9reacties

Politieman in hals gestoken op de Traverse


Op de Traverse werd zojuist een politieman in zijn halsstreek gestoken. Dat gebeurde tijdens zijn werk in een woning. Hij is per ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Een traumahelikopter is om 13.33 uur opgeroepen om te assisteren.
Er is een verdachte aangehouden, zo meldt een woordvoerder van de politie. De politie doet onderzoek naar de aanleiding van het incident, daarvoor komen onder andere forensisch rechercheurs ter plaatse.

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
9 reacties
Reageer

Update 1:
De ernst van de verwondingen wordt in het ziekenhuis nader bekeken. De agent was aanspreekbaar toen hij werd vervoerd. Het Team Collegiale Opvang (TCO) is beschikbaar voor zijn directe collega's. Het steekincident vond plaats op enkele tientallen meters van het politiebureau.
De opgeroepen traumahelikopter is waarschijnlijk afgezegd want die is nu voor een incident richting Den Haag.

Niet normaal zeg

Update 2:
De eerste foto werd ons toegestuurd, de 3 daaronderstaande foto's werden gemaakt door 112nieuwsonline.

Verschrikkelijk.niet normaal meer

Anneke van Veijfeijken

Update 3:
Harrie Fotografie maakte vanaf hier de onderstaande foto's.

Update 4 (met het gehele politiebericht):
Politieman gestoken tijdens conflictbemiddeling bij de woning
Een Helmondse politieman werd donderdagmiddag tijdens zijn werk bij een woning aan de Kasteel-Traverse in zijn halsstreek gestoken. Hij werd direct naar een ziekenhuis vervoerd en geopereerd aan zijn verwonding. De vermoedelijke dader, de 21-jarige bewoner van het huis, werd opgepakt.
De politieman was tegen half 2 met een collega voor een conflictbemiddeling bij de woning, toen hij plotseling door de bewoner met een mes werd aangevallen en gestoken. Hij liep daardoor een forse wond in zijn halsstreek op, maar is buiten levensgevaar. De verdachte kon door de inzet van pepperspray en onder dreiging van een dienstwapen door de tweede politieman worden overmeesterd. Assisterende politie-eenheden hielden de man aan en verleenden eerste hulp aan hun collega. De verdachte werd vervoerd naar het politiebureau en ingesloten. Wat hem bezielde is vooralsnog onduidelijk.
Harrie Fotografie maakte ook de onderstaande foto's.

Afgezien van het tragische feit.

Harry is er wel met de kippen bij.
Met duidelijke foto's.

Beterschap gewenst aan de politieagent.

Welk taakstrafje heeft een rechter in petto?

Beterschap voor de agent niet normaal sterkte

Toos van Esch

Update 5:

Wijkagent Cindy van den Boogaard op Instagram:

Bij steekincident gewond geraakte collega herstelt voorspoedig
Onze collega Martin, die vorige week donderdag ernstig gewond raakte bij een steekincident maakt het, naar omstandigheden, goed. Nadat hij gewond raakte in de hals, is hij met spoed geopereerd en heeft hij een nacht op de intensive care doorgebracht. Momenteel krijgt Martin nog sondevoeding, omdat het slikken nog moeilijk gaat. Martin zegt dat hij nog steeds vooruitgang boekt, niet in het minst door alle positieve berichten en positieve steunbetuigingen die hij mocht ontvangen. Martin: “Vanmiddag is ook de burgemeester nog op bezoek geweest. Mevrouw Blanksma heeft goed aangevoeld dat er nu persoonlijk aandacht nodig was. Met veel empathie en aandacht heeft zij naar mijn verhaal geluisterd. Ik merkte ook dat zij goed besefte onder welke omstandigheden wij ons werk dagelijks moeten doen. Dat doet een (politie)mens goed”. Eerder kreeg hij ook van leidinggevenden in Oost Brabant maar ook collega’s uit het hele land reacties. Martin: “In berichtjes, bezoeken, kaarten en op social media, op allerlei manieren hebben mensen hun medeleven en beterschapswensen aan mij overgebracht. Dat voelt erg goed en helpt me echt in mijn herstel. Ik wil iedereen daarvoor hartelijk bedanken”. Martin mag donderdag weer naar huis, wat ook alleen maar bevorderlijk is voor zijn herstel. Wij wensen Martin heel veel beterschap toe en hopen dat hij snel weer is hersteld. Mocht u een kaartje willen sturen dan kan dat via ons adres: Kasteel Traverse 101, 5701 NR Helmond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: