15reacties

Verdacht pakketje bij de Cacaofabriek


Op de parkeerplaats van de Cacaofabriek is vandaag een verdacht pakketje aangetroffen. Het pand is uit voorzorg ontruimd, specialisten van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zijn onderweg zo laat de woordvoering zojuist weten.
Het pakketje bestaat uit 4 rode spuitbussen die met koperdraad zijn verbonden. De bedrijfsleider van het culturele centrum waarschuwde de politie, waarna zij ter plaatse kwamen.

In de reactie hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
15 reacties
Reageer

Update 1:
Een omstander meldt dat de EOD is gearriveerd en bijgepraat wordt door de aanwezige politie.

een explosief met 4 spuitbussen en koperdraad😂 9 van de 10 die jong zijn geweest heeft wel eens een spuitbus op het vuur gegooid. wat een hoop heisa om nix

Ferrie Bernst

Ziet er professioneel uit zeg 😅

Danielle Sauvé

Zo een kostbare k*tstreek.

@Ferrie Bernst op maandag 27 juli 2020 om 15:21:

Tuuuuurlijk. Daar heb je er weer één hoor... Behalve als het dan wél iets blijkt te zijn en ze hebben er geen "ophef" over gemaakt, hé? Dan is het weer: NIE NORMAAL. ZE KENNE OOK ALLEEN MAAR BOETES SKRIJFEE!!

Ik stel voor dat ze jou de volgende keer bellen als er ergens een verdacht pakketje is gevonden. Mag jij er even mee schudden, kijken wij wel op een afstandje af.

Update 2:

Niets aan de hand dus, het zag er ook wel heel amateuristisch uit, maar ja, je kunt het risico niet nemen hé.

Update 3:
Het verdacht pakketje op het parkeerterrein bij de Cacaofabriek bleek geen explosief pakketje. Dat bleek uit onderzoek van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie. Dat bovenstaande nieuws van Twanneman bevestigde de woordvoering zojuist.

Update 4:
De verdachte voorwerpen zijn een aantal aan elkaar bevestigde bidons. De EOD stelde met röntgenapparatuur vast dat er geen explosief materiaal in zit. Het terrein en pand zijn weer vrijgegeven. Dat meldde de politie zojuist via Twitter.

@De weblog van Helmond op maandag 27 juli 2020 om 16:45:

Ik dacht meer een spuitbussen.

Gelukkig was het geen explosief!

Els Den Hertog

Ik heb een vermoeden dat dit van de brugbouwers afkomt. Een touw met je gereedschap eraan , laat je het per ongeluk vallen , zal het niet zinken in het water.

@HV op maandag 27 juli 2020 om 19:29:

Misschien wel door de Beeldende Kunstenaars Kring Helmond die in de Cacao een werk- en expositieruimte hebben. Die heeft zijn/haar '15 minutes of fame' nu dan wel gehad lijkt mij.

Sem van Rijsel, een collega van Pim Verkoelen en Harrie Fotografie maakte gisteren deze 10 foto's.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: