouden voor het vernielen van een ruit.
Bij de politie kwam de melding binnen dat bij een winkel aan de Veestraat een ruit was ingegooid. In de buurt van de winkel troffen agenten de verdachte aan. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.

Vriend bespuit vriendin met pepperspray 
Op het politiebureau aan de Kasteel Traverse is vrijdagavond een 23-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij zou zijn 19-jarige vriendin in zijn woning in Helmond Centrum hebben mishandeld.
Hij schopte en sloeg haar en kneep haar de keel dicht. De man zou de vrouw ook aan de haren door de woning getrokken en met pepperspray bespoten hebben. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmonder vast voor mishandeling van dochter van zijn ex 
Een 38-jarige man uit Helmond is vrijdagmiddag rond 13.20 uur aangehouden op het Stationsplein in Eindhoven. Hij wordt er van verdacht eerder die middag de 22-jarige dochter van zijn ex-vriendin in haar woning in Woensel te hebben mishandeld.
Hij zou haar geslagen, geduwd en aan het haar getrokken hebben. De man zou haar ook met de dood bedreigd hebben. De man is ingesloten voor verder onderzoek. Er wordt ook onderzocht of de man illegaal in Nederland is.


vrijdag 18 maart

Dader 2 geeft zich aan voor zware carnavalsmishandeling
Vrijdagochtend rond 9.00 uur is op het politiebureau aan de Kasteeltraverse een 19-jarige Helmonder aangehouden. Hij kwam zich op verzoek van de politie melden en is aangehouden.
De man wordt er van verdacht zaterdag 5 maart rond 18.20 uur op de Hoofdstraat een17-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Het slachtoffer stond daar omdat hij een vriendin te hulp kwam nadat zi
j onwel was geworden. Vervolgens werd hij aangesproken door een aantal mannen en ontstond een ruzie. Het slachtoffer werd hard op zijn gezicht geslagen en liep een gebroken kaak op. Hij moest in het ziekenhuis geopereerd worden aan zijn kaak. Na onderzoek werd eerder al een 18-jarige Helmonder aangehouden op 11 maart 2011. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.


donderdag 17 maart

Man mishandelt vanwege woordenwisseling met zijn ex
Een 60-jarige en een 34-jarige Helmonder zijn woensdagmiddag in een woning in Helmond Centrum aangehouden. De twee worden er van verdacht die middag een 37-jarige plaatsgenoot in zijn woning in Helmond Centrum te hebben mishandeld.
De 37-jarige Helmonder had eerder die dag een woordenwisseling met zijn ex-vriendin bij winkelcentrum de Bus. De twee mannen kwamen daarna verhaal halen bij de Helmonder en sloegen en schopten hem. Ook zijn vrouw zou door de 60-jarige man geduwd zijn waardoor zij ten val kwam. De twee zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


woensdag 16 maart

Voormalig medewerker bedreigt zijn chef
De politie heeft woensdagmorgen rond 8.30 uur een 22-jarige man aangehouden bij een bedrijf in Helmond Oost.
De man zou eerder deze week zijn directe chef bij zijn ex-werkgever met de dood hebben bedreigd. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Automobilist rijdt in op fietser, getuigen gezocht
De politie zoekt mogelijke getuigen van een aanrijding op de Heistraat op dinsdagmiddag rond 16.10 uur. Een 55-jarige Helmonder fietste toen op de rotonde van de kruising Heistraat-Tolpost. Op die rotonde was een korte opstopping ontstaan met twee auto’s. Eén van die auto’s reed een stukje achteruit en reed daarbij bijna de fietser aan. Die moest daardoor uitwijken en afstappen. Toen hij een opmerking maakte tegen de bestuurder zette die zijn auto weer in zijn vooruit en reed op de fietser in. De fietser bleef ongedeerd, maar zijn fiets raakte wel beschadigd. De automobilist ging er vervolgens vandoor in de richting van de Bakelsedijk. Het gaat om een klein model auto. De bestuurder zou een jonge man zijn met blond haar. De politie zoekt getuigen van de aanrijding of mensen die iets weten dat er mogelijk mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Man gepakt na stevige mishandeling bij verkeersruzie
De politie heeft dinsdagmiddag om 15.10 uur een 28-jarige Helmonder aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse.
Wat eerder op de middag reed een 56-jarige automobilist over de Noord Koninginnewal. Bij een stoplicht toeterde hij omdat een voorganger treuzelde met optrekken. Vervolgens reden beide automobilisten weer verder. Op de Heeklaan kwamen zij elkaar weer tegen. De andere bestuurder klopte toen op het portier van de 56-jarige chauffeur en wilde dat hij uitstapte. Toen deze dat niet deed vernielde hij de spiegel van de auto. Daarop stapte de 56-jarige man wel uit en vervolgens werd hij met zijn hoofd een aantal maal tegen zijn auto geslagen. Bij het wegrijden reed de verdachte in op de vrouw van de 56-jarige man die hem het vertrekken wilde beletten. Zij kon op tijd aan de kant springen en raakte niet gewond. Aan de hand van kenteken en signalement kon de politie de man later aanhouden. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Man en vrouw gearresteerd voor handel in drugs
De politie heeft dinsdagmiddag rond 13.30 uur een 40-jarige vrouw en een 50-jarige man aangehouden in hun woning in het centrum. Het tweetal wordt ervan verdacht al langere tijd harddrugs te verkopen vanuit hun woning. Uitgebreid onderzoek van de politie leidde uiteindelijk tot de aanhoudingen van dinsdagmiddag. Bij de inval in de woning trof de politie tientallen pillen, enkele bolletjes met vermoedelijk heroïne en zakjes met wit poeder aan. Ook werden diverse materialen in beslag genomen die kunnen worden gebruikt bij de verwerking en verpakking van harddrugs. De man en de vrouw zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


dinsdag 15 maart

Dronken Helmonder met sieraden en 3500 XTC-pillen in auto
De politie hield dinsdagmorgen omstreeks 3.50 uur op de Beekseweg in Lieshout een 59-jarige automobilist uit Helmond aan. Kort hiervoor hield de politie de automobilist hier staande omdat een van zijn autolampen kapot was. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat hij onder invloed was, moest hij een alcoholtest ondergaan. Hij blies een alcoholpromillage van 0,95. Hiervoor krijgt hij een proces-verbaal. Met instemming van de verdachte doorzocht de politie zijn auto. Er werd naast inbrekersgereedschap, een zak aangetroffen met een aantal doosjes. Hierin zaten sieraden. Op een andere plek in de auto werden ruim 3.500 XTC-pillen gevonden. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Asociale Helmonder na week lang roekeloos rijgedrag gepakt
De politie nam dinsdagochtend omstreeks 8.30 uur het rijbewijs in van een 41-jarige automobilist uit Helmond. Dat gebeurde op de Wolvendijk in  Eindhoven-Tongelre. Een verkeersdeelnemer waarschuwde ongeveer een week geleden de politie dat een automobilist zich behoorlijk asociaal gedroeg in het verkeer. Dat zou gevaar opleveren voor andere weggebruikers.
Zo zou de automobilist meerdere malen per week en dat al gedurende enkele maanden op de A270, ter hoogte van de Eisenhowerlaan, verkeersovertredingen begaan, zoals met hoge snelheid files ontwijken door over de busbaan en vluchtstrook te rijden. Aan de hand van de ingewonnen informatie, surveilleerde dinsdagmorgen een motoragent de route waar de automobilist zijn capriolen zou uithalen. Omstreeks 8.20 uur zag de motoragent de automobilist. Wederom beging de automobilist dezelfde roekeloze overtredingen. Bij het zien van de motoragent stak de asociale automobilist vanaf de rechter rijstrook, zonder om te kijken, linksaf de weg over en probeerde zo de Wolvendijk in te rijden. Hier kon hij worden aangehouden. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Politie houdt man aan voor lastigvallen opvangcentra
De politie heeft maandagavond, kort na zessen, een 24-jarige Helmonder in het centrum aangehouden. Hij wilde gebruikmaken van de faciliteiten van een aldaar gelegen opvangcentra maar omdat er geen plaats meer was, kon hij niet worden toegelaten.
Hij zou daarop boos zijn geworden en probeerde met dreigementen en een ruit stuk te maken zijn zin alsnog te krijgen. De inmiddels gewaarschuwde politie hield hem aan en nam hem mee naar het politiebureau. Een personeelslid van het opvangcentra deed aangifte van de bedreiging. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Helmonder gepakt voor rotzooi maken en drinken alcohol
De politie hield maandag omstreeks 15.45 uur op de Molenhoek in Geldrop 4 jonge mannen aan voor het nuttigen van alcohol op een plek waar dat niet is toegestaan.
Ook worden ze verdacht van het maken van rotzooi. Er lagen zo’n 24 kapot geslagen bierflessen om hen heen. Het gaat om een 18-jarige uit Helmond, een 19-jarige uit Someren, een 19-jarige uit Mierlo en een minderjarige van 16 uit Someren. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.


maandag 14 maart

Verwijderen bomen bij station Helmond
Vanwege de voorbereidingen voor de spoorwegonderdoorgang, de aan te leggen fietsenstalling en de nieuwe inrich
ting van het Stationsplein moeten er nu alvast bomen verwijderd worden. Het gaat om 40 bomen van diverse soorten langs de Verlengde Stationsstraat, de Stationsstraat en op het Stationsplein.
Zodra de onderdoorgang is gebouwd, komen er grote groenvakken rond het nieuwe station. Hierin worden nieuwe bomen geplant.
Eind maart wordt gestart met het kappen en verwijderen van de bomen. De werkzaamheden maken onderdeel uit van de nieuwe Spoorzone rond station Helmond. In verband met de veiligheid voor het publiek worden tijdens het kappen delen van de weg- en /of het plein afgezet.
Ook is er een plan in de maak om bestaande riolering aan te passen en om kabels en leidingen zodanig te verleggen dat de bouwkuip voor de onderdoorgang gemaakt kan worden. Zodra de exacte planning hiervan bekend is, wordt dit gecommuniceerd.

Grote zandbergen bij Kasteel-Noord strijdig met regelgeving
De grote hoge zandbergen die Volksbelang op het voormalige PTT-terrein op de hoek Oostende / Kanaaldijk N.O. heeft opgeslagen zijn in strijd met de regelgeving. Omwonenden van met name Kasteel-Noord hadden de gemeente gevraagd of dit gronddepot legaal is en klaagden over hun uitzicht dat door de hopen grond wordt belemmerd.
Het bestemmingsplan staat daar bedrijven zoals een groothandel in zand en grind toe. Het tijdelijke depot wordt niet beschouwd als strijdig gebruik. Echter, Volksbelang diende voor de aanleg van het depot bij de provincie Noord-Brabant een ontheffing aan te vragen van het verbod op herinrichting van voormalige stortplaatsen dat is opgenomen in de provinciale Milieuverordening. Op grond van de Wet bodembescherming moest de aanleg van een tijdelijk gronddepot op deze plaats tevens worden gemeld aan het college van burgemeester en wethouders. Zij kreeg echter geen enkele melding va Volksbelang en gaat daarom samen met de provincie Noord-Brabant een traject van bestuurlijke handhaving in gang zetten en heeft de SRE Milieudienst om advies gevraagd. Zo nodig zal vervolgens handhavend worden opgetreden en aangifte gedaan van mogelijk strafbare feiten.
De betreffende locatie is onderdeel van het voormalige vuilstort “NAVOS Oude Aa”. Het terrein is eigendom van Volksbelang die er bouwplannen had. In afwachting van herontwikkeling van de locatie heeft Volksbelang het terrein na sloop van de opstallen met hekwerk afgesloten en braak laten liggen. Na de melding van omwonenden heeft een gemeentelijke toezichthouder een locatie-inspectie uitgevoerd en is onderzoek gestart naar de herkomst van de grond en betrokken partijen. Daarbij is gebleken dat de grond afkomstig is van het bouwproject Koninginnehof van Volksbelang aan de Kluisstraat. Er wordt daar onder meer een ondergrondse parkeergarage aangelegd waarbij veel grond vrijkomt. Volksbelang wil de grond hergebruiken maar heeft nog geen bestemming gevonden en heeft daarop aan onze gemeente gevraagd of wij de grote hoeveelheid vrijkomende grond kunnen opslaan. Wij hebben daar negatief op geantwoord en Volksbelang heeft toen op eigen initiatief de grond naar haar perceel aan het Oostende gebracht. Met de bovenstaande gevolgen.


zondag 13 maart

Man geeft zichzelf aan voor kelen van vrouw
Op het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven is zaterdagmiddag een 46-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij zou diezelfde ochtend zijn 42-jarige vrouw in hun woning in Helmond West de keel dichtgeknepen hebben. Hij zou de vrouw ook tegen haar wil in de woning hebben vastgehouden. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


vrijdag 11 maart

Man geeft zich aan voor zware mishandeling met carnaval
De politie heeft vrijdagochtend rond 9.30 uur op het politiebureau aan de Kasteeltraverse een 18-jarige Helmonder aangehouden.
Hij kwam zich op verzoek van de politie melden en is buiten heterdaad op het bureau aangehouden. De man wordt ervan verdacht zaterdag 5 maart rond 18.20 uur op de Hoofdstraat ter hoogte van een friteszaak, een 17-jarige Helmonder in zijn gezicht te hebben geslagen. Het slachtoffer stond daar, omdat hij een vriendin te hulp kwam, nadat zij onwel was geworden. Vervolgens werd hij aangesproken door de verdachte, waarna een conflict ontstond en het slachtoffer een zak frites in zijn gezicht geduwd kreeg. Hierna zou het slachtoffer nog eens hard op zijn gezicht zijn geslagen. Hij liep hierdoor een kaakfractuur op, waaraan hij inmiddels in het ziekenhuis is geopereerd. Na onderzoek is de 18-jarige Helmonder nu voor deze mishandeling aangehouden. De politie is nog bezig met het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

donderdag 10 maart

Man aangehouden bij diefstal vanaf bouwterrein
De politie heeft woensdagavond om 23.30 uur een 28-jarige Helmonder aangehouden op de Jan Steenlaan. De politie kreeg wat eerder de melding dat er een man over het hek van een bouwterrein was geklommen. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij nog net een bestelauto met gedoofde lichten wegrijden. Deze werd daarop aan de kant van de weg gezet en de bestuurder werd staande gehouden. Uit nader onderzoek bleek dat een hek was open gemaakt en dat daar stroomkabels bij de opening lagen. De bestuurder van de bestelwagen is daarop aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt, dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Betrapt door te opvallende gestolen fiets
Agenten hielden woensdagavond omstreeks 21.30 uur op de Deurneseweg een 25-jarige fietser uit Helmond aan. De fiets waar hij op reed was eerder op de dag ter hoogte van de Kasteeltraverse weggenomen.
De eigenaresse had hierover agenten op straat aangesproken. Ze vertelde daarbij dat het ging om een opvallende fiets met gele fietstassen. Zij kreeg het advies aangifte te doen. In de avond zagen de agenten de opvallende fiets voorbijrijden en hielden de fietser aan. Deze verklaarde de fiets – waarvan het fietsslot ontbrak – vandaag op het station gekocht te hebben. De man is daarop aangehouden voor diefstal en/of heling. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie. De fiets is in beslag genomen.

Veel bekeuringen bij grote snelheidscontrole
Politiemensen van het verkeershandhavingsteam (VHT) hebben woensdag tussen 15.30 en 20.45 uur het verkeer gecontroleerd op snelheid.
Dit gebeurde onder andere op de Vossenbeemd en de Wethouder van Wellaan. Op de Vossenbeemd passeerden 1660 verkeersdeelnemers waarvan er 303 harder reden dan de toegestane maxiumsnelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 93 kilometer per uur. Op de Wethouder van Wellaan waar eveneens maar 50 kilometer per uur is toegestaan, reed een automobilist 78 kilometer per uur. Hier passeerden in totaal 1013 verkeersdeelnemers.


woensdag 9 maart

Dief van koperen kabels aangehouden
Een 31-jarige man is woensdag bij zijn woning in Helmond Centrum aangehouden. Hij wordt er van verdacht in januari en februari koperen kabels te hebben gestolen bij een bedrijf aan de Kanaaldijk Zuid Oost.
De kabels werden daarna aangeboden bij een schroothandel. De man is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt dat zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Helmonder rijdt 56 kilometer te hard in Eindhoven
Rond 23.55 uur dinsdagavond werd het rijbewijs van een 35-jarige man uit Helmond ingevorderd. Hij reed in zijn auto met een snelheid van 136 kilometer per uur op de N2 in Eindhoven Strijp. Op de N2 mag maximaal 80 kilometer per uur gereden worden. Tegen de
man is proces-verbaal opgemaakt dat zal worden doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Fietsbrug Dierdonk – Helmond-Noord week gesloten
De Bloemvelderbrug is een tuibrug voor fietsers en voetgangers over de Zuid Willemsvaart tussen Dierdonk en Helmond-Noord. Gemeente Helmond laat deze fietsbrug tussen 14 maart en half april inspecteren op roest en eventuele andere oneffenheden. Hierdoor is de brug afgesloten van 14 tot en met 22 maart.
Tijdens de afsluiting kunnen fietsers en voetgangers geen gebruik van de brug maken. De omleiding wordt aangegeven met de gebruikelijke gele borden.

Aanleg rotonde: Schootense Dreef 10 weken gesloten
Op de Schootense Dreef wordt een rotonde aangelegd ter hoogte van de kruising met het fietspad tussen de Vlamovenweg en Vogelenzang. De Schootense Dreef is daardoor afgesloten van maandag 14 maart tot eind mei.
De omleiding loopt via de Vlamovenweg op het industrieterrein Schooten. De Veedrift (parallelweg van de Schootende Dreef) wordt, behoudens enkele dagdelen, niet afgesloten.


dinsdag 8 maart

Politie houdt man onterecht aan
De politie hield maandagmiddag om 13.30 uur op de Constant Permekelaan een 21-jarige man uit Helmond aan omdat hij verdacht werd van een strafbaar feit.
Uit verder onderzoek bleek de man hierbij niet betrokken te zijn en wordt hij niet langer als verdachte gezien. Hij mocht na verhoor naar huis. De politie kan in het belang van het onderzoek niet aangeven om welk strafbaar feit dit gaat.

Agenten met mes bedreigd tijdens een aanhouding
De politie werd dinsdagochtend rond 1.10 uur bedreigd met een mes toen zij in zijn woning in Helmond Oost een 35-jarige man aanhield op verdenking van huiselijk geweld.
Toen de gewaarschuwde agenten ter plaatse kwamen liep de man met een mes op hen af. De politie gebruikte pepperspray waarnaar de man het mes weglegde en opgepakt kon worden. Hij zou eerder die avond in de woning diverse zaken vernield hebben. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Dronken bromfietser moet zijn rijbewijs inleveren
De politie heeft maandagavond het brommerrijbewijs van een 25-jarige man uit Helmond ingevorderd.
Rond 20.00 uur werd de bromfietser gecontroleerd op de Geldropseweg. Hij had een alcoholpromillage van 1,05. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingenomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Dat wordt doorgestuurd naar het Openbaar Ministerie.


zondag 6 maart

Politie houdt jongen met alarmpistool aan
Na een melding van een verdachte situatie in een brandgang aan het Noordeinde konden agenten rond 20.15 uur in de brandgang een 15-jarige jongen uit Helmond aanhouden. Bij de jongen werd een alarmpistool aangetroffen. Dit is in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Stevig dronken automolist botst tegen lantaarnpaal
Op de Nachtegaallaan is zondagochtend rond 3.15 uur een 41-jarige automobilist uit Helmond met te veel drank op tegen een lantaarnpaal gebotst. De man liep een hoofdwond op en is ter plaatse door het ambulancepersoneel verzorgd.
Bij hem werd een alcoholpromillage van ruim 2,50 gemeten. Hij moest zijn rijbewijs inleveren bij de agenten. Tegen de bestuurder wordt een proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie.


zaterdag 5 maart

Mierlonaar mishandelde zijn Helmondse vriendin 
In de woning van zijn vriendin in het centrum van Helmond is zaterdag rond 00.30 uur een 44-jarige man uit Mierlo aangehouden. Hij zou kort daarvoor in de woning zijn 32-jarige vriendin hebben mishandeld. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.


vrijdag 4 maart

Helmondse fietser gewond na aanrijding in Lieshout
Een 75-jarige fietser uit Helmond is vrijdagmiddag rond 12.15 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Baverdestraat/Provincialeweg in Lieshout. De man werd daar geraakt door een auto die werd bestuurd door een 61-jarige vrouw uit Lieshout. De fietser is met een bekkenfractuur en letsel aan zijn gezicht opgenomen in een ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Politie zoekt getuigen van overval op woning
De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien of gehoord van een overval op een woning aan de Nijverheidsweg. Donderdagavond rond 20.30 uur werd er bij de woning aangebeld, waarna de 68-jarige bewoonster de deur open deed. Zij werd geduwd en kreeg een klap in haar gezicht, waarna meerdere mannen zichzelf toegang verschaften tot de woning. Vervolgens doorzochten zij de woning en werd de vrouw vastgebonden. De 69-jarige bewoner heeft verschillende klappen gehad en is ook vastgebonden. Daarnaast werd hij bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De overvallers zijn er uiteindelijk met een onbekend geldbedrag van door gegaan. Zij hebben ook hun auto, een grijze Toyota Rav4, ontvreemd. Deze werd kort daarna bij toeval door surveillerende agenten op de Deurneseweg gezien. De bestuurder reed door een rood verkeerslicht, waarna agenten een achtervolging hebben ingezet. Op de Kortenaerstraat werd de auto, zonder inzittenden, aangetroffen.
Beide slachtoffers hebben zich onder doktersbehandeling gesteld voor hun verwondingen. De politie vraagt mensen zich te melden als zij donderdagavond of in de dagen daarvoor verdachte personen of – voertuigen hebben gezien op de Nijverheidsweg of in de directe omgeving. Daarnaast roept de politie getuigen op zich te melden als zij de grijze Toyota Rav4 (met vermoedelijk hoge snelheid) hebben zien rijden door Helmond. Zij kunnen contact opnemen met de recherche van Helmond via 0900-8844. Informatie anoniem doorgeven, kan door te bellen naar Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
Voor foto’s zie de site van Harrie Grijseels.

Man aangehouden voor diefstal elektrische fiets
De politie heeft donderdagmiddag rond 16.20 uur op het politiebureau aan de Kasteel Traverse een 21-jarige man uit Helmond aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die middag vanaf de Hoofdstraat in Liessel een elektrische fiets te hebben gestolen. Hij zou de fiets in een busje hebben meegenomen. Dit was gezien door getuigen. Agenten zijn naar de woning van de man gegaan, maar troffen hem daar niet aan. Niet veel later kwam hij zichzelf bij het politiebureau aan de Kasteel Traverse melden en is daar vervolgens aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld voor verder onderzoek.


donderdag 3 maart

Adri Schepers Beste Praktijkopleider van 2010
Adri Schepers is vanmiddag in de Laurentiuskathedraal in Rotterdam gehuldigd omdat hij tot de Beste Praktijkopleider van 2010 is gekozen. Op 2 november werd hij tot Beste Praktijkopleider 2010 in de metaal- en technieksector gekozen, vanmiddag werd hij dus uitgeroepen tot Beste Praktijkopleider 2010 in alle sectoren.
Adri Schepers (woonachtig in Beek en Donk) is praktijkopleider bij het Helmondse Melamo BV. De prijs werd hem overhandigd door minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Marja van Bijsterveldt. Onder de aanwezigen was prinses Maxima en de burgemeester van Rotterdam de heer Aboutaleb. Colo, de vereniging van samenwerkende kenniscentra, organiseerde de prijsuitreiking.
Op de foto hieronder van links naar rechts prinses Maxima, winnaar Adri Schepers en de genomineerde maar veliezende Jacques van Bragt.

Lieshoutenaar in Helmond aangehouden voor bedreiging
In Helmond Oost is woensdag rond 18.55 uur een 19-jarige man uit Lieshout aangehouden.
Hij zou eerder die dag zijn 25-jarige zus in hun woning in Lieshout hebben bedreigd met de dood. De man zou zijn zus al vaker bedreigd en mishandeld hebben. Hij is ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek.

De hennepdrogerij aan de Suurhoffstraat is opgerold
Een 39-jarige vrouw uit Helmond is woensdagmiddag aangehouden in een woning aan de Suurhoffstraat.
In de woning vonden agenten een hennepdrogerij. Op zolder werd ongeveer 20 kilo aan toppen aangetroffen. De toppen en benodigde materialen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek.


woensdag 2 maart

Politie zoekt getuigen van zeer ernstige mishandeling
De politie in Helmond is op zoek naar mogelijke getuigen van een zeer ernstige mishandeling op donderdag 24 februari tussen 17.30 uur en 18.00 uur op het Piet van Bokhovenpad.
Op het einde van het plantsoen ter hoogte van de softbalvelden gaf de onbekende man de hond van de 39-jarige man zonder aanleiding een trap. Toen die laatste daar iets van zei, kreeg hij direct een klap in het gezicht en daarop viel hij op de grond. De onbekende man heeft het slachtoffer vervolgens herhaaldelijk geschopt en geslagen in zijn gezicht en op zijn lijf. Uiteindelijk duwde hij het slachtoffer in de sloot. Daarna ging de verdachte er vandoor. Het slachtoffer is door de mishandeling ernstig gewond geraakt aan zijn gelaat en wordt daar de komende tijd voor behandeld.
Signalement van de dader: Man, blank, 1.85-1.90 meter groot, zwart/donker haar, rond de 45 jaar oud en hij droeg een donkere jas. De man had drie honden bij zich en was in het gezelschap van drie kleine kinderen, allemaal jonger dan 10 jaar.
De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van deze mishandeling of mensen die iets weten dat er mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Vrouw van 88 bestolen
Een vrouw van 88 jaar is bestolen in haar woning op de Kortenaerstraat. Zij werd afgeleid door 2 buitenlandse vrouwen van ongeveer 30 jaar. Een derde persoon stal een geldkist op de eerste verdieping.

Oud-spelers en -trainers van Helmond Sport worden HelmondSpurs
Pieter Willemse wil oud-spelers en -trainers van Helmond Sport meer aan de club binden. Daartoe gaat de voormalige doelman een stichting oprichten. Doel is om de ‘veteranen’ in te zetten als een soort ambassadeurs van de club. Willemse hoopt dat de oud-spelers en -trainers zo meer draagvlak in de regio creëren voor Helmond Sport. Deze actie isin samenwerking met het bestuur opgezet en de groep oud- voetballers worden de zogenaamde “HelmondSpurs” genoemd.

Man onder hevig verzet aangehouden voor bedreiging
Agenten hielden dinsdagavond omstreeks 20.00 uur een 23-jarige man in zijn woning in Helmond-Centrum aan.
De man zou tijdens een ruzie een familielid hebben bedreigd. Ook zou hij in de woning vernielingen hebben aangericht. De man kon onder hevig verzet in de woning worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Geen extra camerabewaking Lambertushof-kunstwerken
Er komt geen extra camerabewaking om de kunstwerken op het Lambertushof beter tegen vernieling te beschermen. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in reactie op vragen van Maarten Janssen van de fractie SDOH-D66-HB. Op de uitloop van de Lambertushof op de Kerkstraat is al cameratoezicht, maar er komt dus geen cameratoezicht bij.
Die kunstwerken op het Lambertushof staan daar op initiatief van de bewoners en zijn opgenomen in de kunstroute van Helmond. De laatste tijd zijn een aantal van deze kunstwerken vernield door vandalen en gestolen. Het College betreurt dit. “De beelden in de Lambertushof zijn erg mooi en passen qua omvang erg goed in de omgeving” aldus het College. Maar “door hun grootte en plaatsing in een looproute zijn ze echter erg kwetsbaar. De meeste andere kunstwerken in Helmond zijn dermate van samenstelling en grootte dat zij enigszins “hufterproof” zijn.”
Met de bewoners van de Lambertushof zal ambtelijk contact worden gezocht om te bezien welke andere maatregen mogelijk zijn om vernieling in de toekomst te voorkomen dan wel de pakkans van de daders te verhogen.

Hennepkwekerij aan Hollandhof opgerold, 6 verdachten vast
Bij het aantreffen van een hennepkwekerij in een woning aan de Hollandhof heeft de politie dinsdagmiddag omstreeks 15.30 uur zes personen aangehouden.
Aan de hand van een sterke hennepgeur belde de politie bij de bewuste woning aan met de vraag of ze naar binnen mochten. De agenten werden binnengelaten en op zolder troffen de agenten een reeds geoogste hennepkwekerij, bestaande uit 45 bakken en ander kweekmateriaal aan. Achter de woning vond de politie op verschillende plaatsen in totaal zes zakken gevuld met henneptoppen. Het gaat om ongeveer 31 kg.
In de woning trof de politie vier personen aan. Op de achterplaats werden nog eens twee personen aangehouden die zich probeerden te verstoppen voor de politie. De zes verdachten zijn een 22-jarige vrouw en een 37-jarige man uit Eindhoven, twee Helmondse vrouwen van 26 en 52 jaar, een 50-jarige Helmonder en een 30-jarige man uit Roermond. De drugs en het bijbehorende materiaal zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgenomen. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt, dat door de politie wordt doorgestuurd naar het openbaar Ministerie.


dinsdag 1 maart

Gemeente gaat vergunningen elektronisch ondertekenen
De gemeente Helmond wil naar aanleiding van invoering van de WABO de uitgaande omgevingsvergunningen elektronisch ondertekenen. Dat meldt DigiNotar, een organjstie voor het identificeren van personen en organisaties op internet en het veilig digitaal documenten uitwisselen, ondertekenen en bewaren.
Het gehele proces met betrekking tot de omgevingsvergunning, van aanvraag door burger tot versturen van einddocument naar burger, is elektronisch geregeld. Alles, behalve 1 stap: de handtekening.
De gemeente Helmond wil de omgevingsvergunningen voorzien van een elektronische handtekening. Een elektronische handtekening heeft dezelfde waarde als een papieren handtekening. Hiervoor heeft de persoon die de elektronische handtekening zet wel een persoonsgebonden PKIoverheid certificaat nodig.
De gemeente gaat de documenten voorzien van een elektronische handtekening middels een module in Verseon van Circle Software waardoor het bijzonder eenvoudig en laagdrempelig om de elektronische handtekening te plaatsen.
Door het gehele proces elektronisch te maken, inclusief het ondertekenen, kan de doorlooptijd sterk verminderd worden. Daarnaast speelt de vermindering in de hoeveelheid papier een rol.

maandoverzichtNieuw Helmonds nieuws
3 reacties
Reageer

Groots uitpakken vandaag met het geweldige nieuws dat V&D en Mediamarkt in Helmond (terug)komen! Nu hoeven we onze stad helemaal nooit meer uit!

Haha, iemand wijst mij erop dat ik hierover in 2008 al op de Weblog schreef ;)
http://www.deweblogvanhelmond.nl/2008/09/perry-pak-de-pr/
(missen we alleen nog maar de Bijenkorf)

Nu er toch ;-) linkjes worden gegeven: V&D kan terug naar Helmond! uit september 2010.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: