11reacties

Roemenen krijgen celstraffen voor inbraken


De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 32-jarige Roemeen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar. Hij pleegde in relatief korte tijd 7 bedrijfsinbraken. Een land- en leeftijdsgenoot krijgt 2,5 jaar cel voor betrokkenheid bij 4 van die inbraken.
Het duo brak vorig jaar juni samen in bij 4 bedrijven in Valkenswaard, Leende en Helmond.
Ze gebruikten veel geweld om binnen te komen en gingen er uiteindelijk vandoor met onder meer sigaretten, kleding, telefoons, laptops en geld. 1 Van de verdachten pleegde ook in september, oktober en november 2019 inbraken bij bedrijven. Hij haalde onder meer geld weg bij een dierenpark in Overloon.
Bij het bepalen van de straffen houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachten (naast de schade van de gestolen goederen) ook enorm veel braakschade toebrachten. Daarmee bezorgden ze de benadeelden forse overlast. De verdachten trokken zich niets aan van de belangen van deze benadeelden en lieten hun behoefte aan geld voorgaan. Ook weegt mee dat beide mannen al meerdere keren zijn veroordeeld tot celstraffen voor gekwalificeerde diefstallen. De ene verdachte moet (naast een celstraf) ook een schadevergoeding betalen van bijna 10.000 euro aan het dierenpark. De overige benadeelden dienden geen vordering in om de door hun geleden schade te verhalen op de verdachten.

De volledige uitspraken inzake de ene Roemeen en de andere Roemeen.

Nieuw Helmonds nieuws
11 reacties
Reageer

De politie zou er goed aan doen om alle buitenlanders zoveel mogelijk te controleren en te beboeten voor alles; ID niet bij, onverzekerd, geen apk, buitenlandse kentekenplaten; alles continu elke dag.

@Andre op vrijdag 5 maart 2021 om 15:58:

Solliciteer zelf eens bij de politie.

@D'n dieje op vrijdag 5 maart 2021 om 20:30:

haha, dat heb ik begin jaren 90 al eens gedaan...helaas nam men toen bij voorkeur gekleurde mensen en vrouwen aan.Daar werd gericht naar gevraagd ook in hun wervingscampagnes.
Feitelijk als blanke man kon ik achteraan sluiten.
en paar jaar terug heb ik nog gesolliciteerd bij de politie; ook toen was het afgewezen om onduidelijke redenen,maar de gesprekken vonden allen plaats met vrouwen..en mijn mede sollicitanten waren ook vrouwelijk.

gek he?

Dat ik niet zo enthousiast ben.Heb nog meer zulke ervaringen hoor,maar het is dus niet zo simpel als jouw reactie meent te zeggen.

Met de houding zoals hierboven ge etaleerd door den deije krijgen we dadelijk een oproep dat vooral oostblokkers zich moeten melden, om een goede afspiegeling van de maatschappij te hebben.

André, gericht gekleurde mensen of vrouwen werven is verkeerd, maar gericht controleren en beboeten is prima? Wat klopt er precies niet in jouw redenatie?

@Job op zondag 7 maart 2021 om 10:41:

oh dus als de politie aanwijzingen heeft,dan mogen ze van jou niet "gericht" zoeken ?
Dus wanneer er snachts autoos met buitenlandse kentekens met meerdere volwassen mannen rodnjes rijden door onze woonwijk,dan mag daar neit op geacteerd worden? Omdat dit mogelijk tere buitenlandse zieltjes op hun lange teentjes trapt? Dat het racisme is?

Ga heen Job, iedereen kent jouw zinloze gewouwel, alleen maar lafhartig vergelijkingen maken en mensne willen wegzetten, zonder nuance.Typisch links.

Als de politie aanwijzingen heeft, mogen ze van mij zo gericht mogelijk zoeken als mogelijk is. Als dat toevallig gekleurde medemensen betreft: prima. Maar ook als het toevallig blanke medemensen betreft... Kijk naar de rellen in Eindhoven begin januari...
Ik trek alleen de vergelijking tussen jouw verhaal over 'voorkeur voor gekleurde mensen bij de politie' toen jij ging solliciteren - wat volgens jou verkeerd was - en jouw voorkeur vervolgens om vooral 'De Buitenlander' te gaan controleren... dat is hypocriet. Waarom altijd praten over 'gewauwel' als een mening niet zo populistisch is als de jouwe? Juist jij die een woord als 'nuance' in de mond neemt. Daar is niets links aan, ik probeer je te wijzen op een zoveelste tegenstrijdigheid in jouw redeneringen.

@Job op zondag 7 maart 2021 om 13:39:

Ja Job, je zet echt jezelf voor schut.
Ik dacht dat ik toch duidelijk was over buitenlandse kentekenplaten en oostblok-criminelen.
Jij wil dan schreeuwen dat ik racist ben of altijd maar over buitenlanders begin of da tik alle buitenlanders haat of iets...je zoekt dingen die er niet stasan, die ik niet gezegd heb en die ook niet waar zijn.
Waarom Job?
Waarom heb jij het nodig om anderen zo te willen aanvallen en jezelf daarmee voor aap zetten.
Heb jij niet genoeg vertrouwen in je eigen mening ?

Nogmaals; ik vind elke vorm van discriminatie stom; dus ook het discrimineren van blanken of door gekleurden.

Bedankt dat je nogmaals zo de aandacht vestigt op mijn gelijk en op je eigen afhankelijkheid en onzekerheid.

@Andre op maandag 8 maart 2021 om 15:32:

Begrijpend lezen is en blijft duidelijk geen kwaliteit van sommige PVV'ers. Eerst jezelf klem lullen en vervolgens zelf over 'gewauwel' bij een jezelf niet bevallende mening beginnen en zelf termen als 'racisme' en 'haat' beginnen, die je mij niet hoort zeggen. Ik zou zeggen: er is hier sprake van een fors minderwaardigheidscomplex. Dikke kus van Job.

Job kent duidelijk de definitie van discriminatie niet. Discriminatie o.b.v. van geslacht en huidskleur zoals Andre aanhaalt.
Een 'buitenlander' is geen ras, geslacht, handicap o.i.d. Dus helaas Job, die vlieger gaat niet op.

Job is een typische linkse wensdenker die totaal is afgedwaald van de realiteit.

Laten we eens een voorbeeld aanhalen waardoor ook hij de ogen opent; de jaarlijkse onderscheidingen voor mensen die een bijdrage hebben geleverd aan de samenleving. Aan Job om een willekeurige stad uit te zoeken en de namen eens op zich te laten inwerken.
Ik heb Helmond alvast gekozen:

Lid in de Orde van Oranje-Nassau
de heer A.G. van den Broek
de heer F.M.A.M. van de Leur
de heer G.P.G.E.M. Koppenens
de heer J.G.M.P. van Os
de heer P.J.M. Teeuwen
de heer T.C.G. van Bussel
drs. ing. B.A.M. Vogel
mevrouw A.A.F.J. Vriens-van der Kammen
mevrouw A.E.M.M.C. Meijs-van Brunschot
mevrouw C.T.G. van Dijk-Boetzkes
mevrouw J.E. Martens-Vervelde
mevrouw J.F.M. van Eemeren
mevrouw L.H.J.M. van Os-Kuypers
mevrouw P.C.M. Bos-Daniëls
Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
drs. A.F.G.M. van de Walle
de heer M.J.W. van de Westerlo

17 Nederlanders, 0 buitenlanders.

De meeste gezochte criminelen dan van NL. Die dus niks toevoegen:
https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/nationale-opsporingslijst?page=1

19 buitenlanders, 1 Nederlander.

Ook Harry heeft moeite met lezen. Ik propageer geen definitie van discriminatie en heb het - i.t.t. de gemiddelde PVV'er of FvD-aanhanger niet over ras. Het is jammer dat je door dat volk altijd weer woorden in de mind gelegd krijgt.

Jazeker ben ik voor het straffen van criminelen, alleen interesseert het me geen zak of het een Roemeen is, een Deurnese veeboer of een Haagse uitkeringstrekker.
De vergelijking die ik maakte tussen deze topic en de rellen in januari in Eindhoven is dat daar nu simpelweg opvallend veel autochtonen bij betrokken waren. Dat kan dus ook, alleen past dat niet in de generaliserende beeldvorming, die Harry helaas ook belangrijk lijkt te vinden.

Straf tuig, ongeacht huidskleur, muzieksmaak, partijvoorkeur of geaardheid, maar leer er ook tegen te kunnen als kortzichtigheid benoemt wordt! Enkel generaliseren helpt niet om tot een oplossing te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: