17reacties

Ongeval met letsel op de Tolpost-‘rotonde’


Gisteravond kort voor 19 uur werd een voetganger of fietser (dat is ons niet bekend) op de Tolpost aangereden en raakte daarbij gewond. Dat was voor de St. Jozefkerk op de hoek met de Prins Karelstraat en Pastoor van Leeuwenstraat. Willy van Lieshout mailde bovenstaande info en maakte onderstaande foto’s.
Niet de eerste keer dat in deze straat (die op een rotonde lijkt) een ongeval plaats vindt. Vorige maand raakte fietsster ernstig gewond bij een aanrijding en in november ging er een politiewagen over de kop.

Nieuw Helmonds nieuws
17 reacties
Reageer

Waardeloze verkeerssituatie

Jammer van de totaal verkeerde informatie die jullie geven

Maak je niet druk Christian.. lekker laten lullen. .

Wat klopt er niet dan?

Mitchell&ness

Was een motor rijder onderuit geschoven (eenzijdig ongeval ) aan het einde van de pastoor van leeuwenstraat en zo door geschoven de tolpost op

Ondanks verkeerde informatie, inderdaad een waardeloze situatie, ik betrapte me er op rechts geen voorrang te geven omdat ik dacht dat het een rotonde was. Helmond doe er wat aan!

Wat is er dan zó moeilijk daar? Je kunt maar één richting aanhouden en opletten voor de zijstraten toch, of niet soms? Of zie ik dat soms verkeerd?

@punt-uit op donderdag 28 mei 2015 om 18:14:

Ik kom er niet zo vaak, het is gewoon een raar iets daar. Je hebt geen overzicht. Ik ben benieuwd hoeveel ongelukken daar gebeuren waarover je niks hoort.

Lijkt me meer een jonge meid dan een motorrijder

Heel veel mensen geven rechts geen voorrang!

Blijft een rotding daar op tolpost. Weinig zicht, rechts krijgt vaak geen voorrang, veel fietsers die tegen de richting in rijden en dan die vervelende bocht van Pastoor van Leeuwenstraat naar Prins-Karel straat, waar fietsers menen de naar rechts afslaande auto's TOCH rechts in te gaan halen. Oelewappers!

In de kop van het artikel wordt dit punt de "Tolpost-rotonde" genoemd. En dat is precies het probleem. Veel mensen denken dat het een rotonde is (en gaan er van uit dat ze voorrang hebben). Maar dat is helemaal niet het geval.

Op zich geen onoverzichtelijke straat als iedereen zich maar aan de regels houd, te beginnen met fietsers die tegen de richting in menen te moeten fietsen

@Henk
Er staan, komende vanuit de Prins Karelstraat, geen borden met een verplichte rijrichting en ook geen aanduiding verkeersplein of rotonde. Zelfs geen bord voor éénrichtingverkeer. Fietsers mogen dus voor de tolpost langsrijden naar de Heistraat. Volgens mij heeft de gemeente hier niet goed gedacht. Fietsers daar gaan NIET tegen de richting in. Onwenselijk, zeker maar dat ligt aan de gemeente en niet aan de fietsers.

@john

Klopt dat daar geen bord staat maar dat is dan ook net de straat die het minst overlast geeft. Vanuit heistraat naar hurksestraat en bakelsedijk naar pastoor v leeuwenstraat is standaard tegen de richting in. Zelfs auto's die vanuit de heistraat zo naar de hurksestraat gaan.

Er bleek een motorrijder door onbekende oorzaak tegen een muurtje / verhoging gereden te zijn, aldus het artikel Motorrijder gewond na val met 6 foto's.

Henk: "Zelfs auto’s die vanuit de Heistraat zo naar de Hurksestraat gaan."

Er staat vanuit de Heistraat een bord dat je rechts moet aanhouden. Maar borden lezen, ho maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: