10reacties

Steekpartij in de Binnenstad (foto’s)


Er is vanavond een steekpartij in De Ruiterstraat in de Binnenstad geweest. Dat meldde de politie zojuist om 21.08 uur. Een vrouw raakte daarbij gewond toen  een andere vrouw haar in haar hand stak. Dit gebeurde naar aanleiding van een ruzie. De verdachte zou meteen aangehouden zijn, zo meldde een omstander.
Harrie Fotografie maakte de onderstaande foto’s.

Zodra we meer informatie hebben, laten we dat hieronder in de reactie weten.

Nieuw Helmonds nieuws
10 reacties
Reageer

gij blij dah je daar weg bent hahahhaa

Update 1:
Het slachtoffer werd in de ambulance aan haar verwondingen geholpen en ging niet mee naar het ziekenhuis.

Harrie Fotografie maakte ook de onderstaande foto's:

ook mijn oude straat,,,,,langgggg geleden

Whaha wat een sensatie pfffg

Oei oei

Update 2:
De politie hield gisteravond rond 21.00 uur een 36-jarige vrouw uit Eindhoven aan. De vrouw bedreigde daar een andere vrouw met een mes, de 2 zijn bekenden van elkaar.
Het slachtoffer zou tijdens een worsteling het mes afhandig hebben gemaakt van de verdachte. Daarbij liep zij verwondingen op aan haar handen en hals. De vrouw werd ter plaatse behandeld aan de verwondingen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

scoerie moerie

Even zitten rondneuzen op internet over deze steekpartij, en dan kom je toch leuke en minder leuke dingen hierover tegen:

Een gezellig Jan Steen-huishouden lijkt me als ik dat op Google-maps zie:

https://www.google.nl/maps/place/De+Ruiterstraat+9,+5701+ZC+Helmond/@51.486812,5.666778,3a,75y,306h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1seV2fWMrbtTx505uhDXVeIg!2e0!4m2!3m1!1s0x47c723c3a7c5b6f9:0xb23359f4f76db3cb

Maar ik zag ook hoe schandalig een journalist van het Eindhovens Dagblad over de steekpartij gisteravond twitterde:

Als de burgemeester zoiets zou twitteren nadat ze er verplicht naar toe moest uit hoofde van haar functie, zou het voorpaginanieuws zijn bij diezelfde krant. BAH!! Dat vind ik ervan.

Toch heel anders dan hoe een Helmondse agente over hetzelfde twitterde:

Jan de Vries

Astrid waar weg bent ??? Ik neem aan Eindhoven want de getroffene woon in Helmond toch ?

Vrouw krijgt celstraf en tbs met dwangverpleging voor poging doodslag
De rechtbank Oost-Brabant heeft vandaag een 37-jarige vrouw uit Eindhoven veroordeeld voor een poging tot doodslag en het bedreigen met de dood en beledigen van een aantal politieagenten. De vrouw krijgt hiervoor een gevangenisstraf van 9 maanden en tbs met dwangverpleging.
De verdachte zocht in oktober vorig jaar in Helmond een vrouw op en ging de confrontatie met haar aan. Ze zette een mes op de hals van het slachtoffer en maakte een snijdende beweging. Het slachtoffer hield hier een oppervlakkige wond aan over. Zie hierboven meer info en foto's. Zo’n 6 weken eerder beledigde en bedreigde de verdachte 4 politieagenten toen deze bij haar thuis kwamen vanwege een melding dat het niet goed ging met haar en zij vernielingen aanrichtte.
Volgens de rechtbank had de poging tot doodslag fataal kunnen aflopen. Dit alles gebeurde bovendien op straat voor de ogen van diverse buurtbewoners en andere omstanders. Het zeer gewelddadig karakter ervan laat zien dat de vrouw er niet voor terugschrikt zwaar geweld tegen anderen te gebruiken. Ze bekommerde zich ook niet om de gevolgen. Daarnaast heeft de vrouw 4 agenten beledigd en met de dood bedreigd. De rechtbank oordeelt dat zij totaal geen respect toonde voor de dienders die haar feitelijk alleen maar wilden helpen. Anderzijds weegt de rechtbank mee dat een psycholoog en een psychiater stellen dat er bij de verdachte sprake is van een ziekelijke stoornis en gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens. De rechtbank beschouwt de vrouw daarom als verminderd toerekeningsvatbaar. Omdat er volgens de deskundigen een grote kans is op herhaling, legt de rechtbank de vrouw -voor de veiligheid van anderen- tbs met dwangverpleging op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: