6reacties

Opsporingsfoto’s pinpasdiefstal bij bejaarden


Half januari worden 2 dames op leeftijd in Helmond en Venray slachtoffer van een dief die hun pinpas wegneemt en vervolgens grote geldbedragen daarmee opneemt. De politie deelt nu bewakingsbeelden van de verdachte bij de pinautomaat, zie de 2 foto’s onderaan. Zij vraagt aan getuigen om te helpen in het onderzoek om duidelijk te krijgen wie er verantwoordelijk is voor deze brutale diefstal van de pinpassen.
De politie deed onderzoek in beide zaken en heeft bewakingsbeelden waarop een vrouw geld opneemt bij een pinautomaat in zowel Helmond als Venray. Daarop is de verdachte duidelijk herkenbaar.

Diefstal pinpas in Helmond
Op woensdag 10 januari wordt de portemonnee van een bejaarde vrouw bij een supermarkt aan de Dijksestraat gerold. Later die dag is er rond 14.30 uur een bedrag van enkele honderden euro’s mee opgenomen bij een pinautomaat gelegen aan de Kasteel-Traverse in Helmond.
En daarnaast wordt er ook nog in een winkel voor rond de duizend euro gepind. Daarnaast wordt er nog geprobeerd geld over te boeken van de spaarrekening naar de lopende rekening. Maar gelukkig voor het slachtoffer is dit niet gelukt.
Portemonnee gerold in Venray
Het is vrijdag 12 januari als er bij een bejaarde vrouw in een drogisterijketen aan de Grotestraat in Venray haar portemonnee wordt gestolen. Ook zij is diezelfde dag slachtoffer van pinpasfraude als er voor meer dan  1500 euro euro van haar bankrekening wordt gepind bij de pinautomaat van de Rabobank aan het Schouwburgplein in Venray. Ook hier is geprobeerd om vanuit de spaarrekening geld over te boeken naar de lopende rekening, wederom zonder succes.

De politie vraagt je hulp om de identiteit van de verdachte te achterhalen en deze zaak te kunnen oplossen. Deel je informatie via het digitale tipformulier op deze website of via 0900 – 88 44. Indien gewenst kunt u ook anoniem uw informatie delen via 0800-7000.
De vragen die de politie stelt:

  • Wie kent of herkend de verdachte vrouw op de foto’s?
  • Wie kan meer informatie geven over het opnemen van geld bij de pinautomaat aan de Kasteel-Traverse in Helmond op 10 januari rond 14.30 uur?
  • Wie heeft meer informatie over de verdachte die op 12 januari rond 15:45 uur aan de pinautomaat bij het Schouwburgplein in Venray geld op heeft genomen?
  • Wie kan er meer informatie geven over deze zaak in algemeenheid?

Nieuw Helmonds nieuws
6 reacties
Reageer

Hoop dat ze gepakt word. Vuile dief

Rosita Tolhuis

@Rosita Tolhuis op donderdag 22 maart 2018 om 14:15:

Helemaal mee eens. Laat oude mensen met rust, want de meesten hebben het toch al niet te breed!

Lijkt op een pruik wat deze op heeft vind ik zelf.

Jorgen Sweelssen

Is eerder een man met een pruik

Edwin van de Vorst

Laffe daad schaam je kapot

Angela de Waard

Met die twee duidelijke foto's moet die griet toch door iemand herkend worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: