2reacties

ROC Ter AA opent winkel in de Elzas Passage

ROC Ter AA heeft gisteren een eigen winkel geopend in de Elzas Passage om te laten zien wat ze in huis hebben. Tot en met 30 juni is de winkel op nummer 33 iedere werkdag geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur.
In de winkel presenteert de mbo het aanbod van opleidingen en cursussen op een laagdrempelige en leuke manier. De winkel is opgedeeld in 2 (open) ruimtes. Aan de ene kant vind je een expositie van verschillende studentenprojecten. De andere ruimte is toegekend aan de colleges.

Iedere dag presenteert een ander college het opleidingsaanbod op een ludieke manier. Zo zal er vanuit het ICT College een servicedesk zijn waar je terecht kunt met ICT-vragen en het college Zorg & Welzijn organiseert verschillende lokale, sociale acties. Naast de presentaties is het mogelijk om in gesprek te gaan, opdrachten uit te voeren en vragen te stellen aan de aanwezige docent en studenten.
Studenten van het Business College vervullen de rol van filiaalmanager. Zij openen en sluiten de winkel, tonen het programma, zijn contactpersoon voor de verschillende colleges, promoten de winkel op verschillende kanalen en zorgen voor een representatieve winkel.
“De Ter AA Winkel is er voor iedereen. Ook als je niet direct op zoek bent naar een studie of cursus. We willen graag de opleidingsmogelijkheden laten zien, dicht bij huis. Voor scholieren die een vervolgstudie zoeken, maar ook voor volwassenen die willen bijscholen of omscholen”, licht Ingeborg Janssen Reinen, voorzitter College van Bestuur bij ROC Ter AA, toe.
De winkel kwam tot stand door de medewerking van de eigenaren van de Elzas Passage en VOLOP Helmond. Sinds vorige jaar biedt VOLOP Helmond Helmondse initiatieven ruimte in leegstaande panden. Een kans voor lokale, culturele, maatschappelijke en sociale initiatieven om zich te laten zien. Daarnaast wordt leegstand voorkomen en zorgt het voor een levendiger en bruisender stadshart.