2reacties

Stadsleerbedrijf start met klussenteam


Vandaag is het Stadsleerbedrijf Klussen Team Buiten gestart. Het team bestaat uit 24 statushouders die wijkgerichte klussen uitvoeren rondom woningen van hulpbehoevende inwoners. Een werkleider van Senzer stuurt dit team aan.
Dit klussenteam is een initiatief van het Stadsleerbedrijf en een samenwerking tussen LEVgroep, Senzer en Werkvloertaal. Het team pakt klussen op om de leefbaarheid en veiligheid te verbeteren. Zij gaan aan de slag bij woningen van mensen die het niet zelf kunnen en die niet kunnen terugvallen op iemand uit hun eigen sociale netwerk. Denk onder andere aan het bijhouden van de voortuin, snoeien, gras maaien, reparaties, herstellingen stoep, ramen lappen, of afval buiten zetten. Professionals die in de wijken werken, melden dergelijke klussen aan bij het team. Inwoners kunnen niet zelf bij het team terecht met verzoeken.
Naast deze klussen voor hulpbehoevende inwoners, gaat het team ook onderhoud doen van openbare ruimtes. Zo zijn er over de hele stad 260 speelplekken die het team gaat schoon houden en onderhouden. Dit zijn onderhoudswerkzaamheden die nu minimaal of niet uitgevoerd worden.
De statushouders van het Klussen Team Buiten doen dit werk als vrijwilliger omdat zij graag iets willen doen en leren. Het gaat om gemiddeld 2 dagdelen per week. Aanvullend krijgen ze wekelijks 2 uur taalles.
Het Stadsleerbedrijf kreeg in februari de honderdste deelnemer en heeft er inmiddels bijna 200. Zij ondersteunen Helmondse maatschappelijke instellingen en verenigingen. Middels passende leerplek kan de deelnemer ervaring opdoen, een certificaat halen en nieuwe mensen leren kennen.
Stadsleerbedrijf blijft op zoek naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor hun wijk of stad. Denk bijvoorbeeld aan het ondersteunen van deelnemers met Nederlandse taalles. Geïnteresseerden kunnen iedere dinsdagmiddag terecht bij het Stadsleerbedrijf inloopcafé (LEVgroep).
Het Stadsleerbedrijf Helmond is onderdeel van het speerpunt Sociale Stad van gemeente met als ambitie: “alle inwoners kunnen meedoen, rondkomen en vooruitkomen.” Deze organisatie is een samenwerking van onder andere de gemeente, LEVgroep, Senzer, UWV, GGZ en SMO.

Nieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

Ben benieuwd hoeveel zin ze hebben wanneer het -10 buiten is.

Prima idee. Hoop alleen dat het geen pestwerk wordt.

Lenie Weijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: