2reacties

Stadspenning voor Joost Verspaget


Joost Verspaget heeft gisteren de Stadspenning van de gemeente ontvangen bij zijn afscheid van de Stichting Jongeren In Beweging Brengen (JIBB) en de Stichting Jong Helmond Lekker Gezond. De onderscheiding werd uitgereikt door burgemeester Elly Blanksma in de Westwijzer.
De burgemeester roemde de vele initiatieven van de heer Verspaget. “U stond aan de wieg van de Stichting Jongeren in Beweging Brengen en de Stichting Jong Helmond Lekker Gezond. Samen met vele vrijwilligers zijn deze stichtingen uitgegroeid tot vooraanstaande instanties.
Beide stichtingen hebben het doel een gezonde leefstijl te bevorderen onder de jeugd maar zeker ook voor de volwassenen in Helmond”. Om dat te onderstrepen somde de burgemeester feiten op die JIBB bereikte met 22 professionals:
• 9000 basisschoolkinderen
• 1500 kinderen uit de kinderopvang
• 2000 kleuters in het kader van hun beweegdiploma
• 1000 kinderen in de naschoolse opvang
• 1000 kinderen in het speciaal onderwijs
• 1000 volwassenen met activiteiten door buurtcoaches georganiseerd
Daarmee heeft Joost Verspaget Helmond landelijk op de kaart gezet bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het NOC*NSF en JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht)
Tonnen aan subsidies zijn binnengehaald voor de jeugd, de Helmondse inwoners en daarmee voor de stad. Helmond is zelfs JOGG-gemeente geworden.
De onvermoeibare vrijwillige inzet en het verbinden van uiteenlopende beleidsvelden als sport, onderwijs, gezondheid en armoede met de bijbehorende organisaties gedurende vele jaren is voor burgemeester en wethouders aanleiding geweest om aan de heer J.W. Verspaget de Stadspenning van de gemeente Helmond toe te kennen.
Pressvisuals.com maakte de foto’s.

Nieuw Helmonds nieuws
2 reacties
Reageer

Topper Joost !

Klein Spruijt

Fijn dat je vrijwilligerswerk zo wordt beloond.

Frieda van Hoof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: