2reacties

Politiehonden helpen inbreker aanhouden


De politie heeft een 23-jarige Helmonder op heterdaad aangehouden voor de inbraak in een woning. De man gooide kort daarvoor een ruit van de woning in, er zijn geen goederen weggenomen. Zijn aanhouding vond vannacht om 01.30 uur plaats op de Welpenstraat in de binnenstad. Dat liet wijkagent Marco van Bree weten.
Bij de aanhouding werden de agenten geassisteerd door DH-Kimbo en DH-Rossi. Deze Mechelse herdershonden horen bij het Team Surveillance Honden Oost-Brabant.

Nieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

Aanvullende informatie:
Een oplettende buurtbewoner hoorde een klap en zag daarna een man in de straat staan die kennelijk op de uitkijk stond. Hij belde 112 en toen de politie aankwam bleek dat de voordeurruit met een baksteen was ingegooid.
De politie zag iemand in de woning, waarna de woning door de politie werd omsingeld. De indringer werd aangeroepen naar buiten te komen. Zo niet, zou een politiehond worden ingezet. Hierop meldde de man zich en klom via het raam naar buiten om zich te laten aanhouden door de politie. De man is een bekende van de politie en is ingesloten voor nader onderzoek. De man die op de uitkijk stond is ontkomen.

Wat een amateur, een raam ingooien maakt toch veel te veel herrie? Dan vraag je er bijna om, om opgepakt te worden. Mooi dat de politie er op tijd bij was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: