1reactie

Officiële opening Westwijzer op Valentijsdag


Op Valentijnsdag gaat het kleurrijke Wijkhuis-Brede school in Helmond West officieel open. Op vrijdag 14 februari is er een openingsprogramma met ’s morgens een deel voor de kinderen van de basisschool en kinderopvang én de officieel genodigden. ’s Middags is er een open dag tussen 14.30 uur en 19.00 uur. Iedereen die geïnteresseerd is hoe het gebouw aan de Cortenbachstraat eruit ziet of wil weten wat je er allemaal kunt doen, kan dan een kijkje komen nemen. De slogan is niet voor niks: ‘Waar je welkom bent’.
Westwijzer is een multifunctioneel gebouw, waar jong en oud terecht kunnen voor allerlei activiteiten. Het wordt dé ontmoetingsplek voor de wijkbewoners. Naast de 213 leerlingen van de samengevoegde Maria- en Troubadourschool, biedt het gebouw onderdak aan gebruikers van het wijkhuis, Spring kinderopvang & peuterspeelzaal, consultatiebureau en sporthal. Deze groepen delen de ruimtes met elkaar. Zo kan de wijkraad ’s avonds vergaderen in de lerarenkamer en kunnen de wijkbewoners samen komen in het wijkhuis, dat ook dienst doet als aula voor de school.
Er is ook ruimte voor mensen die op zoek zijn naar ondersteuning, bijvoorbeeld van de LEVgroep of de Zorgboog. De sportzaal biedt ruimte voor onder andere voetbal, dansen, turnen en judo. De mooie openbare culturele zaal biedt ruimte voor activiteiten zoals biljart, kinderoptredens, dansvoorstellingen, kaartavonden, kienen, koersbal of sinterklaasavonden.

Westwijzer is het meest duurzame gemeentelijke gebouw van Helmond. De energierekening zal laag zijn, omdat er veel gebruik wordt gemaakt van daglicht en de lichaamstemperatuur van de mensen in het gebouw. Verder wordt er driedubbel glas gebruikt dat zorgt voor een optimale isolatie. Ook is de ventilatie op een slimme manier geregeld; per ruimte en klas afzonderlijk, zodat er geen energie verloren gaat.
Helmond West is een wijk met een kleine 5.000 inwoners vlakbij het stadscentrum van Helmond. Wijkhuis-Brede school Westwijzer ligt in het hart van deze stadswijk.

Nieuw Helmonds nieuws
1 reactie
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: