29reacties

Vuurwerk bij herdenking kost Helmond Sport


Helmond Sport heeft van de KNVB een geldboete van 3750 euro gekregen wegens het afsteken van vuurwerk door haar supporters. Dit gebeurde rond het duel met TOP Oss op vrijdag 3 mei in de laatste speelronde van het seizoen.
Supporterscollectief We Are Helmond stond dat weekend stil bij 75 jaar vrijheid in Helmond. Dat Remembrance Weekend was er een uitgebreid programma tijdens en rondom de thuiswedstrijd. Een dag later namen supporters van de club het op tegen die van het bevriende Burnley FC, terwijl er tevens gecollecteerd werd voor het Veteraneninstituut. Niet de eerste keer dat We are Helmond iets voor de gevallen kameraden deed. Zo togen zij bijvoorbeeld op kerstavond 2018 naar de oorlogsbegraafplaats in Mierlo, zie de indrukwekkende video onderaan. 
“KNVB, ga je eens heel diep schamen. Een boete uitdelen omdat wij op prachtige wijze Britse en Nederlandse oorlogsslachtoffers herdachten.” Zo reageerde het supporterscollectief zojuist via Twitter op deze boete.
Wim van den Broek maakte die vrijdagavond 3 mei de onderstaande foto.

In de reacties hieronder staan updates.

Helmond SportNieuw Helmonds nieuws
29 reacties
Reageer

triest toch om hier boete voor tegeven

Regels zijn regels dus was wel te verwachten 🙊

SCHANDALIG😡😡😡

Jolanda Verleg

Terecht

Dit is een grote schande!!! 😠😠😠

Germaine de Laat

Update 1:
Helmond Sport gaat in beroep tegen die boete van de KNVB, zo meldde het ED.

Schande!

Och ja ze moeten ergens geld uitslaan

Wat triest om daar een boete voor te geven

KNVB geldmachine!!! schandalig

Willem Mollemans

Moete zich schamen en de klagers een pijl in zijn kont duwen man man

Schandalig dat de KNVB zo iets durft op te leggen en slechte zaak als de club hier niet tegen in beroep gaat

Kende nagaan hoeveel respect ze er voor hebbe...NUL dus...pfffff

KNVB is respectloos hebben ze zo'n hekel aan de supporters van Helmond sport echt waardeloos!

Pauline Kwarten

Laat weg dat vuurwerk!!!!

Helma Hendriks

Update 2:
Crowdfundingsactie van supporters om vuurwerkboete te betalen
Zoals je hierboven kon lezen legde de KNVB Helmond Sport een boete op van 3750 euro vanwege het vuurwerk tijdens Helmond Sport – TOP Oss. Dit vuurwerk was onderdeel van een bijzondere sfeeractie georganiseerd door supporterscollectief We Are Helmond. In het kader van 75 jaar vrijheid werden zowel Britse als Nederlandse oorlogsslachtoffers herdacht, bijgestaan door zo'n 100 bevriende Engelse supporters van Burnley FC. Omdat de club nu onbedoeld door deze actie wordt geschaad, bundelen We Are Helmond, AA-Side, North Side Vak O en Supportersvereniging Helmond Sport de krachten om dit bedrag zelf bijeen te krijgen.
Bovengenoemde partijen zijn daarom donderdag een crowdfundingsactie gestart, in de hoop uiteindelijk 3750 euro bijeen te krijgen. De 4 partijen doen een beroep op medesupporters, sponsoren en andere sympathisanten. Dit omdat de boete van de KNVB als misplaatst wordt geacht. Er werd op enige coulance gehoopt, omdat deze sfeeractie een maatschappelijk belang diende. Althans, zo vinden de initiatiefnemers. Maar de voetbalbond ziet dat nu anders. Om een geslaagd ‘Remembrance Weekend’ geen zure nasmaak te geven, hopen de 4 de boete van Helmond Sport over te kunnen nemen.

maffiapraktijken van de KNVB

In tegenstelling tot wat we in update 1 meldden, gaat Helmond Sport niet in beroep tegen de KNVB-boete omdat dat geen zin heeft. Dat liet Leon Vlemmings, algemeen directeur Helmond Sport, zojuist desgevraagd weten. De nu opgestarte crowdfundingactie van de supporters vindt hij een mooie actie.

Ik die uiteraard sponsoren

Jantina Hooijenga

Ben echt benieuwd of de overbetaalde spelers ook een duit in het zakje doen.

Tussenstand:
Doneeractie van:
Maarten Driessen
138 donaties
€ 3.425,00
Doel: € 3.750,00
91%

Vannacht de rest?

Update 3:
Crowdfundingsactie van Helmond Sport-supporters geslaagd
De gistermiddag begonnen crowdfunding door We Are Helmond, AA-Side, North Side Vak O en Supportersvereniging Helmond Sport (zie update 2) is geslaagd. Vannacht rond doneerde de Young Business Club Helmond Sport de laatste 240 euro waarmee de benodigde 3750 euro voor de vuurwerkboete in een ½ dag binnen is. In totaal waren er 146 donaties om dat bedrag binnen te halen.
Op het moment van schrijven zijn er al 2 donaties extra. Wat er met dat extra geld gebeurt? Onze Buurman had al een suggestie...

Klap in gezicht.

Wim van den Broek

Ook het radioprogramma van Omroep Brabant besteedde vanochtend aandacht aan de geslaagde doneeractie. Vanaf 16.52 minuut hoor je Joey van der Aa, 1 van de initiatiefnemers, het onder meer hebben over Escort Helmond Love die de grootste bijdrage leverde:

‪“Happy End” maar vooral een geweldig resultaat door heel veel giften van hondstrouwe Helmond Sport fans en sponsoren, clubsupporters van andere bvo’s die zich solidair opgesteld hebben en een legaal bedrijf in voor de pers een spannende branche zo lijkt het 😉 IEDEREEN BEDANKT❤️🖤‬

Update 4:
Eind goed al goed. Supporters en algemeen directeur Leon Vlemmings van Helmond Sport gingen gisteren op de foto. De club dankt de initiatiefnemers en alle donateurs hartelijk voor deze bijzondere geste.

Behalve Omroep Brabant, pikte ook de nationale radio gisteren de succesvolle inzamelactie op. In de nieuwsuitzending van 12.00 uur op 3FM was Joey van der Aa weer te horen. Helaas hebben we daarvan (nog?) geen opname die we je hier kunnen laten horen.
Op het moment van schrijven zijn er inmiddels 167 donaties gedaan ter waarde van 4010 euro, zie https://www.doneeractie.nl/vuurwerkboete-helmond-sport/-36607

De fik erin afbreken die handel mooie nieuwe huizen neerzetten.
Boete moet x 100 voor die gasten met hun vuurwerk terreur

Triest heel die KNVB stelletje geld wolven.
En die kerel die ruig typte de fik erin phoe phoe de held!! Denk eens voetbal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: