6reacties

Politieauto vernield door zwaar vuurwerk


In de Johannes Vermeerlaan in Helmond Noord werd vannacht forse schade aan een politieauto aangebracht door vermoedelijk vuurwerk. Dit gebeurde tijdens een actie van de politie bij een woning in die straat.
Agenten doorzochten daar gisteravond een woning. In het pand werden een gasdrukwapen en drugs, enkele tientallen grammen hasjiesj en een kleine hoeveelheid cocaïne, gevonden. Hierop zijn rond 23.40 uur 3 mannen aangehouden. Zij waren op dat moment in het pand aanwezig. Het gaat om een 27-jarige en een 19-jarige Helmonder en een man van 27 jaar waarvan de woonplaats nog onbekend is.
Kort na de aanhoudingen werd een harde knal gehoord. Het bleek dat de voorruit en de motorkap van een in de straat geparkeerde politieauto waren vernield met vermoedelijk zwaar vuurwerk. Niemand raakte hierbij gewond. In januari van dit jaar werd een onopvallende politieauto eveneens vernield met vermoedelijk zwaar vuurwerk. De politie onderzoekt of beide incidenten met elkaar verband houden.
De politie doet uiteraard onderzoek naar de vernieling van de auto. Zij sluiten daarbij niet uit dat dit een gerichte actie was. Ze doen buurtonderzoek, kijken of er bruikbare camerabeelden beschikbaar zijn, spreken met diverse getuigen en onze forensische recherche doet verder onderzoek aan de auto. De politie is op zoek naar mensen die de vernieling zagen of er mogelijk iets meer over weten. Woon je in de buurt en heb je camerabeelden, dan vragen zij die met hen te delen. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000. Het is ook mogelijk om informatie online te delen via dit tipformulier.

Nieuw Helmonds nieuws
6 reacties
Reageer

Ai dat was de knal dus

Gaat toch nergens meer over jaren op sluiten die gasten weg ermee

Tony van Lierop

Die knal heb ik wel gehoord indd en politie kwam ik ook tege ja

Danny van de Ven

Bommetjuhhh

Corrie van Esch

Dat krijg je als je schouderklopjes geeft en zegt. Niet meer doen he

zunnu groutu vuurbal jonghu.....

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: