3reacties

Renovatie HAC-atletiekbaan kost €658.000


Deze zomer vinden aan de atletiekbaan van de Helmondse Atletiek Club (H.A.C.) grote renovatie- en onderhoudswerkzaamheden plaats. Zijn die reeds lang geplande werkzaamheden gereed, dan voldoet deze baan in bossen aan de rand van Stiphout weer aan alle eisen van de tijd. Als eigenaar/verhuurder van de accommodatie betaalt de gemeente de 658.000 euro daarmee gemoeid zijn.
H.A.C. beschikt over 1 van de oudste en snelste kunststof-atletiekbanen van Nederland. Hun baan is aan een grote renovatie toe. Dat blijkt onder meer uit het feit dat het Instituut voor Sportaccommodaties (ISA Sport) heeft aangegeven dat bij de herkeuring in 2016 de baan zeer waarschijnlijk wordt afgekeurd.
Eind 1971 nam H.A.C. op sportpark Molenven in Stiphout een sintelbaan in gebruik. Toen in 1980 bleek dat de gemeente Helmond geld te besteden had vanwege de verkoop van Obragas, kon het bestuur van H.A.C. hen overtuigen dat geld deels te gebruiken om de sintelbaan tot een volwaardige kunststof accommodatie te maken. Nu, na 32 jaar, wordt de volledige toplaag vervangen. Ook worden de baan en technische nummers geschikt gemaakt voor minder validen. Omdat het aanleggen van de kunststoflaag alleen bij mooi weer kan worden uitgevoerd, vindt de renovatie plaats in een periode van 6 tot 8 weken in juni, juli en augustus.

Nieuw Helmonds nieuws
3 reacties
Reageer

Renovatie atletiekbaan HAC is begonnen
Vorige week dinsdag is de aannemer, Nootenboom Sport B.V. uit Barendrecht, gestart met de werkzaamheden aan de atletiekbaan van de Helmondse Atletiek Club (HAC) op sportpark Molenven in Stiphout. Tijdens de eerste dagen is de oude kunststoftoplaag van het onderliggende asfalt gerold. Op deze asfaltlaag zou een nieuwe kunststoftoplaag aangebracht worden, maar uit onderzoek is gebleken dat het asfalt dusdanig slecht is, dat dat ook in zijn geheel vervangen moet worden. De oude asfaltlaag wordt nu dus eerst verwijderd en ingewisseld voor nieuw asfalt. Daarop komt dan vervolgens de nieuwe toplaag van kunststof.
Ook het binnenterrein aan de binnenkant van de baan wordt volledig gerenoveerd. In dit gebied vinden de technische nummers plaats, zoals discuswerpen, kogelstoten, hoogspringen, speerwerpen en polsstokhoogspringen. Het binnenterrein krijgt bovendien een andere indeling, die in overleg met de vereniging is gekozen. Ten slotte wordt de verlichting en de beregening vervangen.

@weblog. Lees ik in julllie bericht al de eerste tegenvaller ? Toch een nieuwe asfaltlaag i.p.v. de oude asfaltlaag als ondergrond gebruiken? Berry

@berry op dinsdag 15 juli 2014 om 16:49:

Daar lijkt het wel op inderdaad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: