Wecycle-actie op Korenaer en Praktijkschool


De Korenaer en Praktijkschool Helmond gaan voor gouden sterren met een duurzame inzamelactie. Tot 18 november zamelen deze scholen afgedankte kleine elektrische apparaten in en ontvangen daarvoor een beloning en een certificaat met zoveel mogelijk gouden sterren. Deze inzamelactie wordt georganiseerd door de stichting Wecycle.
De inzamelactie heeft een educatief karakter: de scholen ontvangen een speciale krant met puzzels en informatie over recycling van apparaten en lampen. Om het geleerde in praktijk te brengen, zamelt een school tenminste 75 kleine apparaten in. Iedere deelnemende school ontvangt hiervoor een beloning (boekenpakket, karaokeset of digitale camera) en een Wecycle Recycle Certificaat met 1, 2 of 3 gouden sterren. Om 3 gouden sterren te krijgen, zamelt de school minimaal 250 kleine apparaten in. Daarnaast doneert Wecycle voor elke deelnemende school een verjaardagspakket aan stichting Jarige Job. Deze stichting zorgt ervoor dat ook kinderen uit minder bedeelde gezinnen hun verjaardag kunnen vieren met cadeautjes en traktaties. 
Onder het moto ‘jong geleerd, oud gedaan’ organiseert Wecycle al jaren inzamelacties op scholen. “Kinderen komen al op jonge leeftijd in aanraking met meerdere elektrische apparaten,” zegt Jan Vlak, directeur van Wecycle. “Denk aan een telefoon, elektrische tandenborstel, spelcomputer of radio. Maar ook het lampje dat naast hun bed staat, is een apparaat. We willen daarom al vroeg bijbrengen dat deze spullen na afdanking moeten worden ingeleverd voor recycling.”
Wecycle is een stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Dit doet zij voor 6 producentenorganisaties waarbij 1750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. Wecycle heeft 10.000 inzamelpunten in Nederland en werkt samen met veel inzamelpartners waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste. Al het e-waste dat zij inzamelen, wordt voor 97 procent nuttig toegepast, zo laat de stichting weten. In 2017 zamelden zij 107 miljoen kilo e-waste in waardoor een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 werd vermeden.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: