Ramaer verving 1000 TL-lampen door LED


Ramaer Printed Circuits heeft ruim 1000 oude TL-lampen in het bedrijf vervangen door 500 duurzame LED Panel Lights. Daarmee verbetert deze producent van printplaten de lichtopbrengst, worden de energiekosten 50% lager en wordt de CO2-uitstoot met minstens 60% teruggedrongen.
Bij het op het industrieterrein gevestigde Ramaer heeft licht veel invloed op het gedetailleerde productiewerk. Vanuit de medewerkers was er behoefte aan een beter verlichte werkruimte. De voorkeur ging direct uit naar LED. Vanwege de vele mogelijkheden qua lichtopbrengst en kleur is er met die medewerkers vooraf uitgebreid getest om zodoende de juiste LED lampen te kiezen. In de afgelopen periode zijn in 4 fases alle productieruimtes omgezet naar LED-verlichting.
Sinds 2 jaar is Ramaer onderdeel van de Italiaanse Elco Group. Het in 1961 opgerichte Helmondse bedrijf produceert kleine en middelgrote series printplaten voor onder meer Airbus, ASML, Fokker Aerospace en Philips Healthcare. Ramaer heeft ruim honderd medewerkers die een omzet realiseren van zo’n 20 miljoen euro.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: