18reacties

Verdachte brandstichting Rijpelberg gepakt


De politie heeft vannacht een verdachte van brandstichting aangehouden. Dat lieten zij om 05.16 uur weten. Dit gebeurde naar aanleiding van een brand vannacht van een schuur op het Dr. Knippenberghof in de Rijpelberg. De brandweer rukte daar om 04.40 uur voor uit. De politie vraagt je om hen te bellen op 0900-8844 als je getuige was of tips hebt.
De wijk heeft de laatste tijd al vaker last van diverse branden gehad, zie ook deze brand op de Peelhof gisteren.

In de reacties hieronder staan updates.

Nieuw Helmonds nieuws
18 reacties
Reageer

Mooi. Leg die pyromaan een avond klok op. 9 uur binnen en om 6 uur pas buiten.

He he, dat zou tijd worden, en als blijkt dat het de juiste persoon is, nooit meer vrij laten is mijn idee.

Update 1:
Harrie Fotografie maakte vanochtend de onderstaande foto's na de brand op het Dr. Knippenberghof in de Rijpelberg.

Goed werk van de politie. Hopelijk hebben ze nu de dader van al die branden te pakken!
Zit net een bericht te lezen van Alex Deursen die eerder getroffen werd door brandstichting in onze wijk:

Ik wil me even richten tot degene die het elke keer nodig vinden om dingen in brand te steken, vanochtend werd ik er op geattendeerd dat er weer een brand was in onze straat de peelhof waar op 8 mei mijn overkapping aan is gestoken en de brand is overgeslagen naar mijn huis. Dankzij mijn overbuurman die toevallig wakker was ben ik op tijd het huis uit kunnen vluchten. Sinds die dag zit ik nog steeds in de ziektewet op mijn werk omdat ik me niet kan concentreren, slecht slaap, angstaanvallen heb zoals vanmorgen wederom toen het zweet me uitbrak toen ik hoorde dat er weer brand in onze straat was. Ik vraag me af of degene die dit doen het besef hebben wat ze hier mee aanrichten want voor mij zal het leven nooit meer hetzelfde zijn als voorheen. Als je dan je eigen zo flink voelt om dit te veroorzaken dan hoop ik ook dat je zo flink bent om je te melden bij de politie in het geval van mijn brand zal je poging tot doodslag ten laste worden gelegd en ga je een hele tijd zitten waar je hoort te zitten. Hopelijk komt het besef dat je hier mee iemand zijn leven naar de kloten helpt ik kan voor ongeveer een half jaar mijn huis niet in en als het zover is zal het een hele weg worden om de angst te onderdrukken dat je zomaar ineens alles kwijt kan zijn. Bij mijn huis is er voor anderhalve ton aan schade en dan heb ik het nog niet eens over de tientallen duizenden euro's schade die is veroorzaakt bij mijn buren.
Dit wou ik even kwijt

José Verbakel

Update 2:
De vannacht aangehouden man is een 38-jarige Helmonder zo liet de politie weten.

Goed gedaan politie. Ik hoop ook dat al die mensen hier die de jeugd de schuld geven voortaan 2 keer nadenken voordat ze "zelf onderzoek doen."

Ik ben benieuwd of het degene is die bij mij de brand op zijn geweten heeft ik wacht in spanning af meer kan ik niet doen

Alex van deursen

Update 3:
Tussen eind juli en midden augustus zijn er 6 branden geweest in de Rijpelberg en Brouwhuis tijdens de nachtelijke uren. Op camerabeelden tijdens deze branden werd een man op de fiets gezien zo laat de politie weten. Het is momenteel nog niet duidelijk of de aangehouden verdachte ook betrokken was bij de andere branden. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan.
De politie zoekt nog meer informatie over deze branden. Heb jij iets gezien, weet je meer en/of heb je camerabeelden? Dan komt de politie graag met jou in contact. Je kunt hen bereiken via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Harrie Fotografie maakte op 31 juli rond 01.45 uur onderstaande foto op de Brouwhuissedijk. Daar stonden coniferen bij een woning in brand.

Zo dan is hij misschien de pyromaan die al jaren actief is. Ben benieuwd wie het is.

Ben benieuwd wat voor smoezen de rechter weer zal moeten aanhoren en waar ie mag gaan helpen in plantsoen

Of de opgepakte man een verdachte is moet nog blijken. Een pyromaan handelt vaak nauwelijks vanwege een economisch motief. Een brand vindt hij leuk. Staat zelfs niet stil bij de gevolgen van bewoners/buurt en omwonenden. Een gestoordheid die behandeling behoeft.

Serieus "38 jaar "🤔 daar verwacht je toch ergens enigszins wat meer volwassen gedrag bij omg. Als ze de juiste dader hebben! Dan hoop ik dat ze hem een goede staf geven en niet zegge dat ie in een verwarde situatie handelde. Want dat hoor ik nu toch wel veel als vluchtroute..

Serieus "38 jaar "🤔 daar verwacht je toch ergens enigszins wat meer volwassen gedrag bij omg. Als ze de juiste dader hebben! Dan hoop ik dat ze hem een goede staf geven en niet zegge dat ie in een verwarde situatie handelde. Want dat hoor ik nu toch wel veel als vluchtroute..

STRAFFEN ZIJN TE KLEIN !!!!! Laten we beginnen als in menig ander land , bij bekennen van de daad gelijk even flink uitkloppen !! Dat is al een reden om een 2 e keer goed na te denken . Een eind aan de veeeel te luxe gevangenissen . En water + brood , geen tv en met ongeveer 10 man per cel van 15 vierkante meter en meer van zulke spartaanse zaken die in menig buitenland de normaalste zaak zijn . En wij hier altijd beweren en weten dat je DAAR niet in het gevang moet belanden , want ...... Ja dat moet hier ook komen !!!! En niet van dat taakstraffen gedoe ,want als ze blijkbaar een taakstraf hebben en een dag niet goed in z'n vel zitten, buikpijn of andere vage klachten , mogen ze die blijkbaar al als een soort van baaldag afvinken !!!

Willy Munsters

Ik roep alle pyromanen op om zich te laten helpen, en als ze dan toch iets in de fik moeten steken; doe dan overheidsgebouwen waar niemand in zit.
Echt , een contianertje hier of daar, pria vergeleken mmet prive eigendomen en woonhuizen in gevaar brengen...
Dus, heb je drang of dwang om fikkie te stoken; zoek hulp, en wees altijd bewust dat mensen in gevaar brengen iets anders is dan pyromaantje zijn.
Goed werk politie, nu maar hopen dat de D66/groenlinks rechters ook doorpakken.

@Willy Munsters op vrijdag 13 augustus 2021 om 00:30:

ga eens kijken in die landen waar de straffen veel erger zijn met 20 man op een kamertje,bomvolle gevangenissen en het gaat gewoon door,sterker nog het wordt steeds erger.

@Andre op vrijdag 13 augustus 2021 om 00:37:

90% van alle rechters in Nederland zijn het spoor compleet bijster, die leven in hun eigen "bubbel", ze zijn incompetent, partijdig, bevooroordeeld en totaal onkundig.
Zitten in hun ivoren torentje met hun dik vet salaris, je wordt er kots misselijk van.
Dus nee, dat doorpakken, vergeet het maar.

@Twanneman op vrijdag 13 augustus 2021 om 10:02:

Wat een frustraties bij die Twanneman. Snap goed dat je kotsmisselijk wordt als alleen jij weet hoe het moet en de rest van de wereld niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: