5reacties

Uitgaansgeweld: broer en zus opgepakt

De politie hield vannacht rond 3.30 uur een 30-jarige Helmonder en zijn 25-jarige zus aan voor mishandeling en belediging bij een café aan de Steenweg. Om welk café het gaat, is ons niet bekend.
Kort daarvoor greep een beveiligingsmedewerker in bij een vechtpartij tussen 2 mannen in dat café, waarop hij zelf ook werd geslagen. De verdachte daarvan werd vervolgens naar buiten gedirigeerd, maar ook daar bleek het onrustig. Voor het café kwam de zus van de verdachte agressief op een agente afgelopen. Die kon zich verweren door haar belager naar achteren te slaan, maar kon niet voorkomen dat ze tegelijkertijd een klap op haar onderlip kreeg.
Terwijl zijn zus hiervoor werd aangehouden, beledigde de man een agent en ging er daarna in het tumult te voet vandoor. Tijdens een achtervolging door een agent dacht de man kennelijk aan een aanhouding te kunnen ontsnappen door in het kanaal te springen en naar de overkant te zwemmen. Daar werd hij echter door de politie aangehouden.
Zowel de beveiligingsmedewerker als de agente hebben aangifte gedaan. De broer en zus zitten op het politiebureau vast voor verder onderzoek.