Pluim voor vruchtbaarheidskliniek Elkerliek


Freya, de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, heeft het Elkerliek ziekenhuis wederom een pluim toegekend voor haar fertiliteitspolikliniek. Zij geeft hiermee aan dat het spreekuur aan alle door haar gestelde eisen voldoet. In 2012, 2013 en 2016 mocht het Elkerliek deze pluim ook al in ontvangst nemen. 
Maar liefst 1 op de 6 stellen die graag zwanger willen worden, ondervindt vruchtbaarheidsproblemen. Speciaal voor hen heeft het Elkerliek de fertiliteitspolikliniek. Een verpleegkundig specialist en gynaecoloog begeleiden de stellen. Tine van de Laar, verpleegkundig specialist gynaecologie: ”Allereerst wordt naar een mogelijke oorzaak gezocht. Vervolgens wordt een behandelplan opgesteld. Doordat ik dezelfde patiënten het hele traject begeleid kan ik specifiek aandacht geven aan psychosociale ondersteuning. Hiermee voldoet het Elkerliek reeds aan een van de nieuwe criteria van Freya”. 
Freya is de algemeen erkende, toonaangevende patiëntenvereniging die mensen met vruchtbaarheidsproblemen ondersteunt door middel van belangenbehartiging, informatievoorziening en lotgenotencontact. De vereniging heeft de Monitor Fertiliteitszorg in het leven geroepen om vergelijking tussen de ziekenhuizen voor patiënten te vergemakkelijken en een ziekenhuis te kiezen dat past bij hun wensen.

Nieuw Helmonds nieuws
0 reacties
Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam:

Website: