6reacties

Proef spreekuren wethouders succesvol


Net als de wethouders Erik de Vries en Nathalie van der Zanden gaat wethouder Margreet de Leeuw nu ook beginnen met een maandelijks spreekuur voor de Helmonders. Heb je vragen, ideeën, initiatieven op het gebied van jeugd, onderwijs of gezondheid die je met haar wilt bespreken, meld je dan daarvoor aan. Haar eerste spreekuur is donderdag 18 juni tussen 19.30 en 20.30 uur in wijkhuis Westwijzer.
Na de zomervakantie gaan deze 3 wethouders door met deze maandelijkse spreekuren. In januari begon wethouder Nathalie van der Zanden bij wijze van proef tot aan de zomervakantie. Een maand later volgde wethouder Erik de Vries en nu dus ook wethouder Margreet de Leeuw. Na deze proefperiode van 6 maanden is dus besloten de spreekuren voort te zetten omdat die blijkbaar in een behoefte voorzien.
De wethouders denken tijdens hun spreekuur graag met je mee bij het zoeken naar oplossingen en kunnen je eventueel in contact brengen met andere mensen of organisaties. Jouw ervaringen en informatie kunnen zij weer gebruiken bij het maken van beleidskeuzes. Het spreekuur is niet bedoeld om klachten in te dienen, bezwaar aan te tekenen of om persoonlijke dossiers door te spreken, zo laat de gemeente weten.
De komende spreekuren van wethouders Van der Zanden en De Vries vinden ook plaats op donderdag 18 juni in Westwijzer.
Het spreekuur van wethouder De Vries is tussen 10.00 en 11.00 uur. Heb je vragen of ervaringen die je wilt delen op het gebied van mobiliteit, beheer en onderhoud, groen, wijkgericht werken en toerisme en recreatie, dan moet je bij hem zijn. Meld je uiterlijk op woensdag 10 juni aan bij Tanja Geelen via t.geelen@helmond.nl of 0492 – 587107 voor zijn spreekuur.
Heb je vragen of wil je jouw ervaringen delen op het gebied van zorg (Wmo), armoede of ouderen? Meld je dan aan voor het spreekuur met wethouder Nathalie van der Zanden tussen 19.30 en 20.30 uur. Voor het aanmelden van haar spreekuur én dat van wethouder Margreet de Leeuw dien je je uiterlijk woensdag 10 juni aan te melden bij Jolanda Benders, via e-mail: j.benders@helmond.nl of via telefoonnummer 0492 – 587151.
Geef bij het aanmelden het onderwerp aan dat je met de betreffende wethouder wilt bespreken en met hoeveel personen je wilt komen. Enkele dagen voor het spreekuur ontvang je bericht over het tijdstip van het gesprek.

Nieuw Helmonds nieuws
6 reacties
Reageer

Dus grijp je kans om gehoord te worden

Vanavond had wethouder Margreet de Leeuw haar eerste spreekuur in wijkhuis Westwijzer. "Echt een prima manier om laagdrempelig in contact te komen met mensen. Goede ervaring dus!" liet de wethouder daarna weten.

@ allen
Ooit gewoon gemeengoed toen weer afgeschaft en nu weer, in deze raadsperiode, in ere hersteld . Ik tel er nu 3 spreekuren, blijven er nog 2 weth.'s over en de burgemeester.
Goed voorbeeld doet goed volgen.
Gr. Mevr. A.Zijn

Spreekuren van 3 wethouders in Brandevoort
Wethouder Nathalie van der Zanden, Margreet de Leeuw en Erik de Vries houden op donderdag 3 september tussen 10.00 en 11.00 uur weer hun maandelijks spreekuur. Dit keer vindt dat plaats in wijkhuis ’t Brandpunt in Brandevoort.
Wil je graag met 1 van deze wethouders van gedachten wisselen, meld je dan uiterlijk woensdag 26 augustus aan. Waarover dat gesprek zoal kan gaan en hoe je je aan moet melden, staat in het artikel hierboven.

Spreekuren van 3 wethouders in Dierdonk
Wethouder Nathalie van der Zanden, Margreet de Leeuw en Erik de Vries houden op donderdag 15 oktober tussen 19.30 en 20.30 uur weer hun maandelijks spreekuur. Dit keer vindt dat plaats in wijkcentrum Parkzicht in Dierdonk.
Wil je graag met 1 van deze wethouders van gedachten wisselen, meld je dan uiterlijk woensdag 7 oktober aan. Waarover dat gesprek zoal kan gaan en hoe je je aan moet melden, staat in het artikel hierboven.

De wethouders Margreet de Leeuw, Erik de Vries en Nathalie van der Zanden gaan definitief door met het houden van maandelijkse wethouderspreekuren. Behalve tijdens het reces worden die gehouden tot het einde van deze collegetermijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: