2reacties

Onze ambulances ook in 2015 weer op tijd


Vorig jaar arriveerde 96,1% van de 2735 ambulances op tijd bij een rit naar een noodgeval in Helmond. Zij waren binnen een kwartier ter plaatse nadat iemand 112 belde.
Volgens de landelijke norm moet die responstijd in 95% van alle gevallen gehaald worden. En dat is in 2015 dus gelukt. Wederom, want voor het zesde jaar op rij scoren onze ambulances volgens de cijfers van RTL Nieuws (zie hier en hier) binnen deze landelijke norm. Cijfers van voor die tijd hebben we niet.
Vorig jaar kwamen de ambulances in Nederland in 5,8% van alle noodgevallen te laat. Net als in de jaren daarvoor is dat percentage wederom hoger dan de landelijke norm van 5%. In 240 van de 359 onderzochte gemeenten werd de norm afgelopen jaar niet gehaald. Ambulanceritten in Zeewolde (Flevoland) waren met 29% het vaakst te laat, in Uitgeest (Noord-Holland) was de ambulance in alle gevallen (33 stuks) binnen een kwartier ter plaatse.

Nieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

Dankjewel ambulancebroeders. Dat geeft mij toch een veiliger gevoel.

Blijkbaar gaat het mis in meer dan 66 % in andere gemeenten
Leuk voor Jan (met/zonder pet) uit Helmond, maar ben benieuwd hoe het gesteld is in de omliggende gemeenten zoals Someren, Ommel, want dit is wel ERG makkelijk scoren met uitruk-post in je eigen stad. Kun je zelfs op de fiets halen die aanrijtijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: