3reacties

Verdachte vuurwerkbom aangehouden


De politie hield vanochtend een 39-jarige Helmonder in Helmond aan op verdenking van het gooien van zwaar vuurwerk naar het politiebureau in Helmond. Daarbij raakte een voertuig beschadigd.
Vorige week werden agenten in Helmond meerdere avonden op rij opgeschrikt door zwaar vuurwerk dat op het terrein van het politiebureau in Helmond werd gegooid.
Uit onderzoek kwam een locatie in beeld waar de verdachte mogelijk zou blijven. Dezelfde verdachte en locatie kwamen ook naar voren in een onderzoek naar bedreigingen aan het adres van politiemensen per e–mail. Daarom werd deze man aangehouden op verdenking van het uiten van bedreigingen. Bij de aanhouding zag de politie dat de man dezelfde kleding droeg als de verdachte van de vuurwerkincidenten. Daarom werd de man ook hiervoor ook aangehouden.
De politie meldt: “Geweld tegen politiemensen of het dreigen daarmee wordt niet getolereerd en nemen we uiterst serieus. Meer weten? Lees hier wat we hier als politie tegen ondernemen.”

In de reacties hieronder staat een update

.

Nieuw Helmonds nieuws
3 reacties
Reageer

Hij was meteen in beeld.

Mag ik het vreemd vinden dat de politie "geweld" tegen politiemensen "serieuzer" neemt dan geweld tegen onshculdige burgers?
We mogen lezen dat het openbaar ministerie gewoon meedoet; klakkeloos wordt gesteld dat er meteen even "driemaal hogere strafeis"wordt ge-eist.
Driemaal hoger dan wat, denk je dan.
Nou letterlijk; als iemand zomaar geweld tegen u als burger gebruikt als u slachtoffer bent van geweld, dan eist politie en justitie DRIEMAAL LAGERE straffen.

Dat is dus het verhaal; wat een slechte marketing.

Het is een select clubje ,waar je bij kan horen dat beter beschermd wordt, waar alle prio heen gaat.

De beelden van museumplein en malieveld zijn ECHT.

Een echt onafhankelijke rechter zal gehakt maken van dit soort wanstaltig discriminerend beleid.

Overigens keur ik het gooien van vuurwerk (bommen) naar politie bureau af.
Daar herken ik me niet in.

.
Update:
Celstraf voor explosies bij politiebureau en bedreiging Mark Rutte
De rechtbank Oost-Brabant heeft een 39-jarige man uit Helmond veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Hij stak zwaar vuurwerk af bij een politiebureau en bedreigde overheidsambtenaren en demissionair minister-president Mark Rutte. Naast de celstraf moet de verdachte zich ook laten behandelen voor zijn problematiek.
De verdachte stak in april 2 keer, enkele uren na elkaar, zwaar vuurwerk af bij het politiebureau in Helmond. Hij gooide eerst 1 zogeheten cobra op een auto die op de binnenplaats van het politieterrein stond. Hierdoor werd de personenauto beschadigd. Een paar uur later ging de man terug naar het politiebureau en liet daar een cobra ontploffen bij de toegangspoort.
In diezelfde periode stuurde de verdachte meerdere e-mails naar het ministerie van Justitie & Veiligheid, met daarin bedreigingen aan alle overheidsambtenaren. Ook stuurde hij een bericht naar het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. In die e-mail dreigde hij een raketwerper af te vuren op demissionair minister-president Mark Rutte.
Bij het bepalen van de straf houdt de rechtbank er rekening mee dat de verdachte zich schuldig maakte aan een aantal ernstige delicten. Hij mag van geluk spreken dat er geen personen gewond zijn geraakt door het afsteken van de cobra's. Volgens een klinisch psycholoog is er bij de verdachte sprake van ADHD, een periodiek explosieve stoornis en een antisociale persoonlijkheidsstoornis met paranoïde trekken. Aan de deels voorwaardelijke celstraf koppelt de rechtbank een aantal bijzondere voorwaarden. Zo krijgt hij een meldplicht bij de reclassering, moet hij zich klinisch laten behandelen in een zorginstelling en aansluitend moet hij meewerken aan een ambulante behandeling. Ook mag hij geen alcohol en drugs gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: